Fashion

Tom Ford @ London Fashion Week met beautytips

Afgelopen week showde Tom Ford voor de eerste keer sinds jaren zijn collectie tijdens een volledige show op London Fashion Week. Sinds zijn terugkeer als modeontwerper had Ford zijn collecties slechts op kleine schaal gepresenteerd en heerste een behoorlijk mysterieuze sfeer om de collecties. Dit keer was dit zeker niet het geval, met als geweldig voordeel dat ik, als groot fan, ook direct kon genieten van de prachtige stukken en prachtige Tom Ford Beauty door Charlotte Tilbury.

Voor de beauty look van de show werkte Tom Ford zeer nauw samen met chef de cabine Charlotte Tilbury om een uniforme look te creeeren voor alle, diverse, modellen. Uiteraard werd er gebruik gemaakt van de eigen lijn van Tom Ford, Tom Ford Beauty (helaas nog niet in Nederland te koop). Charlotte Tilbury heeft gekozen voor vrij weinig kleur op het gezicht, vooral omdat de collectie zelf al veel kleur bevatte, "sculpturen" was het keywoord van de make-up. Dat schrikt mensen weleens af, aldus Charlotte, maar het is inmiddels haar trademark en haar shapingtechnieken zorgen ervoor dat de mooie vormen van de modellen nog beter uitkomen.

De look wordt omschreven als een "chocolade-kleurige oogmake-up met roze ondertonen, mannelijke wenkbrauwen die vrij recht van model zijn, veel contouren met de handige Shade and Illuminate palettes van Tom Ford samen met de highlight pen. Een vrij jongensachtige look, maar wel gepolijst, simpel en chic tegelijk. Op de runway, onder de felle lampen en glinsterende kandelaars, zag de look er prachtig uit. De rijke, bruine oogmake-up, met een glanzende finish door een klein beetje Elizabeth Arden eight hour cream (een make-up artiesten favoriet) lieten de natuurlijke oogkleuren van de modellen er zeker uitspringen. 

 
De truc, aldus Charlotte Tilbury, is om de kleur van het Shade & Illuminate palette ook te gebruiken op de oogleden, samen met het eye defining pencil in espresso of onyx. Op de lippen zien we de klassieke Tom Ford kleuren, voor de donkere huidskleuren is dat Coco Ravish, voor de medium huidskleuren is het Sable smoke en voor de lichtste huidskleuren werd gekozen voor Blush nude.
Op de nagels had manicuriste Lisa Smith gekozen voor valse nageltips met de kleuren Mink Brule of Toasted Sugar nagellak.

De collectie liet een prachtige mix zien van ultra luxe materialen in een cross cultural multi-etnisch thema met zowel grafisch als (geweldige) panterprints, zwart leer, prachtige paarse outfits met verrassend genoeg zebra pumps (heb ik die nog in de kast liggen, wat een geluk). Bijzonder waren ook de hoge laarzen in dezelfde stof als de rokken, met open teen...ach, met zulke laarzen loop je toch niet buiten! Ik zou het wel weten als ik een outfit mocht uitkiezen, ik ga voor panter!
Tom Ford Beauty wordt nog niet in Nederland verkocht, een klein deel van het assortiment wordt gelukkig wel verkocht in de prachte Antwerpse parfumerie Parfuma (ook via hun webshop). Wil je de complete collectie ontdekken? Dan moet je een weekendje Londen of Parijs regelen of online shoppen bij Selfridges of Harrods

Heb ik even geluk dat ik pas de Shade & Illuminate palette heb gekocht, nu nog de bijpassende lipstick even bestellen en ik ben er klaar voor. Wat vind jij van de look & de kleding van Tom Ford?

Deel dit artikel
Back to top