Reviews

In de test - Drs. Hans Schreuder HPO Scar treatment cream

Toen ik voor de eerste keer kennis maakte met de producten van Drs. Hans Schreuder was ik niet direct razend enthousiast. De producten hebben niet echt een opvallend uiterlijk en eerlijk is eerlijk.. dan laat je producten vaak toch nog even staan. Gelukkig ben ik nieuwsgierig van aard en dus ben ik gaan testen. Daar ben ik behoorlijk blij mee want de HPO - scar treatment cream is enorm fijn!

Drs. Hans Schreuder ontwikkelt zijn producten zelf, vanuit een sterke persoonlijke visie en vindt zijn inspiratiebronnen in zijn directe omgeving. Centraal hierin staat de overtuiging dat schoonheid voortkomt uit een gezonde manier van leven. Je bewust zijn van de lucht die je inademt, gezond eten, voldoende beweging, de tijd nemen voor rust en ontspanning. Pas dan ben je in staat optimaal van het leven te genieten, je zingtuigen te prikkelen en tot in je vingertoppen de wereld om je heen waar te nemen. Dat klinkt natuurlijk geweldig maar wanneer we het hebben over een Scar treatment cream vind ik stiekem een ding het aller-belangrijkste en dat is: het moet wel werken!
De producten van Drs. Hans Schreuder dragen de toevoeging HPO, dit staat voor Herstellend Probleem Oplossend. De Scar treatment crème (EUR 34,50 - 50 ml) bevat extract van soja en andere natuurlijke voedingsstoffen. De formule doet denken aan een lotion en heeft een prettige, licht bloemige geur (waarschijnlijk is dat een kamille extract). Tijdens het aanbrengen lijkt de structuur dunner te worden en trekt snel in de huid. Daar laat het product een licht glansje achter.

Volgens  Drs. Hans Schreuder  zouden littekens (ook oude) zichtbaar moeten verminderen bij een behandeling van tenminste zes weken. Ik heb een behoorlijk litteken op mijn buik (blindedarmontsteking) die alweer een jaar of achttien oud is. De hechtingen zijn destijds niet heel netjes gemaakt en dus was dit oude litteken altijd wel een doorn in mijn oog. Vooral omdat de huid er omheen behoorlijk stug aanvoelde.

Jullie lezen het goed: voelde. Na een aantal weken twee keer per dag smeren met de Drs. Hans Schreuder HPO - Scar treatment cream is mijn huid veel zachter en lijkt de souplesse terug te zijn. De huid voelt aan alsof er weer leven in zit. Dat klinkt misschien een beetje gek maar ik denk dat dames met (met littekens) die dit lezen het fenomeen wel herkennen.  

Mijn litteken is niet minder aanwezig of onzichtbaar geworden. Maar.. dat verwachtte ik ook niet bij een exemplaar dat er al zo lang zit. Toch denk ik dat dit een uitstekend product is als behandeling bij verse littekens. Vitamine E doet het altijd goed op oneffenheden en natuurlijk melkzuur is enorm kalmerend en stimuleert het zelf herstellend vermogen.  

Wie niet waagt wie niet wint! Daarom wil ik jullie absoluut aanraden dit bijzondere product uit te proberen. In dit artikel heb ik eerder geschreven over de Drs. Hans Schreuder HPO morning cream en de een HPO night cream. Deze kun je eenvoudig bestellen in de Drs. Hans Schreuder webwinkel. Als je op werkdagen vóór 22:00 uur besteld dan heb je de producten de volgende werkdag al in huis. 

Deel dit artikel
Back to top