Reviews

Editors choice - heerlijke parfums voor kerst 2012

Loop jij morgen, zondag of maandag nog zuchtend en steunend door de winkels om een cadeautje te zoeken? Of ben je volkomen relaxed en loop jij direct af op jouw doel? Soms kun je misschien nog wel wat inspiratie gebruiken en daarom heb ik in dit artikel een aantal fijne geuren op een rijtje gezet. Ik heb ze ingedeeld per type en zal ze kort en bondig omschrijven voor jullie, tenslotte is er geen tijd te verliezen....over vier dagen is het al kerstmis! #stress

Girly & Pink

Ik heb het weleens eerder verteld, het is best grappig om te zien dat je geuren op het oog al in een bepaalde groep kunt indelen. Deze parfums horen wat mij betreft bij de vrouwelijke, meisjesachtige geuren die vooral goed passen bij jonge vrouwen. Natuurlijk mag iedereen ze dragen, zelfs jouw oma van 85 jaar, maar ik denk dat je wel een idee zult hebben van het soort geuren in deze groep.

  • Givenchy Ange ou Démon Le secret EUR 53,53 - dit is de diepere, sensuelere versie van het origineel, vooral door de basis van ceder, muskus en vanille 
  • Fabelle by Fab. EUR 44,95 - heerlijk fris, bloemig met een vleugje zoet met een super accessoire doordat je het leren omhulsel ook kunt gebruiken als armband
  • Swarovski edition EUR 49,95 - een fijne bloemig, fruitige geur met een top van mandarijn en rode bes, de basis van rozen en gardenia maakt het supervrouwelijk, slechts tijdelijk te koop, dus een must voor de fans
  • Juicy couture Viva la Juicy La fleur EUR 69,00 - vrolijk, roze, goud, licht, bloemig en een vleugje fruitig, een must voor fans van Juiciy Couture die de geur alleen al om de opvallende fles zullen kiezen
  • Moschino pink bouquet EUR 39,50 - roze en zoet, vooral door de ananassorbet die de geur overheerst, gecombineerd met lelietjes-van-dalen, viooltjes en pioenrozen zorgt het voor een echt "girly" parfum
  • DKNY Be Delicious Fresh Blossom eau so intense EUR 43,30 - de appeltjes zijn nog wel aanwezig, maar toch overheerst de fijne rozengeur deze iets intensere versie van de Fresh Blossom. Op zich geen zwaardere geur, maar wel een versie die veel langer houdbaar is.  
Warn & Klassiek

Prachtige klassiekers die allemaal een ander jasje of tintje hebben gekregen, erg geschikt voor de moeder of vrouw die al jaren dezelfde geur gebruikt en best eens iets anders wil. Deze geuren blijven in de buurt van het origineel, maar zijn toch ook weer anders...als fan betekent dat je ze moet hebben! 

  • Thierry Mugler Alien Essence absolu EUR 108,80 - wow! Alien is niet mijn favoriete geur, maar deze essence absolu is geweldig! Warm, dierlijk en zeer sensueel met veel amber, wierrook, zwarte vanille en mirre. De fijnste versie van Alien die ik ooit heb geroken, een must voor de fans! 
  • Thierry Mugler Womanity leather EUR 70,16 - de nieuwste geurenreeks van Thierry Mugler zijn Les Parfums de Cuir, de bekende geuren gecombineerd met klassiek en stoer leer. Ik ben een "sucker" voor leer in parfums, dat maakt ze zo sexy! Een tikje pittiger dan de originelen, heel erg fijn. 
  • Guerlain Shalimar ode a vanille EUR 83,22 - de klassieke geur Shalimar heeft een flinke touch vanille gekregen in deze speciale kersteditie. De prachtige flacon is ontworpen door Jade Jagger, dochter van Mick. Ik hou wel van vanille in parfums, mits ze niet al te zoet worden en dat is bij deze beauty het geval.  
  • Hermes L''Ambre des Merveilles EUR 123,00 - warm, dierlijk en zacht, een prachtige ambergeur in een sprookjesachtige flacon. Hermes is vooral bekend door de prachtige lichte en luchtige composities met veel groen, maar dit is iets heel anders, wel geweldig fijn door de amber, vanille en patchouli
  • Miss Dior Le Parfum EUR 86,43 -  de naam is een beetje misleidend, want dit is helemaal geen parfum maar wel een versie van Miss Dior die rijker en warmer is dan de eau de parfum of eau de toilette. Het lijkt wel of deze versie de luxere versie is, net alsof het origineel vermengd is met goud, de ingrediënten als roos, vanille en patchouli zijn nog intenser. Heel fijn en vooral zeer geschikt voor een fijne avond uit!
  • Roberto Cavalli eau de parfum EUR 46,77 - een tikje stout, uitdagend en misschien wel wat over de top en typisch Italiaans met veel oranjebloesem, vanille, tonkabonen en wierrook, perfecte combinatie met een panterprint of twee 
  • Bvlgari Jasmin noir l''elixir EUR 90,00 - deze prachtige flacon bevat een parfum dat lichter is dan je zou denken, de top van zoete sinaasappel, bergamot en grapefruit gaat over in een hart van 2 soorten jasmijn, de basis is warm maar niet overheersend. De verpakking is beeldschoon en klassiek, een sierraad op jouw toilettafel.
Fris & licht

Ben jij niet zo gek op overheersende geuren, maar wil je toch wel lekker en ris ruiken, dan zijn eau de colognes of hele lichte eau de toilettes een fijne optie. Deze lichte varianten bestaan uit een beperkt aantal geurnoten en dat maakt ze eenvoudiger in opbouw, maar niet minder fijn.

