Inspiratie & Tutorials

Vivianne's Party tips deel 1

Dansen tot het weer licht wordt, tot je eigenlijk net niet meer op de veel te hoge oh-zo-mooie pumps kan dansen of gewoon tot de club sluit. Oftwel Party-Time! Lekker even alle stress van je af dansen of gezellig wat drinken met vrienden en vriendinnen. Heerlijk, ik hou er van en ik heb natuurlijk een aantal tips op beauty gebied. Tips die onmisbaar zijn voor een beauty-party-proof avondje uit. Dit zijn mijn tips zodat je je niet al te veel zorgen hoeft te maken over je looks..


(bron: Weheartit.com)

Tip 1: Het aller aller belangrijkste van heel de avond is je basis. Je wilt natuurlijk niet dat je make-up gaat druipen als het wat warmer wordt en glimmen als een bowlingbal is natuurlijk ook not done. Zorg dus dat je een begint met een goede huidverzorging die past bij jouw huid. Een maskertje is natuurlijk ook heerlijk, dan heb je een schoon en zacht huidje om mee te beginnen. Daarna breng je een primer aan zodat je make-up goed blijft zitten.

Tip 2: Glimmen is not done. Wie weet ga je wel een beetje zweten en het is natuurlijk ook gewoon warm. Zorg dat je je make-up goed afpoedert. Heb je nu heel erg last van glimmende huid dan kun je wat blotting paper meenemen in je tas (ook handig voor kauwgommetjes) of een beetje compactpoeder. 

Tip 3: Het is donker, je hebt misschien een drankje op en na 2 uur krijgt iedereen wallen, zelf ik. Een goede concealer is daarom een echte must-have. Zoek een concealer die bij jouw huid past. Ik vind de Pro-long wear concealer van MAC heel fijn omdat deze lang blijft zitten, veel dekking geeft en ook nog eens super gepigmenteerd is.

Tip 4: Tuurlijk zal je van het dansen wel een blosje krijgen, of van je glaasje wijn. Maar als de avond begint is dit nog lang niet altijd het geval. Je wilt niet als een spookje aan komen dus een beetje shapen met  blush kan geen kwaad. De blush breng je dan niet aan op de appeltjes van je wangen maar juist onder je jukbeenderen.

Tip 5: Lippen met velletjes zijn vervelend. Het staat ook nog eens een beetje stom als je de hele tijd aan je velletjes zit te pulken en met een beetje pech heb je ineens een bloedlip. Een intense lipkleur (wat echt DE partylook van nu is) is ook veel fijner aan te brengen als je zachte lippen hebt en ze lekker gehydrateerd zijn.Mijn favoriete lip conditioner is nu die van Elizabeth Arden!

Tip 6: Wist je al dat je lipstick ook als blush kunt gebruiken? Stippel een beetje op je wangen en wrijf dat goed uit.. Het kan zijn dat als je moe wordt je ineens erg wit ziet en een gezonde blos is toch net wat mooier. Een lipstain of tint is ideaal en neemt ook nog eens niet zoveel plek in beslag.
Deze twee-in-een lipsticks van L''oreal hebben felle kleuren en blijven gegarandeerd de hele nacht zitten. Eerst breng je de gekleurde kant aan en daarna een doorzichtige eroverheen.
Tip 7: Ga je aan de slag met een felle lipkleur? Naast hydratatie is een basis ook belangrijk. Je gaat de hele avond weg en je drinkt natuurlijk ook wat. Elke keer je lipstick bijwerken is wel leuk maar niet echt praktisch. Begin daarom altijd met een lippotlood en gebruik daaroverheen een lipstick.

Tip 8: Bij een felle lipkleur past natuurlijk een mooie winged eyeliner, geen idee hoe je dat het makkelijkste kunt doen? Breng eerst de eyeliner aan zoals je het normaal zou doen, zet dan een dun streepje naar de buitenkant (meestal richting je wenkbrauwpunt) dan verbind je het puntje met de rest van je eyeliner en kleur je het driehoekje in. Moeite hier mee? Met een wattenstaafje kun je het corrigeren mocht het misgaan.
(bron: Weheartit.com)
Tip 9: Nep wimpers passen perfect bij een mooie eyeliner. En hey! Je gaat uit, het mag wel een keertje wat uitgebreider. Hoe breng je die wimpers dan aan? Makkelijk beginnen zeg ik altijd. Ik knip mijn nepwimpers vrijwel altijd door de midden. Omdat ik het mooier vind staan en het geeft je een soort flirterige uitstraling. Doe een beetje lijm op de wimpers en wacht 20 seconden. Dan zet je de wimpers dicht langs je wimperrand. Je begint 2 wimpers voor de hoek van je oog met het plaatsen van de rand. Dit om een hang effect te voorkomen. En ohja, draag je wimpers? Neem een tandenstoker en een mini tubetje wimperlijm mee. Dit past altijd wel in je tasje en mochten de wimpers dan loslaten kun je ze toch weer netjes vastplakken.

Tip 10: Wattenstaafjes! Ik had jullie de wattenstaafjes van Sephora al laten zien in mijn ''Beauty-treasures'', ze zijn super fijn. Ik kan mijn lipstick netjes bijwerken aan de randjes mocht de lipstick een beetje uitgelopen zijn en als ik onder mijn ogen een beetje zwart heb kan ik dit gemakkelijk wegvegen zonder gerommel met wc-papier of tissues.

Dit waren mijn tips voor een avondje stappen. Onmisbaar in mijn tasje zijn
  • Een mini-mascara, altijd handig. Je krijgt ze vaak als sample bij een aankoop bij de parfumerie.
  • Tandenstoker en wimperlijm als je nepwimpers draagt, dat ALS ze loslaten dan kun je ze gewoon weer vastplakken.
  • Een lipstick kun je ook gebruiken als blush + je kunt je eigen lipstick bijwerken.
  • Wattenstaafjes om je make-up een beetje op te frissen. Uitgelopen eyeliner is not done, net als uitgelopen lipkleur.
  • Parfumtesters zijn super handig en nemen weinig plek in. Heb je nu geen sample van je lievelingsgeur? Een travalo (reisflacon) is een uitkomst.
  • Een concealer om je wallen een beetje bij te werken of om dat ene puistje wat extra dekking te geven. Of als je toch bent uitgeschoten met je lipstick en je geen rode of roze kin wilt.
  • Blottingpaper voor als je snel gaat glanzen of een compactpoeder.

Nog even in stappen hoe je die wimpers het beste door de midden kunt knippen. Neem een wimper buig de puntjes tegen elkaar en knip de wimper door op het uiterste stuk. Zorg dat je met opplakken even kijkt waar de langste wimpers zitten. Die horen aan de buitenkant.

Veel plezier met feesten! Als je make-up goed zit, dan moet dat lukken toch? Pak jij ook uit op beautygebied als jij op stap gaat? Heb je nog vragen, nieuwe tips of musthaves die ik nog niet ken, laat ze achter in de comments! 
Deel dit artikel
Back to top