Inspiratie & Tutorials

Welcome March! Beautytips voor de Lente!

Hebben jullie ook al zo heerlijk kunnen genieten van het zonnetje? Ik werd er meteen helemaal vrolijk van. Lekker door het park wandelen of met een kopje thee op het terras. Eindelijk kan de zonnebril weer op en is het echt weer tijd om eens fijn naar buiten te gaan. Maar wat is nu leuk om te dragen met dit zonnige weer? En welke producten zijn echte must-haves voor deze aankomende lente? Ik deel mijn tips natuurlijk graag met jullie..

Een goed begin is het halve werk, dus pak al je beautyspullen maar weer uit de kast. Een fris nagellakje, scrub je benen, maak ze mooi glad en smeer er daarna nog een lekkere voedende olie op.. Als de zon dan schijnt dan kun je gewoon die te gekke pumps aan of dat nieuwe bloemige jurkje waarbij je benen zo mooi in uitkomen.

  • Je benen hebben waarschijnlijk de hele winter geen zonnestraal gezien, dus een goede bruin zonder zon kan geen kwaad. Eerst je benen goed scrubben en dan smeren, smeren, smeren tot je benen echt bruin worden door de zon.

  • Als je lekker op het terras wilt gaan zitten dan komen er natuurlijk delen van je huid in de zon. De zon is gezond omdat je dan vitamine D aanmaakt en dat is vaak ook de reden dat wij ons zo prettig voelen als de zon gaat schijnen. Teveel zon is schadelijk voor jouw huid. Daarom is een goede bescherming een must. Bescherm je huid met een creme of product waar een goede SPF in zit. Een SPF is een 'Sun Protecting Factor'. De Suncare van Undercover is mijn must-have van dit voorjaar. Dit verzorgingsproduct heeft een SPF 30 en geschikt voor alle huidtypes, dit product kost EUR 39,95 voor 50 ML.
  • Je armen en je handen willen ook wat extra hydratatie. Voor je armen (en als wilt je benen) kun je de Ultimate Beauty Oil van Garnier gebruiken. Ruikt lekker fris, trekt snel in en voelt daardoor niet heel vettig aan en kost rond de EUR 9,00. Als je dan toch lekker op je gemak op het terras zit, smeer je handen lekker in met een van de handcremes van L'Occitane (EUR 7,00). Nog een snelle tip: heb je last van droge nagelriemen? Smeer dan ook je nagelriemen extra in met handcreme en masseer dit goed in. Je zal merken dat ze in de loop van de tijd een stuk zachter worden. Kies nog een fris lakje uit een van de lente-collectie's en je bent helemaal lente-proof.
  • Niet alleen je handen en je gezicht komen in de zon. Vaak vangt je haar ook de zonnestralen. Als je gekleurd haar hebt zoals ik, kan je haar wat droger worden in de loop van de tijd onder invloed van de zon. Vaak is het lastig om een goede haarspray te vinden die en een SPF heeft en ook nog eens goed is voor je haar. De Colorprotect Shine Infusing Hair Oil Treatment van Kiehls is een 'leave-in-spray', deze spray je 's ochtends in je haar en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken. Deze spray is ook nog eens siliconen en parabenen vrij en heeft een SPF 10, deze spray kost EUR 30,00.

  • Een gezonde glow past perfect bij vrolijk lenteweer, heb je die glow nu niet van jezelf? Ga dan voor een frisse BB-creme zoals de Dior Skin Nude BB met SPF 10 (EUR 42,50). En met deze geweldige blush met orchidee print van Sisley tover je naast een gezonde blos ook nog een frisse glans op je wangen..wel behoorlijk prijzig( EUR 73,00) maar dan heb je wel 'het' collectors-item van deze lente te pakken. 
  • Een oogschaduw palette waar ik echt de lentekriebels van krijg is deze van Guerlain (EUR 52,54), groen tinten en een prachtige fel oranje koraal tint. Een mini mascara in je handtas is altijd handig, alleen is het niet zo gemakkelijk om een mascara sample te bemachtigen. Deze bottomlash mascara van Clinique kun je altijd kopen en heeft ook nog eens een schattig bloemenprintje.

  • Als je helemaal lente-proof bent op beautygebied dan is het misschien wel tijd om een frisse look toe te voegen aan je garderobe. Dit It-girl shirt met Celine opdruk is helemaal hot deze lente en is makkelijk te combineren. Zelf draag ik deze het liefst met een opvallende statement ketting
  • Deze heerlijke zomerjas viel meteen op toen ik de ZARA instapte.. Deze moest ik hebben. Een zachte koraalkleur die goed past bij de 'floral-trends' van deze lente, en omdat ik natuurlijk ook een beetje mee wil pikken van de grafische en de zwart-wit trends van deze lente kies ik een sjaaltje van de H&M. Om de look af te maken spotte ik dit handtasje etnische print bij de ZARA. Niet te groot niet te klein, en perfect voor wat producten voor overdag.
  • Een niet te vergeten eyecatcher is je telefoon. Hoe cute is dit hoesje met Chanel nagellak? Ik had hem al een paar keer voorbij zien komen en vond hem echt heel leuk. Debbie heeft hem al en die van mij is helaas nog onderweg. Ik heb een bijpassend kleurtje gekozen.. En koraal is toch wel mijn lievelingskleur dat blijkt wel weer!
  • Last but not least.. De zon schijnt! Keer al je tassen ondersteboven, doorzoek alle lades in je kast: alle zonnebrillen verzamelen! Met je ogen knijpen terwijl je in de zon kijkt is echt niet prettig en vergroot ook nog eens de kans op lijntjes rond je ogen. Het liefst draag ik een zonnebril die overal bij past zoals deze van D&G. Bij De Bijenkorf kun je de allermooiste zonnebrillen vinden, mocht je er naar op zoek zijn.

Dit zijn mijn tips voor aankomende lente. Heerljk, ik heb er nu al zin in dat fijne lentegevoel. Nu maar hopen dat het zonnetje de komende tijd zo lekker blijft schijnen. Ik ben wel benieuwd.

Hebben jullie nog handige lente tips voor mij? En wat ontbreekt er absoluut niet in jouw handtas? 

Deel dit artikel
Back to top