Algemeen

Sunday question - foundation, you hate it or you love it!

Foundation....volgens cosmeticamerken hebben we er in Nederland niet zoveel mee. In tegenstelling tot vrouwen in andere landen gebruiken we in Nederland maar weinig foundation, in Nederland  gebruikt 38 % van de vrouwen (weleens) foundation, in tegenstelling tot 60 % in andere Europese landen. Dat is best een behoorlijk verschil, ik vraag mij weleens af waarom dat eigenlijk zo is, zijn wij dan zo anders? En dus blijft de vraag : foundation - love or hate?

Dat is misschien wel een beetje zwart/wit, maar toch heb ik soms het idee dat het zo sterk is, je gebruikt foundation en houdt ervan of je gebruikt geen foundation en vindt het dan ook vreselijk. Een tussenweg lijkt er niet te zijn....er zijn vrouwen die zich dichtplamuren en er zijn vrouwen die graag naturel zijn en dus geen foundation gebruiken (zij hebben dat niet nodig....).

Ah nee, zo erg zal het vast niet zijn, er zijn toch zeker ook verstandige meiden en vrouwen, die foundation op een "normale" manier gebruiken, net zoals ze dat ook met andere make-up producten doen. Zij gebruiken foundation om hun mooie punten te benadrukken en om minder mooie punten juist wat te camoufleren. Misschien gebruiken zij het niet dagelijks, maar alleen als ze bijvoorbeeld iets teveel roodheid hebben of gebruiken ze de foundation plaatselijk en dus niet over het hele gezicht.

Hoe denken de lezeressen van Beautyscene eigenlijk over foundation? Ik ben er behoorlijk benieuwd naar en heb daarom een online enquete gemaakt met daarin 10 vragen over jullie foundation gebruik. Willen jullie die voor mij invullen? Dat kan helemaal anoniem!

Klik hier om mee te doen aan de enquête

Naast het invullen van de enquete zou ik ook graag jullie ervaringen met foundation willen lezen. In welk kamp zit jij? Love or hate? Gooi frustaties of goede ervaringen er maar uit!
Deel dit artikel
Back to top