Nagel & Handen

Velvet nails - The Essence Budget way

Vorig jaar (wat klinkt dat lang geleden!) heb ik jullie voorgesteld aan de Velvet nails Ciaté  look. Eerlijk is eerlijk: deze trend is enorm leuk, maar ook behoorlijk prijzig. Tot ik bedacht dat je met een klein beetje fantasie ook velvet nails kunt creëren met producten die geen aanslag plegen op jouw januari buget!

Velvet nails creëren is eigenlijk heel simpel. Eerst lak je jouw nagels met een nagellak om daaroverheen een fluwelen laagje aan te brengen door middel van vezeltjes. Toen ik mijn Potje Essence Volumizing Lash Powder (EUR 2,99) tegenkwam had ik vrijwel direct het idee dat deze lash powder die bestaat uit synthetische minivezels (eigenlijk ontwikkeld voor een kunstwimperlook) best wel eens zouden kunnen werken. Overigens heb ik nog een exemplaar uit de Vampire''s Love collectie maar ondertussen is het product in het vaste Essence assortiment opgenomen.

Als basis heb ik gekozen voor mijn favoriete Essence Colour & Go lakje genaamd Absolutely blue (EUR 1,59). Deze ijzige blauwe nagellak heb ik in twee laagjes aangebracht om vervolgens mijn nagels te besprenkelen met de Volumizing Lash Powder.

Let er wel even op dat je eerst op al jouw nagels een eerste laagje nagellak aanbrengt en vervolgens nagel voor nagel verder gaat met het tweede laagje en de vezels. Als de nagellak droog is dan plakken de vezeltjes niet meer. Laat de manicure een paar minuten drogen om vervolgens met een brush het restant van de vezeltjes eraf te vegen.


Tel uit jouw winst: Voor de Ciate Velvet Limited Edition Manicure Mink Cashmere set betaal je EUR 19,45 en deze methode zo’n EUR 4,60. Daar kun je weer een heleboel leuke nieuwe Essence producten voor kopen!

Deel dit artikel
Back to top