Algemeen

Sunday question - Wat is het duurste beautyproduct dat je ooit hebt gekocht?

De prijzen van beautyproducten kunnen behoorlijk hoog zijn, zelfs ik schrik nog weleens van de prijzen van de producten die ik voorbij zien komen. Lipstick van 30 euro, dagcremes van 150 euro, parfums in megaflessen van over de 300 euro maar ook mascara''s van 40 euro...dat is allemaal nogal wat. Wat is eigenlijk het duurste beautyproduct dat jij ooit gekocht hebt? En vond jij het product de prijs waard of heb je er achteraf misschien toch niet zo''n goed gevoel bij?

Bond no. 9 Bleecker Street swarovski edition $ 650 (50 ml)

Je ziet deze spullen allemaal zeer regelmatig bij ons voorbij komen, wij bij Beautyscene houden ook wel erg van mooie, luxe merken (vooral ik, zei de verwende hoofdredactrice). Maar eerlijk gezegd schrik ik ook weleens van de prijzen die voorbijkomen, ook ik vind een potje dagcreme van meer dan 150 euro erg duur. En nee, een mascara van 40 euro moet van mij ook wel erg goed zijn werk doen, wil ik daar een exemplaar van kopen.

Sensai Ultimate the cream EUR 726 (vanaf maart 2013 te koop in Nederland)

Maar ja, gevoelig als we zijn voor trends, mooie beloftes, prachtige verpakkingen en reviews van beautybloggers, laten we ons toch weleens "overhalen" tot het kopen van een (te duur ?) beautyproduct. Toch valt het ook weleens tegen, maar (en daar hou ik mij aan vast bij de volgende dure aankoop...) de hele dure producten zijn ook regelmatig heel erg fijn en de prijs volkomen waard.


Helena Rubinstein Surrealist everfresh EUR 40,00

Een paar voorbeelden? Dure oogcremes (van o.a. Guerlain, Lancome, La Mer en Sensai) vind ik persoonlijk echt veel beter dan de goedkopere varianten. Chanel mascara is echt niet goedkoop, maar doet het op mijn wimpers toch echt beter dan andere, goedkopere versies. Moroccanoil shampoo kost meer dan 20 euro per fles, maar is iedere eurocent waard, ook als gaat er iedere week een fles doorheen hier in huis. De nagellak van Tom Ford is ook wel aan de dure kant maar blijft wel erg lang zitten, veel langer dan ieder ander merk dat ik geprobeerd heb. 


Tom Ford Nail Lacquer EUR 30 (via www.parfuma.com)

Maar er zijn bij mij ook regelmatig tegenvallers voorbij gekomen, zoals een heel duur oogserum dat de huid onder mijn ogen helemaal uitdroogde. Of de dure handcreme die mijn handen eerder uitdroogde dan voedde of de oogcreme van hetzelfde merk die niet samenging met make-up? Niet bepaald hun hoge prijs waard! Heb jij misschien ook weleens zoiets meegemaakt?

Wat is het allerduurste beautyproduct dat jij ooit gekocht hebt? En vond jij dit product de hoge prijs waard? 

Deel dit artikel
Back to top