Reviews

Review - Etos kwasten, vernieuwd & budgetproof

Etos heeft hun cosmetica-accessoires vernieuwd! Dat is goed nieuws voor liefhebbers van budgetprijsjes, want Etos heeft een groot assortiment aan betaalbare kwasten. Ik hoef jullie vast niet meer uit te leggen dat kwasten één van de belangrijkste onderdelen zijn van je beauty-stash, dus die test ik maar wat graag uit! Lees je even verder voor mijn review?

Kwasten zijn onmisbaar voor elke make-up liefhebber. Helaas zijn ze vaak best duur, of is het assortiment beperkt. Etos lost beide problemen op met hun vernieuwe lijn kwasten, waarvan ik een deel getest heb.

De kwasten zitten in handige zip-lock verpakkingen van Etos, met voor de grote kwasten een extra plastic omhulsel. Niet alleen zijn de kwasten goed beschermd, maar de tasjes zijn ook nog eens heel handig om de kwasten of andere make-up in te bewaren. Zoals je ziet zijn het twee grote kwasten en één mini-setje, elk met synthetische haren en een rubberen ‘touch’ aan het handvat. Hierdoor zien de kwasten er mooi uit en voelen ze luxe aan. Helaas ruiken ze door de verpakking wel naar plastic, maar dat kun je met een milde shampoo snel verhelpen. Daarna zijn ze klaar voor gebruik, hieronder lees je per kwast mijn ervaringen.

Waaierkwast (EUR 2,49)

Wauw, een waaierkwast, oftewel een fan brush! Deze zijn ontzettend handig maar kom je niet zo vaak tegen, zo zit er bijvoorbeeld geen waaierkwast in het normale, vaste assortiment van MAC. Deze kwast kun je gebruiken om poeders heel licht aan te brengen, maar is vooral handig om fall-out mee te verwijderen. Zo gebruik ik hem zelf het liefst! Daarvoor is hij erg fijn, want deze kwast heeft hele zachte haren.

Foundationkwast (EUR 3,99)

De foundation kwast van Etos is stevig, vol en qua grootte precies goed. Persoonlijk gebruik ik alleen nooit dit soort platte kwasten voor het aanbrengen voor mijn foundation, omdat je dan sneller strepen krijgt dan met bijvoorbeeld een stippling brush of beauty blender. Na het testen merkte ik dat ik deze kwast daarom eigenlijk niet meer gebruikte, tot ik bedacht dat hij perfect is om maskers mee aan te brengen!  Het hangt er dus maar net vanaf wat je fijn vindt, als je voorkeur uitgaat naar platte foundationkwasten dan is dit zeker een aanrader.

Mini make-up set (EUR 2,99)

De mini make-up set bevat maar liefst vijf korte kwasten, waardoor ze heel handig zijn om in je handtas te stoppen of mee te nemen op reis. Van alle kwasten vind ik de smalle, gepunte kwast het fijnst, die doet het goed als multitasker voor lippen en ogen. Ook het dubbele kammetje is erg handig voor wenkbrauwen en mascara die nog wel eens wil klonteren. De sponsapplicator is best oké voor het aanbrengen oogschaduw voor op het bewegend ooglid, maar ik gebruik toch liever een echte kwast. De platte oogschaduwkwast is ontzettend glad en pakt daarom de poeder niet zo goed op, hier heb je met de grotere poederkwast iets minder last van. Al met al zitten er een paar handige kwasten bij die ideaal zijn voor op reis maar die ik minder snel dagelijks zou gebruiken, met uitzondering van het kammetje.  

De kwasten van Etos zijn dus prima, maar er zijn nog veel meer Etos-accessoires die de moeite waard zijn! Ik heb de navulbare parfumverstuiver (EUR 3,99) al op het oog en ook de oogmaskers (EUR 3,49) zien er goed uit. Ook voor sponsjes ben je bij Etos aan het goede adres, en een pincet (EUR 2,59) en wimperkruller (EUR 2,79) zijn eigenlijk voor iedereen toch onmisbaar?

Etos heeft dus leuke accessoires voor een goede prijs, neem zeker eens een kijkje in de winkel voor het volledige assortiment. Alle prijzen liggen tussen de EUR 1,39 en EUR 3,99, dus deze fijne producten zijn zeker budgetproof!

Deel dit artikel
Back to top