Reviews

I like sleek hair and I cannot lie!

Ik ben dol op mooi, glad stijl en sluik haar. Maar.. vooral tijdens de koudere dagen van het jaar waarop ik regelmatig sneeuw, hagel, regen of andere nattigheid op mijn bolletje krijg is dat niet altijd even makkelijk. Toch ga ik prima gestyled het leven door. Hoe? Dat ga ik jullie vandaag vertellen.

Ik heb typisch Hollands ‘melkboerenhondenhaar’: peper en zout kleurtje (wat grijze haren hier en daar) met een vreemde twist. De bovenlaag van mijn haar is namelijk stijl maar in mijn nek en bij mijn oren zit er een slag in. Handig! In de praktijk is het zo dat ik mijn haar 1 keer per 8 weken laat kleuren, knippen en gebruik ik om de dag een stijltang. Mishandelen wil ik het niet noemen maar mijn haren hebben toch wel wat te  verduren.

Persoonlijk vind ik het enorm belangrijk om producten te gebruiken die mijn haren een boost geven en daarnaast kan een klein stukje extra verzorging geen kwaad. Ik was mijn haren om de twee dagen, gebruik wekelijks een maskertje en smeer 1 keer per week een flinke scheut pure arganolie in mijn haar voor het slapengaan (om het de volgende ochtend uit te wassen).

Na het wassen borstel ik mijn haar voorzichtig met een grove kam. Daarna verwarm ik een paar druppeltjes Moroccanoil Treatment Light op mijn handen en smeer deze in mijn natte haren (niet bij de wortels, dat is niet nodig). Vervolgens föhn ik mijn haren bijna droog en wacht daarna een kwartiertje alvorens ik mijn stijltang erbij pak.
Voordat ik de stijltang aanzet (een temperatuur van 190 graden vind ik voldoende) spray ik mijn haren in met de Moroccanoil Frizz Control  (EUR 29,40 -100 ml). Ik ben simpelweg verslaafd aan dit product. De formule is antistatisch en zorgt ervoor (onder welke weersomstandigheid dan ook) dat mijn haar stijl blijft en niet gaat krullen, kroezen of een frizzy uitstraling krijgt. Geloof mij.. ik heb een paar weken geleden een dag door Amsterdam gelopen in de motregen en bij thuiskomst zag mijn haar er nog steeds goed uit! Halleluja.

Vervolgens begin ik met stijlen. Het voordeel van een goede stijltang is dat je ze vaak maar een keer over een ‘pluk’ haren hoeft te halen voor een optimaal resultaat. Mijn favoriet op dit moment is de Shine Therapy Straightener  van Remington (EUR 59,99). De stylingplaten van deze mooie tool hebben een geavanceerde ceramic coating zijn geïmpregneerd met arganolie. Deze samenstelling zorgt ervoor dat mijn haar in een handomdraai super stijl wordt en een mooie hoogglans krijgt.  

Na het stijlen breng ik nog een klein beetje olie/serum aan op de punten van mijn haren. Soms heb ik ook een klein beetje olie nodig boven op mijn hoofd op wat dwarse haartjes te temmen. Ik wissel op dit moment het Andrelon Oil & Care Kroescontrol Serum-Oil (EUR 5,99 - 75 ml) af met de Moroccanoil Treatment Light (EUR 39,90 - 100 ml).

Jullie lezen het wel een beetje tussen de regels door: ik ben dol op arganolie. Dit is voor mij echt het ultieme beauty ingrediënt. Arganolie zorgt voor een mooie glans, bevat antioxidanten en is een natuurproduct. Mijn methode zorgt ervoor dat mijn haren stijl en glad zijn en zo voel ik mij simpelweg het lekkerst. Ik laat mij niet tegenhouden door een storm, hagelbui of regenbui. Trouwens: momenteel draag ik wel mutsjes, niet omdat mijn haren daarom vragen maar omdat ik mijn oren lekker warm kan houden!

Wat is jullie styling routine? Gebruiken jullie een van de bovenstaande producten? Of misschien wel allemaal!? Wij vernemen het natuurlijk graag van jullie!

Deel dit artikel
Back to top