Reviews

MAC Stylish Brow collectie - de 'redhead' review

Dat wij MAC fans zijn is vast geen verrassing voor jullie, maar desondanks testen we alle nieuwe producten natuurlijk kritisch uit. Dit keer is de nieuwe Stylish Brow collectie aan de beurt, met allerlei producten voor perfecte wenkbrauwen - en dat in het vaste assortiment! Alvast een tipje van de sluier? Ik heb een nieuwe holy grail ontdekt...

Misschien had je de aankondiging van de collectie al gelezen, maar sinds deze maand ligt Stylish Brow dan ook echt in de winkel! Met oogpotloden, oogschaduw-duo''s én de nieuwe Fluidline Brow Gelcremes is het een heel complete collectie, en fijne aanvulling op het vaste MAC assortiment. Persoonlijk vind ik de producten vooral erg interessant omdat ze ingedeeld zijn naar haarkleuren, dat maakt het vinden van de juiste kleur stukken makkelijker.

Dit zijn de producten die ik getest heb! Een Brow Duo en een Fluidline Brow Gelcreme, allebei in de kleur ''Redhead''. Het Brow Duo (EUR 27,50) is eigenlijk gewoon een oogschaduw duo, met kleuren uit het bestaande assortiment die heel geschikt zijn om je wenkbrauwen mee bij te werken. De kleuren Cork (links, satin) en Espresso (rechts, matte) zouden vooral bij redheads hier bijzonder geschikt voor zijn, al ogen ze op het eerste gezicht toch een tikje donker. Hoe anders is dat bij de Fluidline Brow Gelcreme (EUR 18,00), een opvallende kleur die door de warme ondertonen perfect lijkt voor roodharigen. Maar het is toch de nieuwe formule die de meeste aandacht vraagt, want fluidline voor je wenkbrauwen klinkt natuurlijk erg interessant.

Brow duo: Cork (satin), Espresso (matte) &Fluidline Brow Gelcreme Redhead

De swatches zien er goed uit, zoals we van MAC gewend zijn. Van het Brow Duo vind ik Cork beter passen bij roodharigen, deze is ook door de finish net wat mooier en gepigmenteerder dan Espresso. Maar Redhead steelt de show, deze dekkende formule is heel mooi en is ontzettend langhoudend. De Gelcreme blijft veel beter zitten dan het Brow Duo, maar je kunt de kleur wel minder goed doseren dan bij de oogschaduws. Van alle producten zijn ook kleurvarianten voor brunettes en blondines verkrijgbaar, ideaal dus!

Ik ben wel een beetje een bijzondere proefpersoon voor deze kleuren, want ik ben niet bepaald een natural redhead (ssssht, niet verder vertellen!). Mijn peper-en-zout kleurige wenkbrauwen passen daardoor niet zo mooi bij mijn vuurrode lokken, maar daar kunnen deze producten verandering in brengen! Ik ging aan de slag met mijn wenkbrauwkwast (van MAC is de 208 heel geschikt), met het volgende resultaat.

links: zonder product, rechts: met Brow Duo (Cork), onder met Fluidline Gelcreme (Redhead)
Wat een verschil je wenkbrauwen kunnen maken, zie je duidelijk terug op deze foto''s. Mijn wenkbrauwen kunnen wel een beetje hulp gebruiken zoals je ziet, al vind ik persoonlijk het Brow Duo niet zo mooi passen bij mijn originele of rode haarkleur. Ik heb op de foto rechtsboven dus alleen de lichtste kleur gebruikt, en zelfs dan vind ik het iets te donker. De Fluidline Brow Gelcreme is juist perfect qua kleur, doordat deze goed matcht met mijn haarkleur past deze veel beter bij mijn gezicht. Ook voel ik hem niet zitten en heb je zeker geen last van vervagen met dit product. Misschien voel je het al aankomen, dit is zeker mijn nieuwe holy grail! Pas wel op, want mocht je van jezelf juist hele lichte wenkbrauwen hebben dan kan hij iets oranje uitvallen en past het Brow Duo misschien beter bij je. Die kun je trouwens in een handomdraai ook langhoudend maken met een spray Fix+, zo is er eigenlijk voor iedereen wel een fijn product in deze collectie.

Ben jij ook zo enthousiast over de Stylish Brow collectie van MAC? Mocht je twijfelen over de kleuren die bij jou passen, lees dan hier nog eens na welke kleuren er zijn en laat je ook zeker eens adviseren bij een MAC counter. Vooral de Fluidline Brow Gelcremes moet je zeker proberen, dit is wat mij betreft een revolutionair product!
Deel dit artikel
Back to top