Reviews

Editor's choice - Estée Lauder Double wear stay in place make-up

Wil jij een foundation die de hele dag perfect blijft zitten? Dan heb ik een hele goede tip voor je! Eigenlijk wist ik dit al veel langer, want over de Double Wear Stay in Place make-up SPF10 van Estée Lauder heb ik in 2010 al eens een review geschreven. Onlangs heb ik weer een flesje in huis gehaald en een nieuwe review is op zijn plaats, lees je even mee?

In 2010 heb ik deze review geplaatst en eerlijk gezegd zou ik deze vrijwel letterlijk opnieuw kunnen plaatsen, ondanks dat de formule iets gewijzigd is. Ik zet even op een rijtje wat de voordelen zijn van de Estée Lauder Double Wear Stay-in-place Makeup SPF 10:

  • een opbouwbare medium dekking
  • een mooie semi-matte finish
  • reguleert het talg en zorgt ervoor dat de huid niet vetter wordt in de loop van de dag
  • verstopt de poriën niet
  • de dunne formule is eenvoudig aan te brengen en verdeelt mooi egaal over de huid
  • de formule is zeer langhoudend, zelfs in warme en vochtige omstandigdheden, ''s ochtends aangebracht is ''s avonds nog perfect op zijn plaats
  • de kleur geeft niet af op kleding en jouw telefoon
  • de foundation is olievrij, voelt licht en luchtig aan
  • verkrijgbaar in 12 tinten
  • met spf10

Let op het kleurnummer, de N staat voor "neutral", er is ook een C voor "cool" en W voor "warm, zo kun je de perfecte kleur vinden bij jouw huidtoon

 De foundation is vrij dun en dat maakt deze goed te verdelen over het gezicht, ik breng altijd wat foundation aan op de rug van mijn hand en breng de foundation aan met een MAC 187 kwast. Zo krijg ik een medium dekking die ik eventueel wat kan opbouwen op de plaatsen die meer dekking nodig hebben. Jammer genoeg heeft het glazen flesje nog steeds geen pompje, dat zou het toch wel iets makkelijker maken om te doseren. Gelukkig kun je bij MAC voor EUR 5,00 een herbruikbaar pompje aanschaffen, handig! 

De formule is inderdaad licht en luchtig, je zou misschien denken dat dit zorgt voor een minder goede dekking maar niets is minder waar, die is echt prima. Het resultaat blijft wel extreem natuurlijk, je voelt de foundation niet zitten en zelfs van dichtbij zie je deze amper zitten op de huid. De finish is natuurlijk en licht glanzend, afpoederen is eigenlijk niet nodig voor mij, maar wil je een iets matter resultaat dan kan het natuurlijk wel. Gebruik wel een transparante luchtige poeder, geen dekkende. In de loop van de dag vind ik het meestal wel nodig mijn voorhoofd even bij te poederen, meestal zo rond een uurtje of vier.

In de loop van de avond kijk ik dan meestal nog wel even in de spiegel en...guess what? De foundation zit nog steeds op zijn plaats en dat blijft hij ook, totdat ik hem met een make-up remover verwijder. Misschien is het ook goed om te weten dat de foundation niet verdwijnt in fijne lijntjes of rimpels, de foundation blend goed in de huid, erg fijn ook voor een iets oudere huid.

Ik ben vooral erg te spreken over de combinatie met de Double Wear stay-in-place flawless wear concealer, een semi-vloeibare concealer met een hele goede dekking en houdbaarheid. Ik ben serieus verrast, ik had niet gedacht dat deze concealer zo prettig zou werken. Ben je nog op zoek naar een fijne concealer, neem zeker een kijkje bij deze.


De Estée Lauder Double Wear stay-in-place makeup SPF 10 is voor EUR 37,00 (30 ml) verkrijgbaar in 12 tinten : Pure beige 2C1, Rattan 2W2, Sandbar 3C3, Cashew 3W2, Spiced sans 4N2, Sand 1W2, Bronze 5W1, Pebble 3C2, Shell beige 4N1, Amber Honey 5N2, Desert Beige 2N1 en Rich Cocoa 6C1 (de laatste drie zijn exclusief voor de counters bij De Bijenkorf). Naast deze foundation is er nog een lichtere versie en een foundation in poedervorm te vinden in het assortiment. Voor meer informatie kijk je naar de speciale Double Wear website.

hier draag ik de Estée Lauder Double Wear foundation, met een vleugje Wulong meteorites poeder van Guerlain

Estée Lauder heeft trouwens nog een superleuke applicatie op Facebook gemaakt ter gelegenheid van de introductie van de vernieuwde Double Wear foundation. Je kunt op eenvoudige wijze een leuke en unieke Facebook omslag maken van jouw eigen, op Facebook geuploade, foto''s. Probeer dat zeker even hier, dit is mijn versie. Dit is toch te leuk?

Heb jij deze foundation weleens geprobeerd? Moet je zeker eens doen als je graag wilt dat de foundation de hele dag netjes op zijn plaats blijft!

Deel dit artikel
Back to top