Algemeen

Zie er 5 jaar jonger uit in 5 minuten

Tja, wie wil dat nu niet, als je al een beetje ouder bent? Ik heb een aantal simpele tips voor je, die er echt voor zorgen dat je er een stukje jeugdiger uitziet.

  • gebruik altijd een concealer om donkere kringen te camoufleren, breng een perzikkleurige of gele concealer aan vanaf de binnenste ooghoek tot net iets voorbij het midden van het oog. Breng geen concealer aan op de buitenste hoek van je ogen, dat accentueert de lijntjes alleen maar.
  • laat de concealer goed blenden met je huid door het zachtjes met je wijs- of ringvinger in te kloppen. Breng daarna heel luchtig een transparante, oplichtende poeder (bijvoorbeeld Laura Mercier Secret Brightening powder of Bobbi Brown Sheer Loose powder Pale yellow) aan met een fluffy kwast, daardoor verdwijnen eventuele fijne lijntjes als sneeuw voor de zon, werkt echt super!
  • gebruik een nude-kleur oogschaduw, die niet te licht is en te glanzend, een beetje glanzen mag best. Breng die aan en gebruik een zacht oogpotlood in een iets donkerdere kleur aan in de arcade boog (bijvoorbeeld Urban Decay 24/7 pencil in Baked, Lucky of Underground of Mac Eye Kohl Powdersurge) en smudge dit helemaal mooi uit. Zo creeer je toch een schaduweffect zonder dat het teveel wordt.
  • gebruik aan de binnenkant van de onderste wimperrand (de "waterlijn") een huidskleurig kohl potlood voor een frisse,uitgeslapen look. Vergeet het aloude witte potlood....dat maakt te hard en dus oud! Ik heb de Paula Dorf enhancer pencil in de kleur Baby eyes besteld, want mijn oude van Mac is nu wel op!
  • kies een lipstick in een rustige kleur, maak met een lippotlood geen harde lijnen. Breng een zacht lippotlood (zoals de Urban Decay 24/7 lip pencils of de Mac Cremestick liners) aan op de buitenste rand van je lippen en blend dit met je vingers voorzichtig uit naar binnen.
  • vergeet ook niet een beetje concealer op te brengen bij de buitenste mondhoeken
  • breng een tipje lipgloss aan op het midden van je mond over de lipstick heen
  • vergeet nooit een bronzer en een blush! Een bronzer breng je losjes aan onder je jukbeen en op de appeltjes van je wangen breng je een mooie blush aan, kies niet voor een te roze kleur maar zoek liever naar een meer perzikkleurige blush (Mac Peachykeen of Pinch-o-peach ofNars Orgasm)
  • gebruik als je al wat rimpeltjes in je gezicht hebt vooral niet teveel shimmer/glans in je producten, er mag echt wel wat glans in zitten, maar doseer het op de juiste manier.

Heb je nog vragen of heb je misschien zelf ook nog een tip? Laat dan een comment achter of neem een kijkje in dit topic op mijn forum!

Deel dit artikel
Back to top