Blogs & Editorial

Editorial - hoe het ooit begonnen is....

Dit weekend heb ik heel wat teruggedacht aan leuke, bijzondere gebeurtenissen in het verleden. De meeste bijzondere herinnering was toch wel de geboorte van mijn dochter Bo, gisteren exact 16 jaar geleden. Wow...het lijkt wel gisteren, maar inmiddels ligt er geen klein, schattig babytje in de wieg maar loopt er een prachtige jongedame rond. Langer dan ik, mooier dan ik, gaat later naar bed dan ik en eet ons de oren van ons hoofd! Maar wat hou ik van haar en hoe trots ben ik! 

Bo is gek op video''s maken en eerlijk gezegd is ze er ook heel goed in, die prachtige filtsende effecten krijg ik echt niet voor elkaar en zij fixt het even in een uurtje of minder. Bekijk meer van haar video''s op haar eigen YouTube kanaal : Bokadoooo
Gelukkig komt ze vanaf volgende week stage lopen bij Beautyscene, ik ben benieuwd hoe de filmpjes eruit gaan zien onder haar "leiding". Haar eerste project is het maken van een shopvlog in Londen, daar gaan we dit weekend samen naartoe.

Exact 4 jaar geleden, in februari 2009, werd er nog een baby geboren...de baby met de naam Lushious Beauty! Een vervolg op een forum dat ik in 2007 had opgezet, maar dat inmiddels niet meer bestaat. Op dat forum bespraken ik en (heel belangrijk) de forumleden allerlei zaken over beauty. We deelden onze aankoopjes, ervaringen, looks, swatches en nieuwtjes met elkaar, toen merkte ik dat ik echt niet de enige was met een liefde voor beautyproducten, er waren er meer. Lushious Beauty was zeker een logisch gevolg en wat een uitdaging was het voor mij, want als ik aan iets begin...dan wil ik het natuurlijk wel goed doen. Althans...zoals ik het goed vind, tenslotte is het wel mijn baby!

Nu zijn we 4 jaar verder en is Lushious Beauty uitgegroeid tot een lieve kleuter, die inmiddels van naam is veranderd! Beautyscene is er ook alweer sinds mei 2011 en ik weet zeker dat zij de komende jaren nog verder uit gaat groeien, vanaf vandaag ook met behulp van de allereerste officiële stagiaire Vivianne. Natuurlijk gaat zij zich binnenkort nog voorstellen en zul je zeker meer van haar horen en zien, dat wordt echt heel leuk, het is een prachtige, creatieve dame met leuke ideetjes . Kom maar op!

Hebben jullie nog zin in een fijn recept? Gisteren maakte ik, speciaal voor Bo, Cinnabons....kaneelbroodjes met glazuur die behoorlijk zoet maar zeker ook lekker zijn. Zij was jarig en natuurlijk hoort er dan iets lekkers bij, Cinnabons en appeltaart. Het recept voor appeltaart is vast bekend, dat van Cinnabons misschien wat minder, toch is het makkelijk te maken. 
Ik heb dit recept gebruikt, voor de volledigheid zet ik de ingredienten nog even hier neer in de Nederlandse vertaling (bij AH koop je handige maatbekers die exact overeenkomen met de Amerikaanse "cups"):

Deeg (doe alles in de broodmachine of meng door elkaar)

 • 1 cup lauwwarme melk
 • 2 eieren op kamertemperatuur
 • 1/3 cup margarine
 • 4 1/2 cups meel
 • 1 theelepe zout
 • 1/2 cup witte basterdsuiker
 • 2 1/2 theelepel gist
Vulling (meng suiker en kaneel door elkaar, bestrijk deeg met boter en sprinkel erop)
 • 1 cup bruine basterdsuiker
 • 2 1/2 eetlepel kaneel
 • 1/3 cup boter (zacht)
Icing/glazuur (meng alles goed door elkaar tot het vrijwel vloeibaar is)
 • 100 gram Monchou
 • 1/4 cup boter (zacht)
 • 1 1/2 cup poedersuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
Maak het deeg, laat het rijzen en daarna even rusten op de (met bloem bestoven) aanrecht. Pak de deegroller en rol het uit door een rechthoekige dunne lap. Bestrijk dit met zachte boter en spreidt de vulling erover uit. Rol voorzichtig op en snij plakken, niet al te dik omdat ze dan wel erg groot worden. Ze zijn behoorlijk machtig namelijk! Leg ze in een (beboterde) ovenschaal, niet te dichtbij elkaar omdat ze nog gaan rijzen. Na 15 minuten in een oven van 200 graden zijn ze klaar, even afkoelen en bestrijken met glazuur en eet smakelijk!
de eerste was natuurlijk voor de jarige Jet

Volgende week komt mijn editorial vanuit Londen, wie weet waar ik mij dan door laat inspireren? Door Queen Elizabeth misschien of door de hippe Londense winkels? Misschien wel mijn ervaringen in de winkels? Who knows! Ik hou mij in elk geval aanbevolen voor leuke shop- of eettips in Londen.....hebben ze daar ook Cinnabons?
Geniet van deze week en van de Cinnabons!

XXX
Debbie

Deel dit artikel
Back to top