  • Aqua Colonia Vetiver & bergamot - kennen jullie 4711? Misschien draag je het niet zelf, maar een oudere dame in jouw omgeving misschien wel? Dit merk maakt zeker een comeback nu eau de colognes weer helemaal in zijn, deze relaxte versie bevat vetiver en bergamot, fris en nog eens fris!
  • Atelier cologne Rose anonyme EUR 50,85 -een bijzondere combinatie, de frisse noten van een eau de cologne gecombineerd met de intensiteit van een eau de parfum. De frisse bergamot en gember worden gecombineerd met hele mooie, dure ingrediënten zoals Turkse roos, opopanax en oud, een speciale combinatie maar oh zo fijn (via www.skins.nl)
  • Atelier cologne Vetiver Fatal EUR 45,80 - citrus en hout, een frisse combinatie die zowel voor mannen als vrouwen zeer geschikt is, limoen, bergamot, limoen, vetiver en verschillende houtsoorten zorgen voor een aardse maar frisse geur
  • Kiehl''s Aromatic blend Nashi blossom & Pink grapefruit EUR 59,00 - fijn dat Kiehl''s nu ook geuren heeft, lichte en fruitige geuren waarvan deze Nashi (een soort peer) en Grapefruit zeker mijn favoriet is, zeker tijdens warmer weer, lekker fris en een tikje pittig 
  • The Body Shop Mountain rose - een tijdloze rozenparfum dat vrij eenvoudig opgebouwd is, maar wel erg lekker is, de alcohol is fair-trade en dat is goed nieuws voor de landen waarin de grondstoffen worden verbouwd.
  • Collstar Profumo della  felicia EUR 37,66 - een heerlijke bodysplash in frisse en fruitige noten, licht maar toch aanwezig en vooral lekker als je wel even wat energie kunt gebruiken, deze geur pept je direct op! 
Niche & bijzonder

Niche geuren, wat zijn dat nu eigenlijk? Geuren van merken die je niet in de "grote" parfumerieën vindt, ze zijn vaak net iets specialer en soms ook behoorlijk complex (niet altijd natuurlijk). Deze merken vind je niet in iedere winkel, maar ze zijn zeker wel de moeite waard, leuk als je iets anders dan anders wilt kiezen.

  • Creed Royal Oud EUR 142,40 - oud is een bijzonder ingrediënt dat in steeds meer nieuwe klassiekers terugkomt, oud is een houtsoort dat is aangetast door een bacterie waardoor er na jaren een heel bijzondere, onmiskenbare geur ontstaat. Creed heeft een zeer klassieke Oud geur gecreeerd die aards, houtachtig, aromatisch en kruidig is, een prachtige compositie die de echte parfumkenner zeker zal waarderen. 
  • Reminiscence Vanille EUR 50,66 - hou je van vanille? dan is dit jouw geur, de warme geur met de lichte kruidige geur is heerlijk en zeker niet te zoet mede door de frisse bergamot in de top.  
  • Maison Francis Kurkdijan Amyris pour homme EUR 106,80 - een mooie, kruidige, houtachtige geur die eigenlijk bedoeld is voor mannen, maar eigenlijk stiekem erg fijn is voor vrouwen. In de top rozemarijn en mandarijn, de basis is heel speciaal met chocolade, cocosnoot en kokos maar combineert wel heel fijn met de houtachtige basis. Je zou er trek van krijgen!
  • Armani/Privé Figuier Eden EUR 100,00 -  loop je door een Mediterranse tuin, dan ruik je de geur die in deze flacon zit, groene vijgen, thee en gras combineren met bergamot, mandarijn en roze peper. Fris, houtachtig en groen, echt iets voor de liefhebbers van dit soort parfums. De Armani/Prive geuren worden maar op enkele plaatsen in Nederland verkocht.
  • DSquared Potion pour femme EUR 51,86 -  alweer even mijn favoriet, een geweldige recept van bergamot, zwarte bessen, jasmijn, roos, amber, patchouli, muskus en vanille, een betoverende geur die vooral veel mannelijke fans heeft, ze hebben altijd wel een opmerking als ik deze draag.
  • John Galliano Parlez-moi d''amour gold edition EUR 66,09 - deze prachtige, gouden flacon bevat een mooi, bloemig parfum met topnoten als frambozen, gember en mandarijn, een hart van jasmijn, heliotroop en oranjebloesem met een basis van amber en patchouli. Ook deze geur lijkt alsof deze met goud is overgoten, het is de meer luxe versie van het origineel, heel fijn.
  • Keiko Mecheri Genie de bois EUR 171,85 -  een prachtige geurenreeks heeft deze Japanse parfumeur samengesteld waarbij deze poederige, houtachtige viooltjesgeur erg echt uitspringt voor me. De geur is een intrigerende combinatie tussen tere, vrouwelijke viooltjes en het stoere, mannelijke cederhout, apart en verpakt in een prachtige flacon.
Hebben jullie nog iets gehad aan onze tips van de afgelopen week? Of gaan jullie dit jaar helemaal niet voor cosmetica cadeautjes onder de kerstboom?
Deel dit artikel
Back to top