Inspiratie & Tutorials

YouTube 101 - de perfecte make-up look voor je eerste date

''Waar heb je dat toch allemaal geleerd?'' Dat is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. En iedere keer zeg ik - naast Beautyscene en blogs natuurlijk - op YouTube! Want wat je ook wilt weten over make-up, er staan filmpjes van online. Daarom dit keer niet alleen handige make-up tips, maar ook filmpjes die je laten zien hoe je de perfecte make-up look voor je eerste date kunt maken.

Een eerste date is niet alleen heel leuk, maar ook best een beetje spannend! Hoe maak je indruk, maar blijf je toch jezelf? Wat doe je aan? En nog belangrijker: wat voor make-up draag je? Don''t worry, Gelukkig heeft YouTube een antwoord!

Lisa Eldridge is een professionele make-up artist met geweldige video''s. Haar kanaal is echt een aanrader, en deze video is zeker één van mijn favorieten. Waarom? Vooral omdat ze vertelt omdat mannen er niets van snappen. Als je aan ze vraagt welke make-up ze mooi vinden, zullen ze vaak zeggen: ''naturel''. Maar naturel is iets heel anders dan géén make-up! Integendeel, daarom ben je met de volgende tips goed voorbereid:

  • Laat je huid stralen. Met goede huidverzorging heb je niet veel foundation nodig. Een beetje blush en highlighter doet wonderen voor een frisse uitstraling.
  • Leg de nadruk op je ogen. Met een zachte blendingkwast en een neutrale oogschaduw in je arcadeboog laat je je ogen meer opvallen. Samen met een dunne eyeliner en mascara zijn je ogen klaar voor oogcontact!
  • Kies voor een natuurlijke lipkleur - felle lippen kunnen namelijk een beetje afschrikken als het erop aankomt... Laat ook lipgloss achterwege, je wilt geen geplak! Persoonlijk zou ik voor je favoriete lippenbalsem kiezen, dat geeft tenminste geen gedoe.
  • Gebruik een fixeerspray, zoals Fix+ van MAC. Zo hoef je je tijdens je date niet druk te maken om je make-up en blijf je er stralend uit zien.
  • Blijf jezelf. Draag geen make-up die je nooit eerder gedragen hebt. Het gaat niet om de make-up, maar om jou!
Voor meer first date inspiratie zijn ook andere filmpjes van Lisa Eldridge aan te raden, want ze is een ster in naturel make-up looks. Maar ook op andere kanalen zijn goede video''s te vinden, daarom zullen jullie misschien wel vaker dit soort tips voorbij zien komen vanaf nu! 
Deel dit artikel
Back to top