Reviews

Take me to the flowers! Advanced Botanical Skincare

Onlangs was ik op uitnodiging van Rituals in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Daar werd een presentatie gegeven over de lijn die de Advanced Botanical Skincare is genoemd. Daarnaast hebben we een geweldige rondleiding door de Hortus gekregen en uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met een lijn die mij op het lijf geschreven zou moeten zijn.
Het Advanced Botanical Skincare assortiment van Rituals bevat een aantal lijnen, vijf om precies te zijn met in totaal 27 producten. Allereerst de Anti-Aging lijn, Sensitive-, Hydrating- en de Anti-wrinkle lijn. Daarnaast bevat het assortiment ook nog een Cleansing lijn die je met alle andere producten kunt combineren.

Het zal jullie niet verbazen dat ik heb gekozen voor de Anti-Aging lijn in combinatie met een tweetal producten uit het Cleansing assortiment. De Anti Aging lijn heeft als missie het tegengaan van de eerste tekenen van huidveroudering en daarnaast herstellen de producten de natuurlijke glans (ik houd van glans!) van de huid. De lijn, bestaande uit vijf producten, bevat een UVA- / UVB-filter.


Het leuke aan mijn bezoekje aan de Hortus is dat we een rondleiding hebben gekregen door de prachtige tuinen. In deze tuinen konden we (bijna) alle ingrediënten - die zijn verwerkt in de producten -  bekijken, ruiken, voelen en soms zelfs proeven. Ik ben na afloop direct een Aloë Vera plant gaan kopen. Lekker smaken doet het sap niet, maar wanneer je eeen klein beetje van het sap op een wondje aanbrengt herstelt het heel snel, echt wonderbaarlijk!

Om te beginnen testte ik de Creamy Foam Cleanser (EUR 12,50). De crème formule reinigt en rehydrateert de huid en zorgt voor een zacht, soepel resultaat. Meng een kleine hoeveelheid met water tot een romig schuim ontstaat. Masseer de formule twee keer per dag in op het gezicht en spoel het daarna af met lauw water. De Refreshing Facial Toner (EUR 10,50) ruikt prettig, verwijdert alle onzuiverheden en helpt de natuurlijke pH-waarde van de huid te herstellen. Dit product gebruikte ik na het reinigen (twee keer per dag).

De Anti-Aging lijn heeft een mooie, luxe uitstraling en een licht bloemige geur. In de producten vind je onder andere revitaliserende botanische extracten van Tibetaanse rozewortel (het extract zou stimulerend werken bij vermoeidheid, maar kalmerend bij rusteloosheid).

Naast de twee producten uit de Cleansing lijn heb ik een aantal items uit het eerder genoemde Anti-Aging assortiment getest te beginnen met het Skin Energy Serum (EUR 32,50). Dit is een geconcentreerd serum voor een stralende huid, dat helpt fijne lijntjes te verminderen. Je kunt dit serum aanbrengen onder jouw dag- en nachtverzorging.

De Essential Anti-Aging Day Cream (EUR 29,50) bevat een SPF 15, vermindert fijne lijntjes en bevat revitaliserende botanische extracten die zorgen voor een stralende huid. De formule trekt snel in en dat is wel prettig wanneer je ook een serum en oogverzorging gebruikt. Daarnaast is het een prima basis voor een foundation.

Ook de Deep Recovery Night Cream (EUR 29,95) is niet te vet en trekt snel in de huid. Dit is een diep herstellende anti-aging nachtcrème op basis van een actief anti-agingcomplex en botanische extracten. De formule helpt de huid ''s nachts te herstellen waardoor je een ’s morgens met een mooie en zachte huid jouw bedje weer uitstapt.
Vooropgesteld: ik ben een Rituals fan. Ik zou mij geen raad weten wanneer het doucheschuim ooit uit het assortiment zou worden gehaald. Ook heb ik sinds kort de Tao massageolie ontdekt en daar moet snel een nieuw flesje van komen!

Over de Advanced Botanical Skincare lijn die ik heb getest kan ik melden dat ik prettig verrast ben door de kwaliteit van de producten. Ook vind ik het fijn (ik geef toe.. ik ben er gevoelig voor) dat de producten een luxe uitstraling hebben. De producten doen wat ze beloven met wat mij betreft als toppers de Deep Recovery Night Cream en het Skin Energy Serum.


V.l.n.r. Cleanser, oogverzorging, dag-  en nachtverzorging

Heel veel verschil met mijn reguliere heb ik niet kunnen ontdekken maar dat komt waarschijnlijk omdat deze producten behoorlijk in de buurt komen bij de producten die ik in grote lijnen gebruik. De Rituals Advanced Botanical Skin Care lijnen zijn nu verkrijgbaar in winkels van Rituals, bij De Bijenkorf, geselecteerde shop-in-shops en via www.rituals.com.

Neem tijdens jouw bezoekje aan één van de verkooppunten ook even een kijkje tussen alle leuke en vooral feestelijke decembercadeautjes. Altijd een schot in de roos!

Deel dit artikel
Back to top