Algemeen

Sunday question - altijd stijlvol of als de gelegenheid het vraagt?

Wie kent de foto''s niet van celebrities die op straat worden gefotografeerd in een onverzorgde outfit zonder make-up en met ongekamde haren? Ze staan vaak in groot contrast met de prachtige looks die ze op de rode loper, in de films of in fotoreportages laten zien, je zou ze bijna niet herkennen. Goed, iedereen heeft natuurlijk weleens geen zin om zich op te tutten, maar ik zou het zelf toch iets anders doen, ik ben graag op ieder moment van de dag toonbaar! Wat vind jij?

Als ik een bekende actrice, zangeres, fotomodel of presentatrice zou zijn, dan zou ik niet naar buiten stappen om een boodschap te doen zonder ook maar iets aan mijn uiterlijk te doen. Natuurlijk zou ik niet zoveel aandacht aan mijn uiterlijk besteden als tijdens de voorbereiding voor een "rode loper moment", maar een beetje moeite zou ik toch wel doen. Juist omdat je als celebrity kan verwachten dat er foto''s van je worden gemaakt...zo werkt het nu eenmaal. Maar ook als niet celebrity doe ik dat.

Stel ik wil ''s ochtends even naar de bakker om vers brood te halen, dan zorg ik dat mijn haar gekamd is, desnoods doe ik een staart in of een mutsje op als het een "bad hairday" betreft, ik doe een simpele basismake-up op die er binnen 5 minuten (of minder) op zit en trek kleding aan die comfortabel zit, heel is en met elkaar matcht qua kleur en stijl. Da''s alles.....
Ga ik uit shoppen of uit eten, dan besteed ik toch wel weer iets meer aandacht aan mijn looks en probeer ik iets te kiezen dat past bij de gelegenheid of de locatie waar ik naartoe ga. Ga ik met de kids naar McDonalds, dan is een simpele comfortabele look natuurlijk prima, maar gaat het om een chique restaurant dan kies ik net voor een wat nettere outfit.

Ik kleed mij zoveel mogelijk naar de gelegenheid en probeer iets te vinden wat het beste past bij de sfeer van dat moment, in een pretpark is dat anders dan bij een zakelijke afspraak en thuis op de bank is dat ook weer anders dan als je een mooi feest bezoekt. Toch zie ik om mij heen dat niet iedereen dat altijd doet.

Nu mag iedereen van mij natuurlijk zelf weten wat hij of zij aantrekt, maar ik vind het ook een vorm van respect voor jouw omgeving en gastheer/vrouw als je je een beetje aanpast. Dus waarom in jeans naar een theaterpremiere als er op de uitnodiging "black tie" staat en anderen duidelijk hun best hebben gedaan. Ik zou mij ongemakkelijk voelen tussen de avondjurken en smokings...maar niet iedereen zal dat hebben.

Ik ben dus het liefst "stijlvol" (wat is stijlvol? Dat is natuurlijk weer persoonlijk...) en verzorgd op ieder moment van de dag, ook als ik thuis aan het werk ben, voor mij geen slonzige outfits waarin ik zakelijke afspraken afwerk onder het mom van : "het is zo lekker comfortabel". Tenslotte zijn een mooie, sweaterdress met panty en leuke laarsjes ook heel comfortabel om te dragen en staat het toch wat verzorgder dan een ouwe joggingbroek met gaten...

Nu ben ik daar nogal strikt in (vooral naar mijzelf en naar de mensen om mij heen), misschien zelfs een beetje te strikt, hoe denken jullie daarover? Kies jij ook voor altijd stijlvol of alleen als de gelegenheid daarom vraagt? Ik ben benieuwd!
Deel dit artikel
Back to top