Blogs & Editorial

Lianne's beauty-ontdekkingen van januari 2013

Januari stond voor mij in het teken van mijn verhuizing. Eindelijk een beauty-kast voor mezelf, een eigen badkamer én een uitgestalde nagellakcollectie in mijn woonkamer! Maar, ook een paar kleine probleempjes waarvoor een beauty-oplossing gezocht moest worden... En dat is gelukt! Zo ontdekte ik nieuwe hand- en haarverzorging en mix en matchte ik er flink op los, kijk je mee?

Het was eindelijk zover: mijn verhuizing naar Amsterdam! Ik heb het ontzettend naar mijn zin, al is het soms nog wel even wennen. Zo maakt de vaatwasser van thuis opeens plaats voor de afwas met de hand, wat ik op zich helemaal niet erg vind. Maar toen ik begin deze week ontdekte dat mijn rechterhand langzaam aan het verschrompelen was in het warme afwaswater, moest er toch echt iets veranderen. Help!

Gelukkig heb ik mijn redders in nood gevonden. Het prachtige blikje bevat Steam Cream, een natuurlijke en rijke ''all-in-one moisturiser''. Niet alleen fijn voor je handen dus, maar heerlijk voor je hele lijf. Voor ik ga slapen gebruik ik daarnaast de Velvety Hand Repair Cream van ICI Paris XL, die nog net wat rijker is en zorgt dat mijn handen ook ''s nachts herstellen. Iedere ochtend word ik wakker met zijdezachte handen - tot de afwas zich opstapelt...

De nieuwe Color Show lakjes hebben jullie vast al gespot, maar ook die hoort zeker in mijn rijtje ontdekkingen thuis. Niet alleen om de leuke kleuren, maar vooral om het idee erachter: match je nagellak bij je outfit! Dat is iets wat ik heel graag doe, dus nog nagenietend van Fashion Week zal ik laten zien hoe ik mix & match.

Kennen jullie de bekende kleurencirkel? Dat is een handige basis om in je achterhoofd te hebben als je kleuren gaat kiezen. Zelf kies ik graag voor een contrasterende of juist bijpassende kleur. Zo match ik mijn okergele rokje graag met een contrasterend blauw lakje, of kies ik voor een bijpassende taupe-kleur. Hetzelfde doe ik met mijn blauwe top, waarbij de felle koraalkleur weer heel anders staat dan de rustigere bronskleur. Contrasterende kleuren staan vrolijker en opvallender, terwijl je met een bijpassende kleur altijd wegkomt. Zelf ben ik meer een contrasterend type, maar dat had je misschien al geraden...

Zou dat iets met mijn haren te maken hebben? Zoals je vast wel weet ben ik niet bepaald een natural redhead, dus ik ben altijd op zoek naar goede haarverzorging. Dit is mijn laatste ontdekking!

De nieuwe Blousey shampoo van Lush is speciaal geschikt voor gekleurd haar, en ben ik nu al een aantal weken aan het testen. Ik was er nog niet helemaal weg van, vooral door de geur. Deze is fris en kruidig, maar overheerste mijn lekker geurende conditioner. Bij toeval ontving ik Happy Happy Joy Joy, dat volgens de Nederlandse Lush site de perfecte match is bij Blousey. Happy Happy Joy Joy is een speciale conditioner, die zo heerlijk en sterk ruikt dat je het ook een haar-parfum kunt noemen. Bij elkaar een gouden combinatie voor mijn gekleurde haar, dat niet alleen goed verzorgd is maar nu ook heerlijk ruikt. 

Blousey is trouwens wel een hele bijzondere shampoo met een dikke substantie van plantaardige boters en banaan. Anders dan bij een schuimende shampoo masseer je deze vooral in op de hoofdhuid, met een glanzend en gevoed resultaat. De moeite waard als je op zoek bent naar een geschikte shampoo voor gekleurd haar!

Dit waren mijn beauty-ontdekkingen van janurai, wat hebben jullie deze maand ontdekt? Zitten jullie nog vol in de winterverzorging of hebben jullie de nieuwste voorjaarscollecties al in huis? Laat het me weten, misschien zie je jouw ontdekking wel een keer terug!

Deel dit artikel
Back to top