Nagel & Handen

Kerstnagels 2012 - Fluwelen nagels met Ciaté Velvet Manicure

Er zijn al veel verschillende merken die caviar-nails in hun assortiment hebben, je weet wel...die kleine bolletjes op de nagels. De allernieuwste hype genaamd Velvet nails ben ik nog niet zo heel vaak tegen gekomen en dus het werd tijd voor een review van de versie van Ciaté! Lezen jullie even mee?

Velvet nails? Eigenlijk is het concept heel simpel. Allereerst lak je jouw nagels met een nagellak om daaroverheen een fluwelen laagje aan te brengen door middel van vezeltjes. Jullie hebben gelijk..... dit is wel heel beknopt. Daarom laat ik even op mijn nagels zien hoe het precies werkt.


Deze Ciaté Velvet manicure set is afkomstig uit Amerika en bevat naast een simpele instructie brochure ook een nagellak met de basiskleur, een strooibuisje met fluwelen vezels en een kwastje. Breng altijd eerst een base coat aan om daarna een eerste laagje basis-lak aan te brengen. De kleur in deze verpakking draagt de naam Cream Soda.

Laat de basis-lak drogen om vervolgens een tweede laag nagellak aan te brengen. Het is overigens verstandig om één nagel tegelijkertijd te behandelen. Na het aanbrengen van laagje nummer twee strooi je de vezels/poeder over de natte nagellak heen. Ik raad jullie aan om niet te zuinig te zijn met de vezels, de hele nagel moet voldoende bedekt zijn met het poeder.

Structuur van de vezeltjes

Alle nagels voorzien van een laagje vezels? Laat dan je nagels zo’n 10 minuten met rust zodat de formule  goed kan drogen. Daarna kun je het restant van de vezels met het bijgeleverde kwastje verwijderen, je gebruikt uiteraard geen topcoat! Je kunt de dagen erna "gewoon" jouw handen wassen en douchen, de vezeltjes drogen gewoon weer op, geen enkel probleem.

Het resultaat is leuk, vernieuwend en interessant. Je hebt namelijk opeens behoorlijk aaibare nagels en een heleboel bekijks. Ik voelde mij een paar dagen lang een soort ijskoningin met een klein laagje sneeuw op mijn nagels. Deze Ciaté Velvet Manicure zijn verkrijgbaar in drie varianten, deze grijze, een nachtblauwe en een prachtige bordeauxrode. Als het goed is komen deze Velvet Manicures nog wel naar de Nederlandse vestigingen van Sephora, maar wanneer? Dat weten we niet! De prijs van de sets zal rond de 18 of 19 euro liggen.

Bij de Engelse webshop Asos.com kun je tegenwoordig een leuk assortiment van Ciaté bestellen, bekijk dat zeker even hier. Momenteel zijn de Velvet Manicure sets uitverkocht, maar de Caviar Manicures zijn er nog wel net zoals de nieuwste hit : de Sequined Manicure!

Is het iets voor jou deze fluwelen nageltjes?

Deel dit artikel
Back to top