Nagel & Handen

OPI Mariah Carey collectie - swatches, foto's en review

Volgende week liggen ze in de winkels, de spectaculaire Liquid Sand nagellakjes van de OPI Mariah Carey collectie en ze zijn geweldig! Liquid Sand is de nieuwste innovatie van OPI, de lakjes zijn een kruising tussen shimmer en glitterlakjes en bootsen eigenlijk heel goed het effect na van mooi glinsterend zand. Kijk je mee naar de swatches van de Mariah Carey collectie?

De OPI Mariah Carey collectie bestaat uit 4 "normale" lakjes en 4 Liquid Sand varianten, de kleuren zijn behoorlijk gevarieerd, van bleek roze tot glinsterend koper, leuk! De Liquid Sand lakjes zijn zeer makkelijk aan te brengen, ze dekken prima in twee laagjes (al mogen de lichtste twee kleuren eigenlijk nog wel een laagje hebben voor een mooier effect) en zijn behoorlijk lang houdbaar.

Laten we eerst naar de swatches kijken, dan vertel ik jullie daarna nog wat meer over de Liquid Sand lakjes.

v.l.n.r. OPI A butterfly moment, Anti-bleak, Sprung en Pink yet lavender
OPI A butterfly moment - bleekroze met fijne gouden shimmer

OPI Anti-Bleak - mooie dieppaarse creme nagellak

OPI Sprung - glinsterend koper met behoorlijk wat rood
OPI Pink yet lavender - transparante nagellak met roze en zilveren glitters in verschillende maten, het meest geschikt als topcoat. De formule is vrij dik en daardoor niet altijd even handig met aanbrengen.

 Op naar de Liquid Sand lakjes, ze geven na twee laagjes een semi-matte finish, eigenlijk net zoals zand. Dat glinstert ook wel als je het van heel dichtbij bekijkt, maar van een afstandje is het altijd mat, zo ook de Liquid Sand lakjes. Het oppervlakte van de lakje is een tikje ruw, maar niet zo ruw dat je er last van zult hebben, er blijft echt niet achter haken bijvoorbeeld. Hou je minder van dat ietwat ruwe oppervlak, dan kun je natuurlijk een topcoat aanbrengen. Kies dan voor een matte als je de matte finish wilt behouden, maar een glanzende topcoat staat ook wel erg mooi.

In close-up, Stay the night, één van de Liquid Sand lakjes van OPI

Op de foto''s hieronder draag ik geen topcoat, de foto''s zijn (noodgedwongen door het sombere weer) gemaakt met een flits.

De OPI Liquid Sand lakjes met v.l.n.r. The impossible, Get your number, Can''t let go en Stay the night

OPI The impossible


OPI Get your number


OPI Can''t let go


OPI Stay the night

De houdbaarheid van de lakjes is prima, eigenlijk zoals dat altijd het geval is bij OPI, zeker als je een goede topcoat gebruikt. De Liquid Sand lakjes zijn wel lastig te verwijderen, eigenlijk net zo lastig als glitterlakjes, juist door de compacte glitters en deeltjes. Hou daar wel even rekening mee, het kost zeker heel wat watjes en remover! Maar goed, het effect is heel mooi en dus heb ik het er wel voor over.

Mijn favoriet is zeker Stay the Night, een prachtige donkerrode tint met zwart, een tikje mysterieus en stoer, love it! Anti-Bleak is ook prachtig, maar misschien niet zo uniek, kijk dus eerst even in jouw nagellakstash of je een soortgelijke kleur al hebt.

De OPI Mariah Carey collectie zal vanaf volgende week (14 januari 2013) in de winkels liggen, zorg dat je de Liquid Sand lakjes niet misloopt! Ze kosten EUR 14,25 per stuk en er is ook mini-setje met allevier de Liquid Sand lakjes voor EUR 18,95, ga voor verkooppunten naar www.opi.nl

Heb je geen tijd om te gaan winkelen, dan is het misschien ook handig om te weten dat Asos de lakjes ook verkoopt, je vindt ze hier (wel iets duurder dan in Nederland).

Deel dit artikel
Back to top