Reviews

Review - Essence trend edition Vintage District

Er is weer een nieuwe Essence Trend Edition te vinden in de winkels! Deze keer is het Vintage District, een hele frisse pre-lente collectie met mooie retro kleuren en een artistiek tintje. De collectie omschrijf ik als ''Fashionable vintage streetlook meets bohemian chic''.... Er zitten echte collectors-items bij en leuke producten voor de nail-art fans.

Ik ben heel enthousiast geworden tijdens het swatches van deze producten. De producten zijn net zo leuk als dat ze eruit zien en stuk voor stuk de moeite waard om mee te nemen. Dus... mocht je langs het Essence schap komen! Dan zijn hier de swatches en de foto''s:

Wat mij meteen opviel waren de oogschaduws en de blush! De blush is een ECHT collectors-item als het mij vraagt en is zo prachtig.. bijna te prachtig, ik durfde hem bijna niet te swatchen. Maar dat heb ik natuurlijk wel gedaan want ik wilde dolgraag aan jullie de kleur laten zien! Helaas zijn de gekleurde vlekjes en de het motief op de blush oversprays. Dat betekent dat er een laagje over de bovenkant gespoten is en de glanzende vlekjes dus na één of twee keer gebruiken weg zijn. Dit is zeker geen afknapper want de kleur die onder de overspray zit is minstens zo leuk.

01 I''m so Retro, 03 Get arty & 02 Shopping @ portobello road.
Multicolour blush in 01 it''s popul-art Overspray en de peachy blush, 01 I''m so retro 03 Get arty en 02 Shopping at portobello road.
De oogschaduw is blijft mooi vast in het doosje en er komt veel kleur vanaf. Er zit een lichte glans over de grijze oogschaduw de andere twee kleuren zijn meer mat. De oker kleurige oogschaduw is veel mooier dan je in eerste instantie denkt, het is een hele draagbare oker kleur die meer naar een soort bruin tint neigt dan naar geel. De blush is prachtig, een hele mooie nude blush die de eerste paar keer een gezonde bronzen gloed geeft aan je wangen. Daarna zal hij mooi peachy zijn, perfect voor als je een wat lichtere huid hebt. 
Gel liner in 02 Get Arty
Ook zit bij deze Vintage district collectie een grijze en een blauwe eyeliner. Deze komt in een doosje en er zit een handig kwastje bij. Wat heel fijn is aan deze gelliner is dat deze niet heel intens van kleur is en je hem dus makkelijk op kunt bouwen. Met het kwastje kun je geen hele dunne eyeliner trekken maar wel een goede eyeliner zetten. De grijze kleur past prima bij de oogschaduw en je kunt hiermee een hele draagbare alledaagse ooglook mee maken. Deze grijze gelliner is dezelfde kleur als de grijze oogschaduw.
 4 bijpassende lakjes in: Get Arty, Vintage Peach, Go shopping @ Portobello Road en Antique Pink.
Get arty en Go shopping @ portobello road.
Het eerste lakje is alweer een grijs kleurige. Het leuk is dat er een heel subtiel shimmertje in zit met een roze rode kleur. De blauwe kleur is lekker knallend en doet mij meteen denken aan de lente. Deze blauwe kleur lijkt op een kleur die ik vroeger vaak droeg van Essence. Beide lakjes zijn creamy en dekken in 1 laag!! Super handig voor als je niet zoveel geduld of tijd hebt. 
Antique pink en Vintage peach.
WOW wat een kleur, ik was meteen verkocht toen ik Antique pink opdeed. Wat een ontzettend mooie kleur. Hij is een donker oudroze en echt mijn lievelingskleur. Vintage peach vind ik een wat minder mooie kleur om gewoon zo te dragen maar is zeker geschikt als neutrale basis voor de leuk nailart set die bij deze collectie zit. De lakjes lakken erg fijn en gemakkelijk. De lakjes dekken net als de andere twee in maar 1 laag en zijn lekker creamy. 
Nailart sets en een nailart creatie met Go shopping @ portobello road.
Het is maar goed dat deze nailartglitters in een apart etuitje zitten bij thuiskomst waren de glitters al open gegaan in het etuitje. Het zijn hele leuke glitters waar je mooie nailart creaties mee kunt maken, zo zit er bijvoorbeeld een velletje goudfolie in waar je een ''goldflakie'' nailart mee kunt maken. De glitters kleuren bij de nagellakjes die zo een fijne basis zijn voor jouw nailartcreaties.
In deze collectie zit ook een zogenaamde gel-topcoat, maar je kunt natuurlijk ook een andere topcoat gebruiken. Laat je creativeit de vrije loop en maak je eigen nailart. Ik had wat glitters in een bakje gedaan en op half droge nagels laten vallen. Daarna ben ik met het kwastje van de topcoat erover heen gegaan en heb ik nog wat extra glitters op mijn nagels gedaan. Ik vind het een super handig kitje omdat er veel verschillende glitters in zitten!! Ook zit er van die kleine zilveren balletjes in waarmee je dus echte ''Caviar-nails'' kunt maken. Dus als je een keer iets anders wilt met je nagels en daar niet zoveel geld aan uit wil geven is dit DE oplossing!
Duo lipstick en gloss in Antique Pink en Vintage Peach.
Handig voor in je tas, een lipstick en gloss samen in dezelfde verpakking. Ze komen in een mooie donker roze tint en een oranje achtige tint. Bij het swatchen vond ik erg weinig kleur van de lipsticks af komen, eigenlijk net zoveel als bij een gekleurde lippenbalsem. Verder zijn ze makkelijk om aan te brengen en prettig in gebruik.
Antique pink en Vintage Peach.
De lipglosses zijn vrij transparant met een vleugje kleur maar wel vrij vloeibaar. Ik merkte dat ik al gauw iets teveel op had gedaan en dat de kleur niet mooi egaal werd op mijn lippen. Ik denk dat dat ook komt omdat de lipstick ook vrij licht is en dat ze daarom een beetje gaan glijden. De kleuren doen mij gelijk aan de lente denken. Niet de donker en lekker fris. Ze gaven meteen een gezonde glow aan mijn gezicht, iets wat ik altijd erg fijn vind bij een lipkleur. Dat ze mijn huid ''een complimentje'' geven. Zelf vind ik Antique Pink net wat mooier staan dan Vintage Peach maar dat ligt er maar net aan welke jij mooi vindt passen bij jezelf.

De producten nog even op een rijtje met de prijzen erbij:
  • Multicolour Blush Eyeshadow EUR 3,39
  • Oogschaduw EUR 1,99
  • Gel liner met kwastje EUR 2,59
  • Nagellak EUR 1,89
  • Nail art set EUR 2,59  
  • Duo Lipgloss en Lipstick EUR 2,99
Deze producten zijn nu verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister en zijn in principe tot half maart verkrijgbaar. Mijn favorieten zijn de multicolour blush, de nailart setjes en de Antique Pink nagellak. Deze limited edition, misschien wel de mooiste limited collectie tot nu toe, geeft mij een fijn lente gevoel! EN voor kleine leuke prijsjes. Nu nog een lekker zonnetje en we zijn er helemaal klaar voor! Kom maar op met die lente! 

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd welke producten jullie gaan kopen? Zijn jullie ook zo enthousiast over deze limited edition? Zo ja, snel naar de winkel rennen want mijn verwachting is dat deze collectie erg hard zal gaan!
Deel dit artikel
Back to top