Inspiratie & Tutorials

Kerstlook 2012 - Dior golds & pearly lashes

Zo...de kerstdagen zijn alweer voorbij! We kijken er best een hele tijd naar uit en dan zijn ze voordat je het weet weer voorbij....wat gaat dat toch snel! Misschien zijn jullie ook wel nieuwsgierig naar mijn make-up look van deze kerst? Op eerste kerstdag droeg ik een mooie make-up die vrijwel helemaal gemaakt was met producten van Dior, kijken jullie mee?

De Dior Grand Bal kerstcollectie leende zich natuurlijk uitstekend voor mijn kerstmake-up, die bestond uit goud, brons en bruin op mijn ogen en knalrood op mijn lippen. Natuurlijk wel met een glansje hier en daar, maar dit keer droeg ik geen uitgesproken glitters (die zag je al voldoende op mijn jurkje namelijk, het zou misschien een beetje too much worden). 

De producten die ik heb gebruikt zijn bijna allemaal van Dior : het 5 couleurs 524 Night golds palette, de Diorskin Nude foundation 040 (EUR 45,76), de Diorskin Nude Glow Healthy glow summer powder Aurora (niet meer te koop, dit is een prima vervanger), Diorific Marilyn lipstick en natuurlijk de Pearl Drops lashes van de Dior Grand Bal collectie. Niet op de foto, maar wel gebruikt : NARS Albatross highlight, NARS Lovejoy blush, Clarins 3 dot liner, Dior New Look mascara en de MAC cherry lippencil.

524 Night Golds

Het Night Golds palette is echt mooi, de oogschaduws zijn stuk voor stuk voorzien van een prachtige glans, ze laten zich makkelijk opbrengen en blenden. Ze zijn nogal zacht en lijken wel een beetje cremig, maar zijn toch wel echte poederoogschaduws.
In de collectie vind je nog een ander palette, het Fairy Golds palette, dat wel erg lijkt op de Night Golds. Het verschil zit hem in de ietwat koelere kleuren, die zelfs nog wat glanzender zijn. Heb je een lichte huid, dan is dit palette misschien iets mooier, maar het verschil is minimaal.

764 Fairy golds

De Dior Grand Bal lashes met de naam Pearl drops zijn behoorlijk opvallende nep wimpers., ze zijn op zich niet zo lang maar de haartjes zijn wel erg dicht op elkaar geplaatst, daardoor vallen ze behoorlijk op. De lashes zijn nogal stijfjes en daardoor vind ik ze persoonlijk niet zo heel fijn, toch zijn ze prima om een avondje te dragen en blijven ze ook erg mooi na het dragen. Deze lashes kun je zonder problemen meerdere keren gebruiken, de bijbehorende lijm is ook prima al is deze wel erg stevig en moet je de lashes heel voorzichtig lostrekken.....anders voel je het wel even. 

Doordat de lashes zo donker zijn hoef je eigenlijk geen eyeliner meer aan te brengen, maar ik heb het toch gedaan. De fijne 3 dot eyeliner van Clarins zorgt voor een mooie strakke lijn, die ik iets naar boven heb laten wijzen, dat staat mooi bij de lashes die ook langere haartjes heeft aan de buitenkant. Ik had eigenlijk nog wel een klein beetje eyeliner mogen aanbrengen bij de binnenste ooghoek, dan hadden de wimpers ook minder opgevallen...maar ja, dat zie je echt alleen in een close-up, anders valt het eigenlijk amper op.

Momenteel heb ik mijn duo van NARS met Lovejoy en Albatross weer uit de kast gehaald, wat een prachtige blush is dat eigenlijk, die blijf ik zeker weer even gebruiken! Toch wel leuk dat ik in mijn eigen stash zulke schatten herontdek!
En wat is de Marilyn Diorific lipstick mooi! De basis heeft een tikje roze in zich en daardoor is het niet mijn perfecte rood, maar in gebruik is het een superlipstick, de dekking is amazing en de lipstick is zo licht dat je deze niet voelt op de lippen. De finish is perfect, semi-matte en daardoor lang houdbaar,natuurlijk kun je deze nog wat oppimpen met een glossje.


Mijn kerstlook van eerste kerstdag, de look van tweede kerstdag heb ik niet op de foto gezet....ik was veel te druk met de verjaardag van Sem te vieren. Als jullie nog meer party-proof looks willen zien voor Oud & Nieuw, laat het dan zeker even weten....ik trek wel wat glitters uit de kast!
De Dior Grand Bal collectie ligt momenteel nog in de winkels, bekijk ze bijvoorbeeld hier in de webshop van De Bijenkorf.

Wat heb jij uiteindelijk als kerstlook gedragen?

Deel dit artikel
Back to top