Reviews

Catrice Absolute Nude eyeshadow palette look met how-to

Hebben jullie de nieuwe producten van Catrice al gezien? Het mooie Absolute Nude palette viel mij meteen op, na het testen moet ik absoluut zeggen dat deze zeker de moeite waard is. Een palette dat iedereen eigenlijk zou moeten hebben! Ook zitten er een aantal andere producten in het vernieuwde assortiment die zeker het proberen waard zijn. Benieuwd geworden naar mijn bevindingen en de look, lees dan snel verder..

De producten die ik gebruikt heb voor de look
 • Catrice Prime and Fine eyeshadow base (EUR 3,99)
 • Catrice Eyebrow filler (EUR 3,59)
 • Catrice Lashes to kill (EUR 3,99)
 • Catrice Infinite Shine gloss in  070 Very Very Raspberry (EUR 2,99)
 • Catrice Ultimate Colour in 260 It''s a Matt world (EUR 3,99)
 • Catrice Lip and Cheek colour uit de Neo Geisha collectie (EUR 3,99)
 • Catrice BB Allround foundation in 010 Light Beige (EUR 5,99)
 • Catrice Camouflage cream 010 Ivory (EUR 2,99)
 • Essence All About matt (EUR 2,99)
 • Essence Stays no matter what pencil in 02 Stunning Brown (EUR 1,59)
 • Essence Stays no matter what eyelinerpen in 01 midnightblack (EUR 2,89)
 • Catrice Absolute NUDE palet (EUR 4,99)

Het palet bevat 6 kleuren. Alle kleuren zijn glanzend met een subtiel gouden shimmertje.
 1. Begin met de lichste kleur in je binnenste ooghoek, deel je ooglid als het ware in drie delen. Kleur het eerste deel met de lichtste kleur en breng onder je wenkbrauw ook wat van de lichte kleur aan voor een highlight.
 2. Dan neem je de tweede kleur en breng die aan in het tweede ''vakje", vervaag deze kleur iets omhoog in je arcadeboog en iets met de lichtere kleur. Dan neem je de vijfde kleur uit het palette en die blend je in het laatste deel. Je kan deze kleur nog iets donkerder maken als je wilt met de laatste kleur mocht je dat mooier vinden. 
 3. Dan neem je de derde kleur uit het palet en die breng je aan in de arcadeboog. Maak heen en weer gaande bewegingen zonder je kwast van je oog je oog af te halen, start altijd vanaf de buitenkan
 4. Zorg dat alle kleuren mooi in elkaar overlopen en dat je geen echte ''vlakken meer ziet''
 5. daarna breng je de eyeliner aan langs de wimperrand. Aan de onderste wimperrand heb ik het donkerbruine potlood aangebracht en iets vervaagd met de donkerste kleur uit het palet.
De lipstick is een hele mooie matte rode kleur met een oranje ondertoon. In de gloss zitten subtiele glitters en de gloss voelt prettig aan op de lippen.

Dit is de uiteindelijke look geworden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een echte nude-look door een lichtere/nude lipstick te kiezen uit het Catrice assortiment (deze foto''s zijn gemaakt door Bo)
Ik vind het Absolute Nude eyeshadow palette echt een aanrader, zeker voor de fijne prijs van nog geen 5 euro. Er komt lekker veel kleur van de oogschaduws  zonder al te veel te hoeven vegen. De kleuren passen goed bij elkaar, het enige minpuntje dat ik kan noemen is dat de lichtste kleur niet heel licht is. Bij het palette komt een sponsaplicator met aan de andere kant een kwastje. Ik heb de look met het bijkomende kwastje gemaakt, het is niet ideaal maar het gaat prima. Verder ben ik erg te spreken over de BB-foundation. Hij geeft een goede dekking en is precies mijn kleur.

Zou jij dit palette kopen? En ik ben ook wel benieuwd naar hoe jullie een nude-ooglook combineren, met een felle of minder felle lipkleur?
Deel dit artikel
Back to top