Reviews

Printemps précieux de Chanel - foto's, swatches en een look

Echt in de stemming voor een lente make-up collectie ben ik nog niet, ik zit met mijn gedachten toch meer bij sneeuw, ijs en kou. Mijn "beauty-hoofd" zit meer bij het zorgen voor mijn drogere huid en gebarsten lippen, maar ik moest mij vandaag toch even zetten tot een lente make-upje. Gelukkig is de Printemps précieux de Chanel lente make-up collectie niet al te zoet en kleurrijk, het was dus zeker een prima look voor een sneeuw- en ijsdag als vandaag. Kijk je mee naar de swatches, foto''s en de review?

Een deel van de collectie hebben jullie al gezien, de nagellakjes heb ik al eerder in dit artikel geswatcht, heerlijke frisse lentetinten die prettig in gebruik zijn. Vandaag heb ik een deel van de grote collectie op de foto gezet, geswatcht en natuurlijk ook gebruikt voor een simpele look. Wil je meer weten over de complete collectie? Lees dan even dit artikel, daar vind je alle informatie en afbeeldingen.

De ogen staan niet centraal in deze lentelook en dus heeft Chanel ervoor gekozen om een neutraal palette toe te voegen aan deze collectie. Mooie bruikbare bruintinten met een vleugje grijs vind je in het Raffinement palette (EUR 49,50), die verrassend prettig zijn in gebruik. De gebakken oogschaduwpalettes van Chanel kunnen nog weleens wat hard zijn en lastig op te brengen, maar dat is bij dit palette zeker niet het geval. De oogschaduws zijn zacht en poederig en heel goed gepigmenteerd, zou Chanel dan toch naar onze wensen geluisterd hebben? Ik vind het een aanrader qua kwaliteit, maar eerlijk gezegd zijn de kleuren niet zo erg spannend.


De Poudre signée de Chanel (EUR 55,00) is het topstuk uit de collectie, een prachtig gezichtspoeder met een nog mooiere print die behoorlijk lang zichtbaar zijn. De kleur van het poeder maakt het voor de lichtere huid geschikt om over het hele gezicht te gebruiken, maar dat is een minder goed idee bij een donkere huid. Dan zou je de poeder wel kunnen gebruiken als een highlighter, breng het dan aan op delen van het gezicht die je iets wilt benadrukken. Het poeder geeft een lichte glans, maar bevat eigenlijk amper glitters. Een musthave? Ah...voor de fans zeker, het is een prachtig product dat heel bruikbaar is en de huid een mooie glow geeft, maar een echt bijzonder product is het nu ook weer niet.Mijn liefde voor de waterproof eyepencils (EUR 23,50) van Chanel wordt steeds een beetje groter, wat zijn die prettig in gebruik en ze blijven echt goed zitten, zelfs op de waterlijn. De potloden zijn wel wat hard en dat is niet altijd fijn op het ooglid, maar bij gebruik in de waterlijn merk je er niets van, daar gebruik ik ze eigenlijk ook het meeste voor. Or rose is een goud/rosé kleur die prima op het onderste ooglid gebruikt kan worden, dat maakt de ogen direct wat groter en stralender. Santal is een donkerbruine kleur met gouden glitters, die mij een beetje doet denken aan mijn favoriete eyekohl van MAC, Teddy. Een prima kleur, maar de pigmentatie viel mij een klein beetje tegen.

Or rose, Santal en Palissandre lip pencil
Op de foto hierboven zie je ook Pallisandre lip pencil (EUR 22,00), een zeer donkerbruin lippotlood dat goed als basis kan dienen voor een donkere lipstick. Het potlood is prima gepigmenteerd en niet al te droog, toch is de kleur niet echt flatterend! Maar goed, hou je van een donkere bruine of roodbruine lipstick, dan is dit zeker een goede basis.

Gelukkig zijn er lipproducten die qua kleur beter bij mij passen, zoals de bruin/roze Rouge Allure Captivante (EUR 32,00) of de Rouge Allure Velvet La Favorite (EUR 32,00). Captivante is een warme tint, die mooi neutraal staat bij mijn huidskleur, het is geen nude tint maar juist een iets warmere tint.
De Rouge Allure Velvets van deze collectie zijn allebei prachtig, maar momenteel vind ik een matte lipstick echt niet zo prettig om te dragen. Deze matte lipsticks van Chanel dragen heel licht en luchtig, drogen zeker niet uit maar zijn toch iets minder vettig dan de normale Rouge Allure lipsticks. Maar goed, de lente is ook nog lang niet begonnen en over een paar weken kunnen ze natuurlijk prima, ik bewaar La Favorite daarom nog even. Toch frist het mijn make-up van vandaag zeker op!
Captivante & La Favorite
Captivante & La Favorite
Captivante
La Favorite - het matte effect accentueert de velletjes toch wel een beetje

Goed...het staat toch wel leuk, kortom...die gaan we vanaf nu toch maar wat vaker gebruiken, wel in combinatie met een lekkere, goede lippenbalsem. 

De Printemps Précieux de Chanel lente make-up collectie ligt momenteel al in de winkels, binnenkort kun je deze ook online bestellen in de webshop van De Bijenkorf. Ben je nieuwsgierig naar de nagellakjes? De swatches ervan kun je vinden in dit artikel, mijn favoriet is toch zeker Fracas! Wat zou ik jullie van de bovenstaande producten aanbevelen? Hmm.....het poeder is mooi, de lichte waterproof eyeliners zijn allebei aan te raden en de Rouge Allure Velvets hebben een geweldige kleur, lekker koraal en poederig fuchsia. Het oogschaduwpalette is zeker ook aan te raden als je zo''n neutraal palette nog kunt gebruiken in jouw stash, de kwaliteit is meer dan goed!

Heb jij al iets gekocht van deze collectie? Of staat er misschien iets van op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top