Reviews

Clarins Rouge Eclat - foto's en swatches

Een tijdje geleden lieten we jullie de nieuwe Clarins lente make-up collectie zien, waarbij de focus lag op de nieuwe lipsticks met anti-ageing werking : Rouge eclat. Inmiddels hebben we deze lipsticks getest en eerlijk is eerlijk, wij zijn fan. Lichte lipsticks die heerlijk aanvoelen op de lippen en toch heel goed gepigmenteerd zijn, wie wil dat nu niet? Maar Clarins heeft meer moois, waaronder de limited edition gezichtspoeder en oogschaduwpalette, kijk je mee?

De focus ligt in deze collectie duidelijk op de lippen, maar gelukkig heeft Clarins de rest van het gezicht zeker niet vergeten. De limited editions van deze collectie zijn zeker een schot in de roos, wat zijn ze mooi! Het prachtige Palette Eclat Face & Blush Powder is een combinatie van matte gezichtspoeder en lichtglanzende blush. De print is weer prachtig, maar eerlijk gezegd is het wel een beetje lastig in gebruik. Het poeder opbrengen lukt prima, maar de blush bestaat maar uit drie dunne streepjes. Die zijn wel heel gepigmenteerd en zeker geschikt als blush, gebruik alleen wel een kleine blushkwast, anders mengen de blushkleuren teveel met de poeder.

Het oogschaduw palette Ombre Minerale Iris Blossom is ook een limited edition met 4 glanzende, minerale oogschaduws in vrij donkere, paarse en taupe tinten. Het palette ziet er prachtig uit, vooral door de orchidee-print, die verdwijnt natuurlijk wel na verloop van tijd maar de mooie oogschaduws blijven.

Palette Eclat Face & Blush Powder (EUR 40,00).
Rouge Eclat in 08 Coral Pink en 12 Hot Chocolat.

Deze nieuwe Rouge Eclat lipsticks zijn heel goed gepigmenteerd, hebben een satijnen finish en voelen heel zacht aan op de lippen. Ook is dit een lipstick die daadwerkelijk huidveroudering tegengaat. In deze lipstick zit het ''Nutri Youth Complex'' die naast verzorging ook de huid van de lippen beschermt tegen veroudering. Tenslotte kiezen we na een bepaalde leeftijd ook voor anti-ageing huidverzorging, waarom dan geen specifieke anti-ageing lipverzorging. De Rouge eclat lipsticks zijn verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren (EUR 23,25).

Joli Rouge Brillant in 18 Sweet Plum (EUR 22,25)
Gloss prodige in 09 water lily (EUR 19,25) en Eclat Minute in 05 Candyshimmer (EUR 15,75)
Naast de nieuwe lipproducten vind je in deze collectie ook een aantal bekende Clarins lipproducten terug, mooie kleurtjes zijn er weer bij, Eclat Minute in Candyshimmer is vooral een beauty! 

Ombre Minerale Iris Blossom heeft  twee semi-matte tinten: zwart en bruine en twee glanzende tinten wit/zilver en paars.

Het Ombre Minerale Iris Blossom is een mooi palette voor zowel een dag als avond look. Voor een daglook kun je de bruine en de paarse tint combineren met de lichte highlighter (al is die wel behoorlijk wit, wil je een minder glanzend resultaat dan kun je misschien beter een mono eyeshadow uit het Clarins assortiment kiezen). Wil je een wat heftigere avond look, dan kun je de andere twee kleuren aan je look toevoegen. Bij het palette vind je twee sponsapplicators bij, een ronde en een puntige, met de puntige applicator kun je de donkerste kleur oogschaduw ook als eyeliner gebruiken.

De Rouge Eclat collectie van Clarins is vanaf februari 2013 verkrijgbaar bij de luxere parfumeriezaak en bijvoorbeeld ook bij De Bijenkorf. De nieuwe Rouge Eclat lipsticks dragen fijn en gaan niet in de lijntjes rondom de lippen zitten (een veel voorkomend probleem als je al iets ouder wordt). De limited editions van deze collectie zijn echt de moeite waard, vooral het oogschaduwpalette is een plaatje en heel prettig is gebruik. Meer informatie over deze collectie, incl. alle foto''s van alle kleuren vind je hier.

Wat vind jij van het limited ''face & blush'' powder? En ben je ook benieuwd geworden naar de nieuwe Rouge eclat lipsticks?

Deel dit artikel
Back to top