Nieuws

MAC's Elke is in Parijs - haar backstage fotoverslag deel 1

Elke Willemen is de senior make-up artist van MAC in de Benelux. Ze gaat van de ene naar de andere fashionweek om de prachtigste make-up voor de grootste shows te verzorgen. Elke heeft voor ons een mooi en compleet fotoverslag gemaakt met leuke handige tips en exclusieve backstage foto''s. Ze zit bovenop de nieuwste trends op beautygebied en wil deze graag met ons delen. Benieuwd geworden hoe een dag uit het leven van Elke eruit ziet? Lees dan snel verder.

Parijs, 26 februari 9.00: PFW team Meeting. Hier bespreken we de nieuwe producten die we zullen testen/gebruiken backstage, krijgen we ons schema voor de week en doorlopen we de trends die we afgelopen fashion weeks reeds hebben gezien in NY, Londen en Milaan. We zijn hier met 38 MAC make-up artists en doen in totaal bijna 60 shows!

Eigenlijk had ik een vrije namiddag, maar ik kreeg deze ochtend om 6u20 een bericht met de vraag of ik ook Gareth Pugh wou doen? En of! Graag zelfs! Altijd een geweldige show en met Alex Box samenwerken is inspirerend en een leuke sfeer. Dus ja, graag :-)
Het kleurenpalet: met o.a. nieuwe Pro Longwear Paintpot kleuren in Camel Coat en Tailor Grey (al vaak gebruikte kleuren dit seizoen backstage) En ja, blauw is deze lente/zomer al terug in the picture, bij het herfst/winter seizoen zien we ook vaak diepe blauwe (en groene, paarse, grijze) tinten terugkomen, dus haal je blauwe items maar weer uit de kast, inderdaad ook qua oogmake-up!

De nagels bij Gareth Pugh, geweldig he!
 De make-up workstationvan Alex Box :-) bij Gareth Pugh.
Hier doet Alex Box de demo op haar assistente, aangezien er nog geen modellen zijn, ze komen allemaal van een andere show, dus het kan nog spannend worden.. maar de look was eigenlijk best ''makkelijk'' om aan te zetten, dus het was allemaal op tijd klaar.
Keyartist Alex Box had weer haar kunstigste make-up tools bij zich ;-) Hier doet ze de demo voor het team, zodat we daarna de look kunnen nadoen. De ruwe borstel wordt gebruikt om de look te verwoesten en uit te vagen. Hiervoor gebruiken we een mix van Ultra Marine Pigment en Soot Eyeshadow, met Fix+ gemengd. Smeren maar, maar wees zacht want de borstel is namelijk niet zo zacht!
Destroyed en toch een mooie look bij Gareth Pugh, keyartist Alex Box maakte er weer iets heel knaps van. Ik hou van deze look. Je start met een mooie diepblauwe smoky eye en dan ''destroy'' je die helemaal. Dit seizoen is het weer helemaal een eyemake-up seizoen geworden, veel verschillende texturen en ook vooral verwoeste, niet-perfecte looks. Interessante make-ups en vaak organisch, levendig. Spelen met contrasten. Mat versus glanzend, perfect versus verwoest, harde lijnen versus zachte contouren,....

De look in close-up
Go messy!


De Catwalk-looks bij Gareth Pugh.

Enkele facechartboekjes voor dit seizoen, hierin schetsen we de look per show.

Zoals deze bijvoorbeeld.. 
26 feb 18u30: Ook mijn nagels worden door Keri Blair onder handen genomen :-) een gel erop, zo ben ik de hele week gerust. Hihi, makkelijk!
Daarna eten met 9 andere collega''s, heerlijk zo een internationaal team, aan tafel: NY, Dubai, London, Istanbul, Rio ..  Altijd interessante conversaties! 

 26 feb, 11u15: Veronique Branquinho show met Inge Grognardals keyartist. Mijn Penselen zijn er alvast klaar voor.
27 feb10u: Make-up test in de showroom bij Ann Demeulemeester. Ik kan je er nog niets van laten zien, want morgen is de show. Maar hier bespreekt Rudi Cremers (keyartist) de make- up met Ann en wordt er een test gedaan van zowel haar als make-up op 2 modellen.
Daarna ga ik naar de MAC Pro Store en haal daar de producten die nodig zijn om de look te doen, zodat het hele make-up team dezelfde producten gebruikt. Met onze Belgen is het altijd fijn om samen te werken backstage, ze zijn zo gefocust en rustig. Iedereen, onze hele MAC team, is graag bij hen backstage :-) 

Rudi Cremers krult de wimpers deskundig met een klein koffielepeltje! Soms werken de old-schooltrucjes nog het best. Op zijn hand zie je het kleurenpalet voor de Ann Demeulemeestershow van morgen.  Op de tafels liggen de looks per model. Dus tijdens de fitting wordt er gekeken en beslist welk model welke look voor de show draagt en die wordt vastgelegd op foto.
Nagels bij Veronique Branquinho:
Onze MAC Nail Senior Artist Keri Blair mixt Hanging Loose Nailpolish met CoffeeTime Nailpolish met een matte top coat voor een zachte camelkleurige nagellak. Veel nudes op de nagels tijdens deze fashionweeks dit seizoen.

Het kleurenpalet voor de look bij Veronique Branquinho.
Ruby Woo Lipstick en Rich Purple Chromagraphic Pencil. In de line- up nog Lipglass Clear erover, naast een heel mooie natuurlijke huid.

De look voor Veronique Branquinho: de lipkleur wordt uitvoerig besproken en gemixt, een paarse diepe kleur die toch fris overkomt. De mix moet juist zijn, beetje meer rood, iets minder blauw, product moet er stevig op zitten want er komt nog lipgloss overheen.
Dit is Inge Grognard samen met Terry Barber en Lyne Desnoyers (beide directors of make-up artist bij MAC). 

De final make-uplook bij Veronique Branquinho..
Dit was het eerste deel van het fotoverslag van Elke, later deze week komt er een ander verslag online van de Parijs Fashion Week. De trends nog even op een rijtje: Blauw is hot! Vooral intens blauw in combinatie met een natuurlijke gladde huid. Contrasten zie je eigenlijk elke keer weer terug.. Licht en donker, glad en juist messy of glimmend en mat. Op de nagels zien we veel nailart voorbij komen afwisselend met de nude-look die toch al weer een tijdje in is..

Wat vinden jullie van dit leuke verslag van Elke? Ben je al benieuwd geworden naar het volgende deel? En wat is volgens jou DE makeup-trend van dit jaar?
Deel dit artikel
Back to top