Nagel & Handen

KOH Jewels collectie - shine bright like a diamond

Een nagellakcollectie gebaseerd op edelstenen? Dat klinkt eigenlijk heel logisch, tenslotte zijn de kleuren van robijn, amethyst en diamant ongeëvenaard. KOH heeft hun nieuwe Jewels collectie de kleuren meegegeven van o.a. deze prachtige edelstenen, maar natuurlijk bevatten de lakjes zelf ook nog topaas, het edelsteen dat er voor zorgt dat de lakjes van KOH zeer lang houdbaar zijn en vooral prachtig glanzen. Kijk je mee naar de swatches?

KOH Jewels is de lente collectie van KOH en zal vanaf deze maand te koop zijn bij hun verkooppunten. Toch vind ik het qua kleur geen typische lentecollectie, de kleuren zijn vrij donker en ook wel een beetje vlak. Natuurlijk....ze glanzen mooi en hebben een mooie finish, maar ze springen er voor mij niet echt uit. Maar weet je wat....dat moeten jullie natuurlijk allemaal zelf bepalen, kijk dus vooral even mee naar de swatches die Vivianne heeft gemaakt.

309 Blue Topaz - een mooie blauwe shimmery nagellak die mooi glanst in het zonlicht, dan lijkt deze ook een stuk lichter en frisser, toch wel een perfect lentelakje, ik draag hier twee laagjes maar één laagje was ook al dekkend geweest

310 Ruby - robijnrood, een combinatie van roze en rood met donkerrode shimmer, de formule is een beetje dun en daardoor dekt deze niet in één laagje, twee laagjes is dus noodzakelijk. Gelukkig drogen de laagjes tussendoor lekker snel, je bent zo klaar

311 Diamond - shine bright like a diamond!.....althans, dat had ik gehoopt, ik ben alleen niet zo''n fan van deze melkwitte lak met zilveren shimmers, ik krijg er een beetje een bruidsmeisjes gevoel bij, misschien een idee als je een lakje zoekt bij jouw bruidsjurk? De formule is ook weer een beetje dun, twee laagjes is een must en dan nog blijft de kleur hier en daar transparant, dat komt toch door de lichte kleur. 

312 Amethyst - donkerpaarse nagellak, altijd mooi en bijzonder, ook deze amethyst is prachtig met zijn fijne roze en zilveren shimmers. Toch zou ik het geen unieke kleur willen noemen, zo''n kleur hebben de echte nagellakaddicts vast al in hun stash. Zo niet, dan is deze een goede optie, lakt fijn en dekt prima in één laagje.

313 Rose Quartz - dit vind ik echt een moeilijke kleur, ik vind het nl. geen topcombinatie met mijn lichte huid, volgens mij staat deze kleur beter bij een donkere huid. Hoe dan ook, de lak dekt in twee laagjes eigenlijk wel goed en is makkelijk te lakken

314 Grey agate - een grijze nagellak met zilveren en witte shimmers die na twee laagjes nog een beetje transparant blijft, jammer want grijze nagellak is altijd chique en makkelijk te combineren. De kleur is ook rustig en niet te opvallend, ook wel prettig als je rekening moet houden met de kleur die je draagt i.v.m. jouw werk bijvoorbeeld. 

KOH heeft ons dit keer niet echt verrast, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd. In de KOH Jewels collectie vind je mooie standaardtinten met prachtige shimmers en een hele mooie glans. De formule doet mij een klein beetje denken aan Chanel lakjes, die hebben ook vaak van die fijne shimmers door de lak heen. Onze favorieten zijn toch de donkere tinten, maar die vinden we wel een beetje donker voor deze tijd van het jaar, even bewaren tot de herfst dan maa?

De kwaliteit van de lakjes is altijd goed van KOH, mede door de toegevoegde topaas aan de lakjes natuurlijk. Ze lakken prettig en snel door de fijne dop en het brede kwastje, de lakjes drogen echt heel snel en dat maakt ze in gebruik prettig. Natuurlijk draag je altijd een basecoat om de nagel te beschermen, maar eerlijk gezegd houden KOH lakjes het bij mij ook behoorlijk lang uit zonder topcoat, die vind ik echt niet nodig.
De KOH Jewels collectie is vanaf deze maand verkrijgbaar bij alle KOH verkooppunten, binnenkort vind je ze ook in de online shop van De Bijenkorf, voor een KOH lakje betaal je EUR 14,99 (flesje 10 ml).

Wat vind jij van deze KOH Jewels collectie? Zijn er nog kleuren bij waar jij heel blij van wordt?
Deel dit artikel
Back to top