Inspiratie & Tutorials

Valentijnsdag - zo zie jij er op je mooist uit & cadeautips

Morgen is het Valentijnsdag, een dag die ik nooit zou kunnen vergeten omdat ik 38 jaar geleden op die dag een broertje kreeg, mijn eigen Valentijn! A-romantisch als ik ben, heb ik niet zo heel veel met Valentijnsdag, maar ik weet dat ik een uitzondering ben, volgens mij zijn jullie behoorlijk romantisch! Jullie kunnen misschien wel wat tips gebruiken om er extra mooi uit te zien op jouw Valentijnsdate of voor het moment dat jij jouw Valentijnskaart gaat afleveren? Ik heb er een aantal op een rijtje gezet....

Zachte lippen

Zachte lippen

zijn een must op Valentijnsdag, het is bij uitstek de dag om eens extra veel zoenen uit te delen! Bereid jouw lippen goed voor door ze vanavond even extra te verwennen. Na het tandenpoetsen wrijf je met een zachte handdoek over de nog vochtige lippen en verwijder je zo simpel de velletjes. Zijn ze hardnekkig? Dan kun je nog een lipscrub gebruiken! Die kun je zelf maken van honing, suiker en vaseline of gewoon lekker kopen bij Lush! Breng daarna een lekkere dikke laag lipbalm of Eight hour cream aan en laat het de hele nacht intrekken.

Stralende huid

Een stralende huid is natuurlijk ook wel fijn, maar ga jij niet al vanzelf stralen als jij jouw Valentijn ziet? Nee? Dan helpen we de liefde een beetje! Ga vanavond voor een goede exfoliant of een zachte scrub die speciaal geschikt is om je een stralende huid te bezorgen. Weg met die dode huidcellen die je er grauw uit laten zien! Zoek je nog wat extra''s? Ga dan voor een nachtcreme met een exolierende werking zoals de Clinique Turnaround overnight radiance moisturizer of kies een goed hydraterend masker en laat die de hele nacht inwerken.

Handjes vasthouden

Handjes vasthouden

hoort natuurlijk op Valentijnsdag, maar ja...wat nu als je ruwe handen hebt van de kou? Niet zo poezelig natuurlijk....Hoe pak je dat aan? Scrubben is stap 1, gebruik gewoon jouw gezichtsscrub of eventueel wat lichaamsscrub. Heb je die niet in huis, meng dan wat suiker, honing en olie doorelkaar en breng dat aan op jouw handen. Laat even inwerken en scrub een paar minuten voordat je het weer afspoelt. Een dikke laag handcreme en handschoentjes aan in bed zorgen ervoor dat jouw handen morgen heerlijk zacht zijn.

Mannen & make-up

Mannen zijn weleens gecompliceerd, ze zeggen altijd dat ze niet van vrouwen met make-up houden...maar ondertussen hebben ze soms geen idee of we het nu wel of niet dragen. Natuurlijk, die rode lippen of smoky eyes vallen hen nog wel op, maar of jij nu wel of geen blush draagt...dat zien ze niet altijd. Mijn advies voor een Valentijnslook is de volgende : ga voor een mooie, glanzende, natuurlijk uitziende huid, laat teveel foundation en poeder zeker achterwege en ga voor een frisse make-up look maar zorg wel voor sprekende ogen door een eyeliner of kohlpotlood met een goede mascara. Ga je naar een diner bij kaarslicht, zet dan jouw ogen iets donkerder aan en zorg vooral voor wat gouden highlights op je ogen en wangen, dat glinstert zo mooi! En laat nooit een blush achterwege, dat geeft je direct die verliefde look...hij denkt vast dat je die gekleurde wangetjes door hem krijgt!

Red lips

Een beetje kleur mag natuurlijk wel, maar gebruik vooral kleuren die je zelf mooi vindt en je goed vindt staan bij jezelf! ik kan nu wel roepen dat je voor rode of roze lippen moet gaan, als jij je daarmee ongelukkig voelt tijdens de Valentijnsdate is het ook niet fijn. Alleen doen als je er zin in hebt! Ik zou wel kiezen voor een mooie matte rode lipstick, liefst een beetje donkere tint omdat ik dat wel vind passen in deze tijd van het jaar. Ben je van plan om veel te zoenen? Laat de rode lipstick dan achterwege en kies voor een lipstain, dan zie je na het zoenen de kleur nog steeds en geeft deze niet af op jouw Valentijn! NYC heeft leuke lipstains voor een mooi prijsje!

Oeps...make-up foutjes!

Oh jee, lipstick op jouw tanden? Niet zo fraai, maar ook makkelijk te voorkomen door na het lippen stiften even een vinger in je mond te steken, sluit jouw lippen en trek de vinger weer uit jouw mond. Je zult zien dat je geen lipstick of lipgloss meer op jouw tanden krijgt, werkt altijd! Heb je een ontroerende date en vloeien er wat traantje en draag je geen waterproof make-up? Snel een tissue pakken en voorzichtig deppen, vooral niet wrijven, dan blijft de schade beperkt. 

Nog een paar cadeautips?
Mannen en parfums...het blijft een fijne combinatie! Ik hou er wel van als mijn man een fijne geur draagt, al is hij zeker geen "hardcore" parfumlover. Gelukkig komt er op de redactie regelmatig een fijne mannengeur binnen die hij wel kan waarderen, dat scheelt weer een cadeautje uitzoeken! Zijn favorieten van dit moment zijn de zachte Armani eau de nuit, de perfecte klassier Chanel Allure Homme sport eau extreme, de zachte Amyris homme en "all time favorite" in een nieuw jasje Le Beau Male van Jean-Paul Gaultier.

Davidoff The Game EUR 42,00, Chanel Allure homme sport eau extreme EUR 65,50, Hugo Red EUR 43,41, CK One Shock EUR 36,00 en Armani eau de nuit EUR 67,00

Dolce & Gabanna pour homme EUR 47,50, Creed Royal oud EUR 142,40, Maison Kurkdijan Amyris homme EUR 107,10, Armani eau pour homme EUR 67,00  en Dolce & Gabbana The one EUR 84,50

Jean Paul Gaultier Le Beau Male EUR 49,95
Hebben jullie al een beetje zin in Valentijnsdag? Staan er nog leuke en romantische dingen in de planning of laat je je graag verrassen? Heb je al een Valentijnslook bedacht voor morgen?
Deel dit artikel
Back to top