Reviews

Garnier Dark Spot Corrector review - zeg maar dag tegen de vlekjes!

Heb je last van pigmentvlekjes, donkere vlekken door oneffenheden of littekens van puistjes? Wil je daar graag van af of wil je dat deze vlekjes minder zichtbaar worden? Dan heeft Garnier misschien wel een oplossing voor jou. De Garnier Dark spot corrector helpt pigmentvlekjes te verminderen en verkleuringen langzaam te laten verdwijnen. Deze corrector bevat pure vitamine C en voelt prettig aan op de huid. En de huid krijgt er ook nog eens een gezonde glow van, ben je benieuwd?

 

Wat zijn pigment vlekjes nu eigenlijk? Pigmentvlekjes zijn vlekjes die van binnenuit ontstaan en komen meestal pas later tevoorschijn. Pigmentvlekjes noemen ze ook wel ouderdomsvlekjes omdat ze in de loop van de jaren beter zichtbaar worden. De vlekjes ontstaan door dat de zon schade veroorzaakt aan de huid, hierdoor raken de cellen die de kleur van je huid aan maken een beetje van slag. Hierdoor gaan ze juist meer kleur aan maken op een plek of meer kleur aan maken in een bepaald gebied van je huid. De plekjes komen vooral voor op de plaatsen die veel in de zon komen zoals: de armen, de benen, in het gezicht, de decollete en de handen.
De huid van je gezicht, handen en decollete is dunner dan die van je armen of je benen. In het gezicht zul je daardoor eerder kans hebben op de plekjes dan bijvoorbeeld op de armen. Wil je nu voorkomen dat je deze plekjes krijgt of dat ze erger worden? Smeer dan altijd met een creme met SPF of gebruik een zonnebrand als je in de zon gaat. Op het moment dat je verbrand is dat een slecht teken, en vergroot je de kans op pigmentvlekjes.
Mijn advies: Smeren, smeren, smeren MET SPF. Vergeet vooral je handen niet want die komen ongemerkt veel in de zon en toch smeer je niet zo snel bescherming op die de huid nodig heeft. 
In de Dark Spot Corrector zitten veel actieve bestanddelen die goed zijn voor de huid. Er zit een geconcentreerde hoeveelheid vitamine C in die doeltreffend de vlekjes bestrijd en een gezonde 'glow' aan de huid geeft. Deze creme is geschikt van jong tot oud. Als je wat jonger bent kun je deze bijvoorbeeld gebruiken voor donkere vlekjes doordat je ooit een puistje hebt gehad. Als je wat ouder bent kun je deze corrector gebruiken voor pigmentvlekjes maar natuurlijk ook voor litekentjes. De Garnier Spot corrector zegt voor alle huidtypes en kleuren geschikt te zijn, toch ben ik het daar niet helemaal mee eens. Als je een erg gevoelige en droge huid hebt kan deze creme door het ingrediënt Potassium hydroxide en alcohol wellicht wat uitdrogen en in het ergste geval irriteren. Heb je een normale, droge of vette huid dan zul je hier zeer waarschijnlijk geen last van hebben.

Je vraagt je misschien af: Waarom zit er dan geen SPF in deze creme? Beschermen van de huid is belangrijk maar soms 'mengt' de SPF niet met de actieve bestanddelen of de werkzame stof wordt minder werkzaam door dat de SPF een reactie aangaat met de stof. Je moet deze Dark Spot corrector dus voor het beste resultaat combineren met een product met SPF (misschien wel een BB cream?)


De Garnier Dark Spot Corrector komt in een prettige verpakking. Hij komt in een tube met een draaidop met een spits tuitje zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid kunt doseren. De creme heeft een speciale verpakking gemaakt van metaal. Hierdoor blijven de actieve bestanddelen langer actief en blijven de stoffen ook goed behouden. Dit is natuurlijk erg belangrijk omdat dit zeker een product is voor de lange termijn. En je wilt natuurlijk wel dat na drie maanden de creme even geconcentreerd als na twee weken.
De Dark Spot Corrector bevat pure vitamine C en daardoor kan de creme geel of bruin worden als het in aanraking komt met lucht. Dus schrik niet als het tuutje van de tube een beetje verkleurd, dat is slechts de reactie die de creme aangaat met de lucht. Let dus op dat je de tube goed dichtdraait en af en toe even schoonmaakt! Het product is dan nog steeds prima in orde en je kunt het normaal blijven gebruiken.
De Garnier Dark Spot Corrector is een product voor de lange termijn. Je moet hem langer gebruiken om het gewenste resultaat te bereiken. Omdat je huid zich telkens vernieuwt is het belangrijk dat je het product blijft gebruiken. Het is dus niet zo dat je na twee weken als resultaat ziet, het kan wel maar daar moet je niet van uitgaan als je deze creme gaat gebruiken. Je zou ongeveer na twee maanden wel wat resultaat moeten zien. Voor pigmentvlekjes moet je dit product blijven gebruiken, als je het gewenste resultaat bereikt hebt kun je stoppen. Maar dan zul je zien dat na een poosje de plekjes weer tevoorschijn komen. Dit komt omdat de schade van binnenuit komt en steeds met het vernieuwen van de huid naar boven komt.

Mocht je nu last hebben van littekens.. bijvoorbeeld acnelitekens dan zijn dit meer oppervlakkige verkleuringen die vaak roder van kleur zijn. Dan zou je het spot treatment zou gebruiken voor je acne litekens. Je zal sneller resultaat zien als je dit product gebruikt omdat de verkleuringen wat oppervlakkiger zijn. Mocht je stoppen met de Garnier Dark Spot Corrector dan zullen ze in de loop van de tijd misschien wel weer wat roder worden maar niet zo snel terugkomen als bij pigmentvlekjes.

Ik heb het product een aantal keer getest en vind deze erg prettig. Deze creme is licht en luchtig van textuur. Als je hem aanbrengt wordt de creme snel vloeibaar en trekt heel snel in. Je huid wordt er heerlijk zacht van en blijft heel de dag prettig gehydrateerd. Wat heel fijn is, is dat de creme snel intrekt en je hem dus makkelijk in de ochtend kunt gebruiken en daarna je dagelijkse make-up aanbrengen. Je hoeft dus niet heel lang te wachten of het gevoel te hebben dat je make-up gaat glijden of niet blijft zitten. De creme zorgt ook nog eens voor een hele gezonde frisse glans wat natuurlijk mooi mee genomen is.

Mocht je nou enthousiast geworden zijn, de Garnier Dark Spot Corrector kost EUR 11,99 en is te koop bij de drogisterijen. Ik ga hem zelf ook op de langere termijn proberen te gebruiken, heel plaatselijk op wat litekentjes, mochten jullie nog vragen hebben kunnen jullie die stellen in de comments.

Ben jij benieuwd geworden naar de Garnier Dark Spot Corrector? 

Deel dit artikel
Back to top