Algemeen

Margi Geerlinks is de Yunomi Vrouw van het jaar 2012

Jullie hebben al eerder kunnen lezen over de Yunomi Vrouw van het jaar 2012 verkiezing, waarbij ik jurylid ben geweest. Vandaag werd de prijs uitgereikt aan de winnares en wat was ik blij, winnares Margi Geerlinks uit Rotterdam had namelijk ook mijn stem gekregen bij de verkiezing. Een terechte winnares, die een bijzonder project heeft opgezet in Rotterdam-West, lees even verder om haar inspirerende verhaal te lezen.

Het inspirerende verhaal van Margi Geerlinks overtuigde niet alleen mij als jurylid maar zeker ook de  de leden van het online platform Yunomi, die graag de verhalen in de rubriek Openhartig lezen. Margi ontving maar liefst 48 % van de stemmen, een overtuigende winst en ook zeer verdiend naar mijn mening. Margi heeft drie jaar geleden De woonkamer van meneer de burgemeester opgericht, een heel bijzonder buurthuis in een buurt waar je dat misschien niet verwacht. Hieronder vertelt Margi er iets over, voor haar complete, inspirerende verhaal kun je naar de website van Yunomi gaan, klik hier.

“Dit deel van Rotterdam kent veel verschillende bewoners. We wonen allemaal in dezelfde buurt, maar we kenden elkaar nauwelijks. Tegelijkertijd waren er hangjongeren waarover werd geklaagd. Ik ben op ze afgestapt en heb gevraagd waarom ze zo hangen. Ze zochten een plek om samen te komen. Toen er in de buurt een pandje leeg kwam te staan, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak met de woningbouwvereniging gemaakt. Van het een kwam het ander en ons buurthuis de Woonkamer van de Burgemeester bestaat nu al drie jaar.”

Jurylid Debbie Zwiers: “Wat een prachtig en nuttig project is er in Rotterdam West opgezet door Margi, een buurt die ik vrij goed ken en zeker wat extra hulp kan gebruiken. Het is een goed voorbeeld van hoe we in dit land met elkaar zouden moeten omgaan, met respect en begrip voor elkaar. Hopelijk vormt Margi‘s verhaal een inspiratiebron voor andere vrouwen en zullen er meer van dit soort mooie projecten opgestart worden. Laat goede ideëen niet alleen in je gedachten bestaan maar doe er iets mee, wie weet wie jij er weer mee inspireert!”

Ook jurylid Bregje koos voor Margi’s verhaal: "Het kiezen van een Vrouw van het Jaar is een lastige opgave, want alle vrouwen hebben een prachtig verhaal. Het verhaal van Margi raakte mij vooral omdat het zo herkenbaar is. Iedereen zou hetzelfde kunnen doen, maar Margi heeft het ook echt gedaan! Een prachtig initiatief met een grote bijdrage in dagelijks geluk."

Vanochtend kreeg Margi van Yunomi haar verdiende award en een geldbedrag van EUR 500 in Rotterdam uitgereikt van Yunomi Nederland. Margi is dus de ‘Yunomi Vrouw van het Jaar 2012’ en daar is ze heel blij mee: “Ik ben enorm vereerd en verrast dat ik ben verkozen tot ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’. Ik vind het belangrijk om iets voor een ander te kunnen betekenen en ben erg blij dat het werk dat ik samen met andere vrijwilligers voor onze woonkamer van de buurt heb verricht zo in het zonnetje wordt gezet. Geweldig dat ik met mijn verhaal andere vrouwen heb kunnen inspireren en motiveren. Hopelijk gaan hierdoor nog meer mensen in hun wijk een Woonkamer opstarten”

Wat was het leuk om aan deze bijzondere verkiezing mee te doen als jurylid! Wil je meer weten over De Woonkamer, kijk dan eens op de website. Woon je er in de buurt? Dan kun je natuurlijk ook persoonlijk een kijkje gaan nemen, doe Margi dan zeker de groeten van mij!

Over Yunomi: de leukste site door en voor vrouwen. Door de combinatie gezin, huishouden en werk hebben vooral vrouwen tussen de 30 en 50 jaar steeds minder tijd voor zichzelf en gunnen ze zich weinig extra’s. Yunomi biedt vrouwen een podium om hun eigen verhaal te delen of te reageren op inspirerende verhalen van anderen. Daarnaast kunnen ze tips uitwisselen, lekkere recepten raadplegen en leuke prijzen winnen door actief te zijn op de site. Sinds de start van Yunomi in juni 2009 hebben de leden meer dan 6 miljoen reacties geplaatst.

Deel dit artikel
Back to top