Reviews

BB cream - wat vind jij er nu echt van?

Toen ik gisteren bij de introductie van nog een BB cream was en er vervolgens ook een CC cream werd geïntroduceerd, moest ik stiekem even zuchten....weer een BB cream? Hebben we die nu echt nodig? Ik ben daarover behoorlijk in dubio en vroeg mij eigenlijk af hoe jullie erover denken?

Jullie weten waarschijnlijk allang dat de BB in BB cream staat voor Blemish Balm. De eerste BB cream werd ontwikkeld door Duitse artsen in een schoonheidskliniek. Zij behandelden hun patiënten met lasers of deden chirurgische ingrepen. Na afloop werden de littekens of rode plekken behandeld met een verzorgende creme. Op verzoek van hun patiënten werd een gekleurde, dekkende creme ontwikkeld waarmee de patiënten na een procedure direct weer de deur uit konden.

Na verloop van tijd werd de BB cream opgepikt door beauty liefhebbers uit Azië, zij zagen in deze creme een "holy grail" : een verzorgende en beschermende creme die ook nog eens zorgt voor een mooie dekking en dus voor een egale huid. De BB cream werd een groot succes en is uitgebracht door heel veel verschillende fabrikanten, uiteraard aangepast naar de eisen en wensen van de Aziatische consument.

Inmiddels hebben de grote Westerse merken de BB cream ook opgepikt, de BB cream is dus weer terug in Europa! Zoals altijd het geval is, is de BB Cream aangepast aan de eisen van de Westerse consument, onze eisen dus! Er is dus nogal wat gesleuteld aan de originele formule en zelfs nu passen de fabrikanten hun BB creams nog steeds aan.

Maar wat willen we nu eigenlijk precies? Zoveel vrouwen, zoveel wensen en ook graag net zoveel BB creams! Is het nu echt de holy grail zoals zoveel merken ons willen doen geloven? Is een BB cream misschien toch gewoon een getinte dagcreme of juist een foundation? Nu de BB cream alweer een jaar meeloopt in onze beautyroutine is het misschien tijd om de balans op te maken, wat vind jij eigenlijk van de BB cream?

Laat ik eens beginnen met mijn mening : 

Ik ben als 42 jarige beautyliefhebber met een behoorlijke wensen/eisenlijst de perfect consument volgens de BB cream fabrikanten, maar toch ben ik nog steeds niet overtuigd. Ik heb heel wat BB creams getest en daar zitten hele fijne exemplaren tussen. Maar toch....de BB cream gebruik ik simpelweg niet, alleen als ik ga sporten, dan wel! Nog steeds gebruik ik liever mijn dagcreme en foundation en niet de 6/7/8/9-in-1 BB cream, die oh zo handig zou moeten zijn. Waarom eigenlijk niet? De BB cream moet ik altijd combineren met een extra creme, anders voelt het niet goed op mijn huid en de dekking vind ik onvoldoende voor een echt mooi resultaat. De keuze in kleuren is ook veel te klein en daardoor is het lastig om een goede match te vinden (ze zijn er natuurlijk wel, maar het vergt wat zoeken). De tijdwinst die een BB cream mij op zou moeten leveren is voor mij minimaal, dus ook dat is geen argument voor mij. Verder ben ik (nog) niet overtuigd dat de BB creams beter zijn qua verzorgende werking dan de creme's die ik nu gebruik...

Uh...CC cream? Deze is alleen te koop in Azië
Het resultaat is toch wel weer goed! Maar dagelijks gebruiken? Dat toch niet, hoe komt dat toch?
Kortom, ik ben nog steeds niet overtuigd en de BB cream heeft nog steeds geen vaste plaats veroverd in mijn beauty routine. Maar...dat ben ik, hoe denken jullie daarover? Probeer zo specifiek mogelijk te zijn, vermeld liefst ook jouw leeftijd en eerdere beautyroutine (dus voor de BB cream) en vertel mij vooral hoe jouw ervaringen zijn. Tevreden of toch niet echt?
Deel dit artikel
Back to top