Reviews

Rimmel's Best Buy - BB Cream of Match Perfection Foundation?

Rimmel brengt een nieuwe BB Cream uit! Die wilde ik wel uitproberen, maar inmiddels heb ik zoveel BB Creams getest dat ik wel kritischer ben geworden. Toevallig heeft Rimmel ook een nieuwe foundation, de Match Perfection. Allebei hebben ze hoge beloftes, maar welke is nu de best buy? Dat ga ik je laten zien!

Dit zijn ze: de nieuwe Match Perfection Foundation en de BB Cream van Rimmel. Ze passen opvallend goed bij elkaar, vind je niet? Deze producten vielen me op omdat ze allebei voor een goede dekking en een stralende teint moeten zorgen. Ook de SPF hebben ze gemeen: SPF 18 in de foundation en zelfs SPF 25 in de BB Cream. Rimmel snapt het, zo zie ik het graag! Eigenlijk heeft de BB Cream vrijwel alle eigenschappen van de Match Perfection Foundation, maar is de BB Cream daarnaast meer verzorgend voor je huid.

De verpakking van de Rimmel Match Perfection is groter, luxer en net wat handiger dan die van de BB Cream. Door pompje kun je de foundation goed doseren, al mankeert er ook niets aan de tube BB Cream. Wellicht heeft dit ook met de prijs te maken: de Match Perfection (EUR 12,99) is net een tikje duurder dan de BB Cream (EUR 9,99). Van allebei heb ik de lichtste tint, maar het is goed om te weten dat de foundation in vijf tinten verkrijgbaar is er van de BB Cream slechts twee varianten zijn.

Kom maar op, ik ben klaar voor de test! Links zie je het ''before-shot'', zonder make-up. Rechts zie je boven de BB Cream, die qua structuur een stuk dikker en crème-achtiger is dan de foundation. Wel is opvallend dat de lichtste kleur foundation donkerder is dan de BB Cream, dit had ik net andersom verwacht. Op het eerste gezicht is de foundation makkelijker aan te brengen, maar voelt de BB Cream wel écht aan als een verzorgend product met een goede dekking.

links: Match Perfection Foundation, rechts: BB Cream

Zoek de verschillen... Links draag ik de foundation, rechts de BB Cream. Ik wil eerst even kwijt dat ik deze BB Cream écht heel goed vind; dit is absoluut geen getinte dagcrème maar the real thing. Een goede dekking, een fijne (licht-gele) ondertoon en voelbare verzorging, precies wat ik zoek in een BB Cream. En toch gaat mijn voorkeur uit naar de Match Perfection Foundation. Waarom? Vergelijk de foto''s maar: op de linker is mijn huid net iets egaler en straalt mijn huid zonder te glimmen. Volgens Rimmel komt dit door het Sapphire Radiance Complex, het is dan ook niet voor niets een light perfecting radiance foundation

Wat is dan de best buy? Als je op zoek bent naar een goede drugstore BB Cream: dan moet je zeker bij Rimmel zijn! Maar besteed je altijd al veel zorg en aandacht aan je huidverzorging? Dan past de Match Perfection Foundation misschien beter bij jou, vooral omdat die een goed verzorgde huid nog veel mooier laat uitkomen. Eigenlijk zijn het allebei aanraders, zeker vergeleken met andere drugstore merken was ik zeer onder de indruk!

De Match Perfection Foundation en de BB Cream van Rimmel liggen sinds deze maand in de schappen van de bekende drogisterijen. Wat is volgens jullie de best buy?

Deel dit artikel
Back to top