Inspiratie & Tutorials

Tutorial : hoe breng ik mijn eyeliner aan?

Eyeliner, ik gebruik het eigenlijk iedere dag wel. Meestal basic zwarte, maar ik varieer heus weleens in kleur, ik heb er tenslotte genoeg in huis! Eyeliner maakt een ooglook voor mij gevoel echt af, het zorgt voor een krachtigere look die mijn ogen veel sprekender maakt. Eyeliner kan ook voor een lift zorgen en dat is weer goed nieuws voor oudere dames, liften die handel! Ik heb een hele simpele foto tutorial gemaakt van mijn manier van eyeliner opbrengen, kijk je mee?

Hieronder zie je mijn standaard oogmake-up look, gemaakt met het Khloe''s Kardazzle Face palette van Khroma Beauty (de matte kleurtjes, die verrassend genoeg heel fijn zijn voor een basic oogmake-up), de Estée Lauder Quick Thick eyeliner en natuurlijk mascara, in dit geval de Givenchy Couture Noir.

Wil je weten hoe ik de eyeliner zo aanbreng, bekijk het stappenplan dat je hieronder kunt zien en lezen, het is echt heel simpel! Voor deze tutorial gebruik ik de Quick Thick Eyeliner van Estée Lauder, deze heeft een stiftvorm met een stevige viltenpunt, heel prettig in gebruik! Natuurlijk kun je ook een andere soort eyeliner gebruiken en het lukt ook prima met een eyeliner in potlood vorm.

Stap 1 : breng oogschaduwbasis aan, eventueel oogschaduw en geen mascara! Op mijn ogen heb ik de vier matte kleurtjes uit het Khloe''s Kardazzle Face palette van Khroma Beauty

Stap 2 : breng eyeliner aan van het midden van het ooglid (boven de pupil) tot de buitenste ooghoek. Mijn eyeliner laat ik altijd iets omhoog lopen, zo lift je het oog een klein beetje. Niet teveel trouwens en ik laat de liner ook niet voorbij het oog lopen, dit is geen cat''s eyeliner maar een simpele basic eyeliner voor overdag

Stap 3 : breng eyeliner aan vanaf het begin van de wimpers tot aan het midden en verbind de lijnen met elkaar, zorg dat je zo dichtbij de wimperrand komt als je maar kunt, er mogen geen lege plekjes zichtbaar zijn

Stap 4 : breng eyeliner aan onder de ogen, begin weer onder de pupil en werk richting buitenste ooghoek. Verbind de eyeliner boven het oog met deze nieuwe lijn, kleur eventueel ook het lege deel naast de buitenste ooghoek in

Stap 5 : een te harde lijn onder het oog vind ik niet mooi, daarom pak ik een wattenstaafje en veeg ik de eyeliner wat weg, zou hou je een zachtere lijn over die veel mooier oogt en toch duidelijk te zien is.

Stap 6 : krul de wimpers en breng een laagje mascara (of twee) aan op bovenwimpers en tip ook de onderste wimpers even aan. Niet al teveel mascara aanbrengen, dat legt nl. nadruk op rimpeltjes of donkere kringen (als je die hebt natuurlijk....). Probeer vooral de wimperhaartjes aan de buitenkant goed te benadrukken, dat lukt heel fijn met het bolletje van de Noir Couture mascara van Givenchy!

Zoals ik net al vertelde heb ik de matte oogschaduws van het Khroma Beauty palette gebruikt en eerlijk gezegd ben ik blij verrast. De swatches die ik maakte met mijn vingers waren niet zo geweldig, maar eenmaal op het oog aangebracht met mijn MAC 217 kwast, is het resultaat toch gewoon prima. Natuurlijk...het zijn gene knalkleuren, maar ze zijn wel prima om een oog wat vorm te geven en daar hou ik altijd wel van, een subtiele oogmake-up die er verzorgd uitziet. Wil je meer kleur of glans? Dan breng je gewoon wat van de glanzende oogschaduws aan.

De nieuws Couture Noir mascara van Givenchy (EUR 30,50 via Douglas.nl)ziet er heel speciaal uit met de drie bolletjes op een rij. Ik vind het een fijne mascara, maar dan moet ik de mascara wel verticaal houden en niet horzintaal, ik bewerk mijn wimpers dus van beneden naar boven en van links naar rechts. Als ik de borstel horizontaal hou, gaan de wimpers aan elkaar kleven en dat is niet fijn. De formule is heel fijn, goed zwart, de krul blijft de hele dag perfect zitten, de wimpers worden niet hard en de houdbaarheid is prima.

Nog even een extra foto van mijn wangen, waarop ik (natuurlijk) de blush en highlighter uit het palette heb aangebracht, best prima toch? De blush is wel een tikje poederig en dat geldt ook voor de highlighter, daarom hou ik het toch liever bij mijn NARS orgasm blush en Albatross highlighter, daar zijn deze kleuren waarschijnlijk wel op geïnspireerd? Maar...zo erg is het ook weer niet en de prijs van het complete palette (met 8 oogschaduws, blush, bronzer en highlighter) is maar EUR 16,95, daar kan NARS weer niet tegenop. Je kunt de producten van Khroma Beauty exclusief kopen in hun webshop : www.khromabeauty.eu

Last but not least, de Estée Lauder Quick Thick eyeliner (EUR 22,00) is echt geweldig! Hou je van eyeliner dan is dit toch echt wel een "dikke" musthave, vooral ook omdat de liner mooi uit te vagen is als deze nog nat is. Dat lukt niet meer als deze droog is, dan blijft hij nl. perfect op zijn plaats! Het is jammer genoeg wel een limited edition, kijk dus snel of je deze nog ergens kunt vinden. Er is nog wel een alternatief van MAC, de Penultimate eyeliner (EUR 20,00) die een iets dunnere punt heeft.

Hoort eyeliner ook bij jouw dagelijkse look? En wat is jouw favoriete eyeliner? Heb je nog ergens hulp bij nodig? Laat het dan weten, ik help je graag met eventuele vragen!

 

Deel dit artikel
Back to top