Reviews

Dior Diorskin Nude BB creme - misschien wel de fijnste?

Vorig jaar bracht Dior als één van de eerste "high-end" merken een BB cream uit in hun Hydralife productlijn. Nu brengt Dior nog een BB creme uit, dit keer in hun Diorskin productlijn, de lijn die meer richting make-up gaat in tegenstelling tot de Hydralife serie. Getest...dat heb ik deze uiteraard ook en weet je wat, dit zou weleens de fijnste BB creme tot nu toe kunnen zijn. Lees je even mee?

Diorskin Nude is de lijn van Dior waarin je ook fijne foundations vindt zoals de Diorskin Nude en de Diorskin Forever. Nu komt daar een BB-creme textuur bij, een formule die volgens Dior heel dichtbij de Koreaanse BB cremes komt. De Diorskin Nude BB Creme heeft volgens Dior de juiste balans tussen transparantie, een stralende teint en een verzorgende formule. 

De Diorskin Nude BB creme bevat, net als alle Diorskin Nude producten, gemineraliseerd water, dat veel mineralen zoals magnesium, loper en zink bevat. Daarnaast zorgen natuurlijke ingrediënten ervoor dat de huid wordt gehydrateerd, geëgaliseerd en beschemd (SPF 10), natuurlijk blijft er een zachte, gladde huid over na het aanbrengen op de huid.

ingrediëntenlijst Dior Diorskin Nude BB creme


De BB creme is verpakt in een slanke, huidskleurige tube met een hygienische pompje om de BB creme goed te kunnen doseren. De BB creme is vrij dun, vergelijkbaar met een foundation, maar dan iets voller van structuur, wat "stijver". Ik gebruik de hoeveelheid van één pompje voor mijn hele gezicht, dat is op zich voldoende, maar als je iets meer dekking wilt, dan zul je wat meer moeten gebruiken. De BB creme is een beetje stroef om uit te smeren, vooral bij de eerste aanraking. Maar als de BB creme opwarmt op de huid, dan gaat het uitsmeren direct een stuk makkelijker.

Op de foto hieronder zie je het effect van de BB creme op mijn hand:

De dekking is goed te noemen en vooral de finish is heel mooi, zacht en poederig, met een lichte glow maar absoluut geen glans. De BB creme houdt behoorlijk goed en het is niet nodig om de BB creme af te poederen (al kan het natuurlijk wel). Na verloop van een paar uur zie ik eigenlijk geen enkele verandering, de BB creme dekt nog steeds goed, de kleur is gelijk gebleven en de finish is nog steeds poederig en semi-mat.
Er is wel iets bijzonders aan de hand met deze BB creme, het is nl. de eerste BB creme die ik ook kan dragen zonder dagcrerme, ondanks de structuur die best droog lijkt....maar dat dus duidelijk niet is. Aan het einde van de dag voelt mijn huid nog steeds fijn en gehydrateerd aan, zonder trekkerig of schraal gevoel, dat is wel erg fijn!

De BB creme in de kleur 02, die ik gebruikt heb, is net iets te licht voor mijn huid. Mijn gezicht is altijd iets donkerder dan mijn hals, maar je zit wel goed dat mijn huid met de BB creme ongeveer dezelfde kleur heeft. Toch is dat niet ideaal voor mij, iedereen vraagt dan altijd of ik ziek ben "je ziet zo bleek". De BB creme moet voor mij dus gemixt worden met een druppel bronzer of ik moet de volgende keer gaan voor kleurnummer 03.

links - voor BB creme en rechts - met de BB creme

links - met de BB creme en rechts - met een druppel Murad Bronzing Boost


Conclusie : een BB creme die behoorlijk in de buurt komt van de ideale BB creme, vooral door de fijne finish en de uitstekende houdbaarheid. De keuze in kleuren is niet heel groot, maar gelukkig zijn er toch drie tinten te koop. Ik ga snel eens kijken of kleurnummer 03 beter bij mijn huidskleur past. Ik heb wel een kleine kanttekening, de bescherming tegen de zon is maar minimaal met SPF10, tijdens zonnige dagen is het dus wel nodig een beter beschermend product te gebruiken onder de BB creme.

De Dior Diorskin Nude BB creme is verkrijgbaar in 3 tinten, is verpakt in een tube met pompflacon waarin 30 ml zit. De BB creme is niet bepaald goedkoop, deze kost EUR 42,50. Maar aangezien je maar een klein beetje per keer nodig hebt, vallen de kosten per keer gebruik best wel weer mee. Kortom, het is zeker een aanrader! Je vindt de Diorskin Nude BB creme momenteel bij alle Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf.

Klinkt dit een beetje als jouw "holy grail" BB creme? Of heb je die al gevonden in een andere BB cream?

Deel dit artikel
Back to top