Inspiratie & Tutorials

Hoe blijf je een beetje toonbaar in een pretpark?

Afgelopen weekend was ik met mijn kids (weer) in Disneyland Parijs voor een weekendje gezelligheid in kerstsfeer. Al sinds mijn 11e jaar ben ik behoorlijk gek van de Disney parken en sinds ik zelf kids heb, bezoeken we het park in Parijs zeker één keer per jaar. Tijdens de lange dagen in het park blijf ik graag een beetje toonbaar, lees je even mee voor mijn beauty-tips in een pretpark?


Walt Disney Studio, Parijs

Natuurlijk is het niet het allerbelangrijkste tijdens een dagje pretpark, het hebben van veel plezier staat zeker voorop, maar met een paar kleine tips kom je de dag ook nog eens goed verzorgd door. Ik heb de tips even opgedeeld per seizoen, tenslotte heb je in de zomer andere behoeftes dan in de winter.

Winterse tips in een pretpark

 • draag lekker zittende schoenen waar je de hele dag comfortabel op kunt lopen, je gaat nogal wat kilometers maken! Regent het? Zorg dan echt voor schoenen die waterdicht zijn, UGG''s zijn lekker warm en comfortabel, maar bijvoorbeeld niet waterdicht. Sneakers zijn comfortabel, maar niet altijd warm genoeg in de winter en hoge hakker zijn misschien niet altijd even handig
 • kleed je goed aan, liefst in laagjes met een dikke jas en een iets minder dikke onderlaag. Je bent natuurlijk veel buiten, maar ook heel regelmatig binnen in de wachtrij, daar wil je dan wel snel even je jas open kunnen doen. Sjaal, handschoenen en mutsen gaan dan ook af en moeten even opgeborgen worden in een tas. Daarna wil je alles weer snel aan kunnen doen, maak het dus niet al te ingewikkeld, zeker niet bij kids
 • skipakken en snowboots zijn echt niet nodig als het een beetje kouder is, vooral bij kleine kinderen zie je die nogal eens, maar bedenk eens hoe lastig dit is bij het naar de WC gaan. En in de wachtrij zweten die arme schapen zich helemaal rot, geen goed plan! Vind je het toch wat te koud, denk dan aan thermo-ondergoed!
 • zelf neem ik altijd een grote tas mee, als mama van kids sleep je altijd van alles mee, liever een tas waar alles in past, dan allemaal aparte tasjes
 • in mijn tas zit altijd een paraplu (tenzij het echt prachtig weer is), een flesje water, portemonnee (de lichte versie met alleen het hoognodige pasje en wat cash, de rest blijft in de kluis in het hotel), wat fruit (mandarijnen, appels), haarborstel, tissues, wetties en natuurlijk een beautytasje! Oh ja, vergeet ook geen zonnebril!
 • in het beautytasje vind je : Elizabeth Arden Eight hour cream, MAC Prep + Prime powder, concealer, mini tube handcreme van OPI, paracetamol, paar pleisters, desinfecterende gel, neusspray en mijn lipgloss of lipstick van de dag
 • bereid je in de ochtend goed voor door een lekkere voedende creme te gebruiken, met SPF als het zonnig  is, gebruik een langhoudende foundation en concealer, waterproof mascara en eyeliner en een vleugje cremeblush. Natuurlijk breng je een dikke laag lipbalm aan!
 • zorgen de sjaal & muts die je draagt voor statisch haar? Breng dan handcreme aan op jouw handen (of eight hour cream) en wrijf die cremige handen even over het haar, dat helpt wel iets
 • heb je het echt heel koud? Een warme chocomel, thee of koffie doet wonderen, neem zeker een bekertje mee in de wachtrij als je lang moet wachten.
Magic Kingdom, Orlando U.S.A. 
Zomerse tips in een pretpark
 • op warme dagen ben je misschien geneigd om slippers aan te doen, maar doe dat alleen als je daar de hele dag goed op kunt lopen. Pas trouwens op dat je ze niet verliest in attracties!
 • smeer je ''s ochtends heel goed in met een product met een hoge SPF. Natuurlijk breng je minstens een SPF 50 aan op jouw gezicht, maar vergeet ook de rest van jouw lijf niet (denk ook aan oren, nek, voeten en kale hoofden bij mannen)
 • is het echt mooi weer, dan draag je natuurlijk zomerse kleding maar probeer wel wat bedekkends mee te nemen zoals een dun vestje met lange mouwen als de zon echt te fel is maar ook als je binnen moet wachten bij de blazende airco''s! Ook een hoofdbedekking is dan echt verstandig!
 • in de zomer lukt het meestal wel om een kleiner tasje mee te nemen. Er zit wel altijd een klein plastic tasje is, om eventueel telefoons etc. in te doen als je in een "natte attractie" gaat. Dat kan natuurlijk heerlijk zijn als het erg warm is, maar als jouw telefoon "verdrinkt" dan is het minder fijn. Oh ja, ik doe dit soort attracties liefst aan het einde van de dag
 • in het beautytasje neem ik dit keer het volgende mee : lipbalm met SPF, gezichts & lichaams creme met SPF (mag natuurlijk ook in mini-verpakking), een elastiekje voor mijn haar, een busje Evian spray (lekker fris, een gewoon spraybusje met water is ook prima), (blaar)pleisters en wetties. Gebruik de zonnebrand creme ook echt, liefst om de twee uur.
 • draag je een rokje of jurkje en hou je niet van plakkerige benen? Denk dan eens aan het dragen van een kort Spanx broekje van flinterdun materiaal, je voelt het broekje vrijwel niet maar het is wel heel fijn. Misschien niet zo sexy, maar goed...
 • zorg dat kinderen in wagens en buggy''s goed uit de zon blijven door paraplu''s of schermpjes, zorg dat ze ook een zonnebril met goede glazen dragen (als ze groot genoeg zijn) en zet ze een pet of zonnehoedje op als het echt erg zonnig is. Smeer ze natuurlijk goed in!
 • draag altijd een zonnebril, dat helpt zeker tegen rimpeltjes rondom de ogen op de lange termijn, laat dat jouw goede voornemen zijn voor 2013!
 • natuurlijk drink je voldoende, neem vooral altijd een flesje water mee in een wachtrij en een simpele papieren waaier is ook heel lekker!

Misschien niet allemaal beauty gerelateerd, maar zo kom je een dagje pretpark zeker wel door. Na zo''n lange dag ben je meestal wel op, zeker met kids! Geniet vooral op zo''n dag en forceer niets, je hoeft niet in alle attracties en hoeft echt niet tot het einde te blijven als je het niet meer trekt. En natuurlijk kun je tussendoor ook even lekker ontspannen door een uurtje te zitten of liggen terwijl je mensen kijkt! Kleine kinderen doe je altijd een groot plezier met een half uurtje speeltuin, kun jij mooi even zitten!

Nog toonbaar na drie dagen Disneyland! (op de wallen na dan....slecht geslapen door zieke Sem)
Heb je vragen, stel ze dan gerust, als die-hard pretparkganger geef ik graag tips en antwoorden op jullie vragen! Ben je zelf ook zo''n theme park tijger?
Deel dit artikel
Back to top