Reviews

Biotherm Blue Therapy - Beauty from the deep

Dit najaar heb ik kennis gemaakt met de nieuwste huidverzorgingslijn van Biotherm, Blue therapy. Volgens de onderzoekers van Biotherm is het verouderen van de huid helemaal niet "normaal", althans dit geldt voor 80 % van de huidverouderingsverschijnselen. Natuurlijk, als je ouder wordt, dan horen daar best rimpeltjes en wat vlekjes hier en daar bij, maar het is dus te beperken. Kijk...daar houden we van, producten die huidveroudering tegengaan, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Biotherm staat al heel lang bekend om hun ''key ingrediënt'' thermaal plankton, gewonnen uit bronnen die zich in de Franse Pyreneeën bevinden. Maar in Blue Therapy spelen nog twee andere aquatische ingredienten een rol. Twee algensoorten, één uit Upper Klamath Lake, een oeroud meer in Oregon, en de andder een gouden alg uit de Keltische zee pakken de verschillende onnodige tekenen van huidveroudering aan. Algen zijn taaie planten die bekend staan om hun reparerende en regenerende eigenschappen, dat doen ze volgens Biotherm ook als werkzame stoffen in de Blue Therapy producten. De blauwe-groene AFA alg versterkt de celstructuur en vermindert rimpels, de goudgele L. Ochroleuca verstevigt de huid en verbetert de aanmaak van collageen in de huid.

Wisten jullie dat bij relatief jonge vrouwen (tot 40 jaar) 100 % van de zichtbare huidveroudering wordt veroorzaakt door schade aan de huid door externe oorzaken? De grootste boosdoenders zijn de UV stralen van de zon, iets wat gelukkig wel te voorkomen is door de huid goed te beschermen. Maar goed, stel dat je er nu toch wat aan wil doen, ben je dan te laat? Volgens Biotherm zeker niet, zij hebben de productem van Blue Therapy laten testen door een grote groep vrouwen en de uitkomsten zijn ook nog eens zeer betrouwbaar te noemen door hun nieuwe beoordelingssysteem (Skin Sonar Protocol).

Maar testresultaten zijn maar resultaten op papier voor mij, uiteindelijk wil ik zelf resultaten zien en voelen. Ik heb de twee (eigenlijk drie) producten waaruit de Biotherm Blue Therapy lijn nu bestaat getest en na een paar weken gebruik kan ik zeker iets vertellen over de werking.

Het Blue Therapy serum is een licht, olie-in-water serum met gelstructuur en de typische Biotherm geur, fris als water. Ik gebruikte dit serum twee keer per dag, voor de dagverzorging en ''s avonds voor mijn nachtverzorging. Door de pipet in de verpakking kun je het serum goed doseren en je hebt maar een paar druppels nodig voor een goede werking. Het serum trekt snel in, laat de huid zacht en soepel aanvoelen en zorgt voor een mooie glow. Een serum is voor mij echt onmisbaar, het geeft net dat extra''s dat mijn huid nodig heeft. Het Blue Therapy serum hydrateert, zorgt voor een stevigere huid en een verbeterde huidstructuur. Na de zomer ben ik mijn pigmentvlekken echt gaan aanpakken en ze zijn een heel stuk minder zichtbaar, dit serum heeft daar zeker aan bijgedragen.

ingredientenlijst Blue Therapy serum

De Blue Therapy creme is er in twee varianten, één voor de normale/gecombineerde huid en één voor de droge huid, beide met een SPF15 tegen UVA & UVB straling. De structuur van beide creme''s is zeer prettig, vol, romig en comfortabel, misschien zelfs wel een beetje decadent. Ik moet eerlijk zeggen dat de creme''s qua structuur niet veel van elkaar verschillen, toch voel je wel verschil als de creme op de huid is aangebracht.
Wat beide creme''s als wel gemeen hebben is dat ze de huid een prachtige, gezonde glow geven, de huid oogt alleen daardoor direct al levendiger en jonger. Volgens de onderzoeksresultaten ziet maar liefst 86 % van de vrouwen na 4 weken dat de huid gladder en gezonder oogt. Dat is bij mijn huid zeker ook het geval, de huid voelt goed aan, oogt voller, steviger en heeft die zo gewilde gezonde glow

ingrediëntenlijst Blue Therapy voor de droge huid

v.l.n.r. Blue therapy serum, creme voor normale huid en creme voor droge huid

Amber Valette voor Blue Therapy

Ben je op zoek naar fijne producten voor de iets ouder wordende huid (zeg vanaf 30 jaar), dan adviseer ik je zeker om de Biotherm Blue Therapy serum en creme te testen. Producten die daadwerkelijk doen wat ze beloven en prettig zijn in gebruik, zijn altijd het aanraden waard. Het Biotherm Blue Therapy serum kost EUR 50,74 (30 ml) en de creme''s kosten EUR 64,58 (50 ml). Mijn favoriet voor deze tijd van het jaar is zeker de versie voor de droge huid, heerlijk comfortabel!

Ken jij de Biotherm Blue Therapy producten? Heb je deze parabenenvrije producten weleens getest?

Deel dit artikel
Back to top