Reviews

L'Oréal Paris Nude Magique CC cream

Na de BB cream is het nu logischerwijs tijd voor de CC cream! L''Oréal Paris is het eerste merk dat deze Nude Magique colour correction beautifier creams uitbrengt en dat is natuurlijk reden om deze eens goed van dichtbij te gaan bekijken. Colour correction...wat houdt dat in, zul je je misschien afvragen? Simpel gezegd corrigeren deze cremes jouw rode of vale teint en zorgen ze voor een gezonde, egale teint en een gehydrateerde huid. Nieuwsgierig geworden? Lees dan even mee met mijn review....

De L''Oreal Nude Magique CC cream lijkt qua formule op de BB cream (zie de review in dit artikel), het zijn dunne fluides met daarin micro-capsules met pigment. Er zijn twee verschillende kleuren op de Nederlandse markt gebracht:

  • anti-redness - deze groene CC cream corrigeert roodheid in de huid en zorgt voor een egale, nude look
  • anti-fatigue - deze abrikooskleurige CC cream corrigeert een vale huid en zorgt voor een gezonde, nude look

De Nude Magique CC creams zijn een alles-in-één huidverzorgingsproduct, het wordt niet in de markt gezet als een make-upproduct. Het is dus geen foundation, maar het is wel meer dan een verzorgende creme met een kleurtje. De micro-capsules met huidskleurig pigment in de creme barsten bij het aanbrengen open en zorgen ervoor dat de huid egaler wordt. De CC creams bevatten een hydraterend complex, een vitamine cocktail en een SPF 12...voldoende ingrediënten om ervoor te zorgen dat de huid de hele dag prettig aanvoelt. In principe is het niet nodig om een dagcreme te gebruiken en je hoeft ook geen foundation meer te gebruiken als je tevreden bent met de dekking van de CC cream.

ingrediëntenlijst Nude Magique Colour correcting beautifier anti-fatigue

ingrediëntenlijst Nude Magique Colour correcting beautifier anti-redness
Maar hoe werkt het nu in de praktijk? Als je last hebt van een rode huid (denk aan rode wangen) dan is dat niet altijd even mooi. Nu kun je dit camoufleren door er een dekkende foundation over aan te brengen, maar dan is het resultaat soms onnatuurlijk doordat je zo''n dekkende foundantion gebruikt. De roodheid in de huid wordt door de groene kleur van de CC cream veel minder zichtbaar (deze kleuren zijn tegenovergesteld aan elkaar in de kleurencirkel en heffen elkaar zo op) en doordat de CC cream daarna transformeert in een gekleurde creme zorgt het voor een natuurlijke look. Je hoeft dus niet bang te zijn voor groene wangen, want dat zie je zeker niet meer na gebruik van de CC cream.
De gekleurde creme zorgt ervoor dat de huid egaler oogt, maar ziet er wel natuurlijk uit op de huid. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de kleur na het aanbrengen behoorlijk donker oogt, volgens L''Oréal zou deze zich moeten aanpassen aan jouw eigen huidskleur maar dat zie ik niet gebeuren bij een erg lichte huid.Mijn advies is dus zeker ook om de CC cream even uit te testen in de winkel, breng een heel kleine hoeveelheid aan en smeer deze vooral heel goed uit. Op de foto''s hierboven hebben we een behoorlijke hoeveelheid aangebracht om de structuur goed te laten zien maar het is duidelijk teveel voor het kleine stukje huid. De CC creams laten zich goed uitsmeren en geven een mat resultaat, ze blijven dus niet glanzend en dat maakt ze eigenlijk wel een prima basis.

Conclusie : Persoonlijk zou ik deze CC creams niet dragen als vervanger van foundation, maar dat komt ook omdat ik wat meer dekking wil. Wil je weinig dekking, maar wel een minder rode huid of een huidstint die wat gezonder oogt? Dan zou ik zeker eens gaan kijken naar deze CC creams. Ook kun je deze CC creams gebruiken als primer, je kunt er namelijk zonder problemen alsnog een foundation of poeder over aanbrengen. De L''Oréal Paris Nude Magique CC cream (tube 30 ml) in twee kleuren is momenteel al in de winkels te koop voor EUR 13,99

Heb jij deze CC cream al getest? 

Deel dit artikel
Back to top