Reviews

MAC Glamour Daze oogschaduws, blushes en meer - swatches & review

Nu de kerstdagen langzaam maar zeker in zicht komen, kunnen we ons ook gaan richten op de feestelijke make-up die daarbij hoort! Alweer een hele tijd geleden hebben we jullie kennis laten maken met de Glamour Daze collectie van MAC, de feestdagencollectie van MAC die heel mooi is en nu eens geen Mineralize oogschaduws bevat, hiep hiep hoera! Dit keer heeft MAC prachtige Extra Dimension oogschaduws uitgebracht en die moet je even van dichterbij bekijken. Kijk je mee naar foto''s en swatches?

Deze bijzondere formule was al eerder gebruikt in de In Extra Dimension collectie van dit voorjaar en dat was blijkbaar zo''n succes dat nu ook de feestdagencollectie werd voorzien van deze oogschaduws en Skin Finishes. Ik ben er echt blij mee, deze oogschaduws zijn prettig in gebruik, hebben een feestelijke glans en en ogen door de print toch net even een tikje luxer, iets wat prima past bij de feestdagen. 

De Extra Dimension Skin Finish (EUR 27,50) zorgt voor een mooie glans op wangen, jukbeenderen, neusbrug of op schouders en rug bij een bloot kerstjurkje. De Superb heeft een subtiele bronzen peachy tint die eigenlijk iedereen wel mooi staat, zelfs met een lichte huid. Door de fijne formule oogt de Skin Finish helemaal niet poederig, maar blend deze mooi in de huid. Ik breng deze graag aan met een MAC 187 kwast of eventueel de 182 kabuki.

MAC In Extra dimension skin finish Superb

De MAC blushes (EUR 24,50) zijn "normaal" en dus niet gemaakt in de Extra Dimension structuur, jammer eigenlijk wel omdat juist blushes zo''n mooie glow krijgen in deze uitvoering. Maar misschien vond MAC dat iets too much en heeft het daarvoor gekozen voor matte, poederblushes in snoeperige tinten. 

MAC Easy Manner blush
MAC I''m the one blush

De Extra Dimension oogschaduws (EUR 20,00) zijn hebben een meer gel/creme achtige structuur als je ze aanraakt, maar op de huid veranderen ze in een "normaal" poeder. De houdbaarheid is prima, net zoals normale MAC oogschaduws en dat betekent dat ze de hele dag prima op zijn plaats blijven, zeker als je een oogschaduwbasis gebruikt. Mijn favoriet is de bordeaux die ik combineer met de peachy/champagnekleur, een hele mooie combinatie die qua kleuren helemaal in de trend van deze winter past.

A natural flirt
Round Midnight
Evening Grey
A natural flirt, Round Midnight en Evening grey

Helemaal fan ben ik al jarenlang van de Kohl Power Pencils (EUR 17,50), die nu ook weer in deze collectie te vinden zijn. Eigenlijk zou je allevier de kleuren moeten aanschaffen, ze zijn prachtig! Heel donker met een vleugje kleur, zoals je hieronder ook kunt zien bij de swatch van Mystery. Maar ook Raven met haar bordeaux/zwarte kleur is een aanrader.
Feestelijk is de Little Black Bow fluidline (EUR 19,50), een zwart/grijze eyeliner met veel zilveren glitters die behoorlijk feestelijk is! Ook al ben je niet zo heel handig met allerlei kleuren oogschaduw, met een lijntje Little Black Bow maak je direct een feestelijke look.

MAC fluidline Little Black Bow
boven Little Black Bow en onder Mystery

De lipproducten die ik heb zijn niet echt mijn kleuren, ze zijn nogal licht en daar ben ik een minder grote fan van zo rond de feestdagen, maar natuurlijk is dit echt een "persoonlijk" ding en kun jij ze helemaal prachtig vinden. Neem dus zeker een kijkje bij de MAC counters waar de Glamour Daze collectie nog steeds te zien is (althans...zolang de kleuren/producten nog niet zijn uitverkocht).

lipstick Beauty EUR 21,00 & lipglass Talk Softly to me EUR 20,00

De MAC Glamour Daze coilectie is trouwens verpakt in zwart glanzende hulzen, net even anders dan de matzwarte hulzen waar de MAC producten normaal in worden verpakt, we houden wel van een beetje glans!

Ik had graag een look voor jullie gemaakt met deze producten, maar ik was de afgelopen dagen zo vreselijk verkouden dat dit bepaald geen mooie plaatjes op zou leveren (denk rode, tranende ogen, donkere kringen en een rode neus). Maar natuurlijk komt er heel binnenkort wel een echte MAC kerstlook aan, waarbij ik zeker gebruik ga maken van deze producten uit de Glamour Daze collectie. Sorry!

De MAC Glamour Daze collectie is momenteel te vinden bij alle MAC verkooppunten zoals de counters in de Bijenkorf en Douglas, maar natuurlijk ook in de online shop van De Bijenkorf en via www.maccosmetics.nl. Wat heb jij gekocht uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top