Reviews

Kerstlook 2012 - Guerlain Calligraphy palette

In de reeks van kerstlooks is vandaag Guerlain aan de beurt. Guerlain heeft een heel uitgebreide kerstcollectie met werkelijk prachtige producten. Jullie hebben enkele daarvan al gezien in een eerder artikel (liefde voor het Turandot palette en de Wulong meteorites), maar ik kan jullie het Liu Calligraphy palette echt niet onthouden, want dat is toch wel echt een beauty! Prima geschikt voor een rustig gekleurde, glanzende look voor deze kerstdagen, kijk je mee?


Het Liu Calligraphy palette is behoorlijk groot en bevat 3 glanzende oogschaduws, een matte zwarte oogschaduw die als eyeliner gebruikt kan worden en twee vrij matte lipsticks in rood en oranje/rood. Jammer dat de oogschaduws direct naast de lipsticks zitten, ze worden ook niet beschermd en dat vind ik zelf minder fijn. Gelukkig zijn de oogschaduws vrij hard en kruimelen ze vrijwel niet, dat scheelt. De lipsticks zijn ook vrij hard, mede doordat ze mat zijn en dat houdt het doosje wel een stuk netter dan verwacht.




De swatches ogen prima, de oogschaduws zijn wel wat hard, maar ze geven prima kleur af met een mooie, een hele mooie glans. Daar moet dit palette het zeker van hebben, al kun je door de matte zwarte oogschaduw best een wat intensere look maken als je dat wilt. Ik heb dat niet gedaan, ik heb de "Calligraphy" look gemaakt, van het voorbeeld dat je vindt in het doosje. Handig als je even geen inspiratie hebt, al ben ik het stipje aan het einde van de eyeliner vergeten te zetten!

Als eerste heb ik weer een oogschaduwbasis aangebracht waarna ik alle drie de kleuren uit het palette heb gebruikt. De lichtgouden op het bovenste deel van het ooglid (vanaf de arcadeboog omhoog) en de mooie kopertint op het deel daaronder, de grone/bruine kleur gebruikte ik in de arcade boog waarbij ik net een tikje zwarte oogschaduw aan de buitenkant heb aangebracht.
De matte zwarte oogschaduw heb ik met MAC mixing medium en een MAC 266 kwast als eyeliner aangebracht, het resultaat is een redelijk intense, matte eyeliner die goed blijft zitten. Mascara (Le 2 de Guerlain) maakt het helemaal af, samen met nog wat van de groen/bruine kleur op  de onderste wimperrand.

Verliefd ben ik op de lipsticks, wat een heerlijke sprekende kleuren met een mooie, matte finish. Ze zijn zeer gepigmenteerd, voelen licht aan op de lippen en laten zich met een penseeltje heel goed en precies opbrengen. Ik heb hieronder de rechterkleur op, die is iets meer oranje van tint, als ontlopen de twee kleuren elkaar niet zoveel. De houdbaarheid is heel goed, mede door de matte finish. Wil je toch wat glans? dan breng je gewoon een gloss aan, bijvoorbeeld één met gouden glitters.

Al met al is de look behoorlijk rustig, maar wel mooi! Mijn foundation is ook van Guerlain, mijn favoriete Parure de Lumiere in creme vorm, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Ik heb ook een klein beetje Guerlain bronzer op, de lichtste kleur uit de Guerlain Terracotta 4 seasons Brunettes, en als blush heb ik een stipje lipstick gebruikt. Één stipje is meer dan genoeg, zet dit op de appeltjes van de wangen en blend uit met schone vingers. Voor een beetje extra glow heb ik de Meteorites Wulong poeder over het hele gezicht aangebracht, ik ga er voor kerst nog wel wat extra glans aan toevoegen door de Perles du dragon meteorites te gebruiken op mijn wangen.

Het resultaat!

Natuurlijk maak ik de look ook nog af met een vleugje Liu Perfumed Shimmer powder, een goudkleurig poeder dat ook nog eens heerlijk ruikt, het is geschikt voor haar, gezicht en lichaam (pas wel op met sprayen in de buurt van jouw ogen!). Prachtig op een blote rug, decolleté of armen, gebruik eventueel een neutrale bodylotion om de poeder beter houdbaar te maken op jouw lijf. 

Wat een pareltjes! Guerlain Perles du dragon
Wil je meer weten over de Guerlain Liu collectie? Dan kun je kijken in dit artikel voor alle producten en prijzen en in dit artikel vind je swatches van de andere producten, zeker de moeite waard! Misschien kun je nog wel wat op jouw X-Mas wishlist zetten?
Deel dit artikel
Back to top