Reviews

Verwen die droge huid met de handige producten van Etat Pur!

Brr....wat is het opeens koud! Een witte wereld die behoorlijk koud is, zeker vandaag! Toen ik vanochtend in mijn auto stapte was het nog min 12 en zelfs nu, in het zonnetje, is het nog min 5. Koud dus...en dat zorgt weer voor een hele droge huid, althans bij mij. Maar, ik heb natuurlijk een perfecte oplossing gevonden...meerdere eigenlijk en één van die oplossingen is de producten Etat Pur gaan gebruiken. Kijk je mee naar de informatie?

Wie herkent het niet, een doffe huid die soms wit uitgeslagen lijkt door de droogte, zo ziet mijn huid er nu uit als ik er niets aan doe. We pakken ons dik in, zijn vaker binnen bij de uitdrogende verwarming en dan vriest het ook nog eens buiten (de lucht is dus behoorlijk droog). 

Begin bij het begin....eerst moeten we de dode huidcellen van ons gezicht en de rest van ons lijf verwijderen, anders kun je wel blijven smeren, het helpt niet echt! Je moet dus gaan scrubben of peelen, veel vaker dan normaal, maar dan wel met milde producten. Heb je een heel gevoelige gezichtshuid, overdrijf dan niet, de vellen moeten er niet bij gaan hangen natuurlijk. Etat Pur heeft een fijne smeltende peeling gel voor het gezicht (Melting exfoliaiting gel B08 EUR 8,90), die de dode huidcellen op een zeer zachte wijze verwijdert en daarna de celvernieuwing stimuleert. Maar vergeet ook het lichaam niet goed te scrubben, dat kan heel goed met de douchecrème/scrub voor het lichaam (Exfoliating shower body cream B13 EUR 8,00). Deze romige douchecrème zit boordevoil fijne abrikozenpitjes die de huid zachtjes scrubben en ruikt heel fijn. Ik scrub mijn lijf het liefst iedere dag, al sla ik weleens een dagje over...ik ben een beetje verslaafd aan dit soort zachte, maar doeltreffende scrubs.

Na het scrubben is het nodig om de huid extra goed te hydrateren, liefst met een romige voedende crème (Rich nourishing cream B25 EUR 9,40) of eventueel met een wat lichtere versie van de moisturizers van Etat Pur. Bij Etat Pur kun je nl. kiezen uit verschillende soorten basiscremes en lotions, die je dan eventueel verrijkt met de actieve ingrediënten. Door de fijne prijzen kun je makkelijk een aantal basiscremes aanschaffen, zo heb je voor ieder jaargetijde jouw perfecte moisturizer. Met dit winterweer mag het zeker wel wat voedender en zo kies je nu dus voor deze rijke creme!
Voor het lichaam kun je kiezen voor de voedende romige melk (Rich nourishing body milk B52 EUR 11,50) in een handige, grote pompflacon. Deze body lotion bevat rijke mangoboter en olijfolie, de lipiden herstellen de huidbarriere en zorgen er zo voor dat de huid langer gehydrateerd aanvoelt.

Last but not least...de bijzondere actieve stoffen van Etat Pur! Deze geconcentreerde stoffen kun je mengen met de producten, maar ook direct aanbrengen op de huid. Voelt jouw huid zo droog dat het pijn doet, dan heb je eerste hulp nodig van bijvoorbeeld een stof als Bisabolol. Deze stof werkt kalmerend, neutraliseert vrije radicalen en verzacht huidirritaties. Maar belangrijker nog, het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zorgt dat de huid weer comfortabel aanvoelt. Je gebruikt slechts enkele druppels uit het handige flaconnetje van 15 ml (Bisabolol A41 EUR 10,80) direct op de huid.

Mijn advies is duidelijk, verwen de huid extra bijvoorbeeld met deze Etat Pur producten, maar natuurlijk kun je ook zelf eens in de drogisterij en parfumerie gaan kijken. Ga dan op zoek naar rijke en voedende producten, lekkere dikke bodybutters en goede huidoliën zijn altijd fijn. Probeer uitdrogende producten te vermijden en douche niet te lang en warm. Breng de body lotions en cremes aan als de huid nog licht vochtig is, zo hou je het vocht zo goed mogelijk in de huid.

De Etat Pur producten zijn exclusief online te koop in hun eigen webshop (www.etatpur.nl), de keuze is enorm en de producten zijn goed betaalbaar, zeker de moeite om eens te gaan snuffelen in hun shop. Ik ben in elk geval behoorlijk blij met deze fijne basics!

Deel dit artikel
Back to top