Reviews

Le Volume de Chanel mascara review

Vorige week vertelde ik al dat ik heel nieuwsgierig was naar de nieuwe mascara van Chanel, die volgens de kenners echt een topper zou moeten zijn. Na twee weken testen en onafgebroken dragen (nu ja, ik verwijder deze 's avonds natuurlijk wel) kan ik het daarmee alleen maar hartgrondig eens zijn, het is een geweldige mascara! Le volume de Chanel is een mascara die mijn wimpers voller, langer en gekrulder maakt...precies waar ik van hou! Lees je mee met mijn review?

Noire, Bleu en Prune
Noir, Prune en Bleu

Le volume de Chanel is in drie tinten uitgebracht, een mooie basic zwarte (Noir), een behoorlijk felle blauwe (Bleu) en een bordeaux-paarse (Prune) die heel goed in het modebeeld van deze winter past. Ik ben nooit een erg grote fan geweest van gekleurde mascara’s, maar langzaam maar zeker word ik toch steeds enthousiaster. Vooral de Prune vind ik een beeldschone kleur die ook prima past bij mijn “hazel” (bruin/groene) kleur ogen. Het is geen kleur die ik iedere dag zou dragen, maar na de basic zwart is het toch wel een welkome afwisselling.Noir

Prune

Bleu

Zoals je hierboven kunt zien is het borsteltje gemaakt van zacht, kunststof materiaal dat ook flexibel is. De “stekeltjes” zijn vrij kort en hebben een vorm van een haaientand, ze zijn driehoekig van vorm en daardoor houden ze veel mascara vast tussen de stekeltjes. Op die manier breng je heel direct, voldoende mascara aan op de wimpers, echt vanaf de basis. Het borsteltje is vrij stroef en dat is goed nieuws, want daardoor wordt de mascara heel goed verdeeld van de wimperbasis naar de wimpertopjes. Door de ietwat droge en plakkerige formule is het vooral opvallend hoe goed de mascara blijft zitten op de uiterste puntjes, de mascara verlengt de wimpers dus echt.

Ik krul mijn wimpers eerst met de Chanel wimperkruller (Bobbi Brown heeft ook een fijne voor EUR 17,00) en breng daarna één laagje mascara aan. Ik verdeel de mascara goed en haal de haartjes eventueel iets uit elkaar met het puntje van het borsteltje. Opvallend is hoe goed de krul blijft zitten, echt de hele dag en de wimpers zakken totaal niet in. Als je meerdere laagjes aanbrengt vind ik het effect minder mooi worden, ik hou het bij één goede laag.

links zonder mascara en rechts met één laagje Le volume de Chanel
twee laagjes Le Volume de Chanel
Conclusie :

Le volume de Chanel komt heel dichtbij mijn "holy grail" mascara, het is een mascara die mijn wimpers verlengt, beter zichtbaar maakt en ze vooral gekruld houdt, ik wil geen extreem dikke wimpers en wil mij ook niet druk maken of mijn mascara nog wel goed zit aan het einde van de dag. Met Le volume de Chanel zit mijn mascara er ‘s avonds voor het douchen er nog net zo goed op als toen ik deze aanbracht, ik heb er echt geen omkijken naar.

Le volume de Chanel mascara is officieel niet waterproof, maar hij kan best tegen een drupje water of vochtigheid, verwijderen gaat prima met een normale make-up remover. De ideale mascara voor mij, maar wel één tegen een forse prijs! Le volume de Chanel (5 gram) kost EUR 30,50 en dat is natuurlijk niet niks, toch vind ik de mascara wel deze prijs waard, hij is nl. heel erg fijn! Le Volume de Chanel ligt nu in de winkels waar Chanel make-up wordt verkocht, deze blijft deel uitmaken van het vaste assortiment.

Zijn jullie ook benieuwd naar de kleuren Bleu en Prune? Hoe zouden jullie deze kleur combineren? Moet ik daar binnenkort nog eens een look of foto van maken als ik die kleuren draag? Heb jij Le Volume de Chanel mascara al getest? Is het ook jouw holy grail?

Deel dit artikel
Back to top