Reviews

Review - Guerlain Cils d'enfer collectie

Als de zon momenteel door de ramen schijnt en wij op de redactie onze ogen dicht moeten knijpen, voelen we steeds vaker wat lentekriebels. Het kan ook niet anders, zeker niet omdat we momenteel ook druk de lente make-up collecties aan het testen zijn. Vandaag hebben we een review voor jullie van de Guerlain Cils d''enfer collectie met daarin de twee frisse oogschaduwpalette''s en hele mooie lipsticks, kijk je mee?

De Cils d''enfer collectie is vernoemd naar de nieuwe mascara van Guerlain en weet je wat....die heb ik nu juist niet ontvangen om te reviewen, zal je net zien. Maar dat geeft helemaal niets, een mascara is maar een mascara en het is natuurlijk veel leuker om leuke oogschaduwpaletten en lipsticks op de foto te zetten!

De Ecrin 4 couleurs Attrape-coeur en Coup de foudre (EUR 52,54 per stuk) bevatten typische, frisse lentekleurtjes in lila/paars en groen/koraal. Stagiaire Vivianne en ik hebben elk een palette opgebracht en de resultaten zie je hieronder. Beide paletten zijn prettig in gebruik, de oogschaduws zijn mooi glanzend, voldoende gepigmenteerd en brengen gemakkelijk op. De oogschaduws voelen soms bij aanraking met de vingers een beetje hard aan, maar de truc is eigenlijk om ze niet te vaak met de vingers aan te raken, gebruik liever een kwast! Door de olie op jouw vingers kunnen dit soort oogschaduws (meestal de oogschaduws die wat glinsters bevatten) na verloop van tijd nog harder worden waardoor ze lastiger kleur gaan afgeven. Niet teveel met de vingers swatchen dus....maar netjes met een kwastje.

Guerlain Ecrin 4 couleurs Attrape-coeur


Debbie test Attrape-coeur
Guerlain Ecrin 4 couleurs Coup de foudre


Vivianne test Coup de foudre

In de collectie zijn 4 verschillende lipsticks uitgebracht, twee Rouge Automatiques en twee Shine Automatiques. De Rouge Automatiques zijn normaal gesproken gepigmenteerder dan de Shine Automatiques, maar dat lijkt bij de twee kleuren die wij hebben getest juist omgekeerd te zijn. De Shine Automatique Flirt (EUR 33,34) is heel erg gepigmenteerd, het is een warme paars/fuchsia tint die ook een vleugje rood lijkt te hebben, een heel mooie kleur. Rouge Automatique Ballade (EUR 33,34) is wat lichter en minder opvallend, maar wel mooi! Deze roze/oranje tint heeft een mooie gouden schittering en geeft zo direct veel warmte aan de huid, zeker een aanrader.

Guerlain Shine automatique Flirt & Rouge Automatique Ballade

Ballade & Flirt

Debbie test Flirt

Vivianne test Ballade

Helemaal blij kan ik altijd worden van de Meteorites bolletjes van Guerlain! De verpakkingen zijn te schattig voor woorden, de "balletjes" geuren altijd geweldig naar viooltjes en normaal gesproken zorgen de bolletjes voor een mooie glow op het gezicht. Jammer genoeg geven de Perles du Paradis (EUR 60,63) echt niet veel kleur en glans af. Als je de grote poederdons aanbrengt op de huid zie je wel een vleugje licht poeder, maar het is amper zichtbaar, zelfs losse glitters zijn heel lastig te zien. Toch zie je (in het echt) wel verschil als je een flink laagje van de poeder aanbrengt met een grote poederkwast, de huid lijkt donziger en dat is best een mooi effect. Maar...je moet er wel wat meer moeite voor doen en het effect is minimaal.



in close-up zijn de Météorites wel heel mooi!

Natuurlijk heb ik ook nog een paar full face foto''s gemaakt, compleet met een laagje Perles du paradis, maar eerlijk is eerlijk...het verschil tussen een voor en na foto was echt niet te zien. Je moet het dus maar van mij aannemen, je ziet wel wat verschil en mijn gezicht ruikt extra lekker naar viooltjes! Op de foto''s hieronder draag ik naast het Attrape-coeur palette, de Shine Automatique Flirt ook de Rose au Joues Chic Pink van Guerlain, een mooie roze blush met fijne glans.

De Guerlain Cils d''enfer collectie ziet er goed uit, de oogschaduwpaletten zijn fijn in gebruik en perfect geschikt voor de lente. De lipsticks hebben allemaal een mooie bruikbare kleur en wie weet is de mascara ook wel fijn? Dat gaan we nog uitzoeken! De Meteorites zijn dit keer iets minder, maar alsnog zien ze er wel behoorlijk schattig uit...de echte fans zullen toch wel zwichten!
De producten van Guerlain vind je bij de bekende luxe verkooppunten zoals De Bijenkorf en ICI Paris XL, neem er zeker eens een kijkje en vergeet dan ook niet om de Parure de Guerlain foundation te testen!

Welke van de twee paletten vinden jullie het mooiste?

Deel dit artikel
Back to top