Algemeen

Sunday question - zijn ze er echt? Vrouwen die niet aan huidverzorging doen?

Heel lang geleden heb ik weleens een sunday question gedaan over de volgende vraag : waarom gebruiken vrouwen soms geen make-up? Heftige reacties kwamen daarop, dat weet ik nog goed! Make-up blijft toch iets dat heel persoonlijk is en eigenlijk geen must, ook zonder mascara of blush komt een vrouw de dag wel door. Maar hoe zit dat dan met huidverzorging? Is dat wel een must? En waarom zijn er dan nog steeds vrouwen die niets aan huidverzorging doen? Is het onwetendheid, vinden ze het niet interessant of is er een andere reden waarom vrouwen geen huidverzorging gebruiken?

Ze zijn er echt, vrouwen die op geen enkele manier hun (gezichts)huid verzorgen...althans, niet met de middelen die daarvoor bedoeld zijn. Ze wassen hun gezicht met water en soms zeep of met douchegel als dat toevallig handiger is. Dagcreme gebruiken ze niet, misschien af en toe een likje Nivea of andere creme die toevallig in de buurt staat en hun huid tegen de zon beschermen doen ze alleen als ze op vakantie gaan naar een zonnig land.

Nu is dit misschien wel een beetje kort door de bocht, maar ik weet zeker dat er vrouwen zijn die echt niet of amper bezig zijn met huidverzorging. Hoe komt dat nu eigenlijk, vraag ik mij af als jarenlange liefhebber van fijne huidverzorging? Komt het omdat ze het niet nodig vinden? Willen ze (of kunnen ze) er geen geld aan uitgeven? Weten ze niet goed wat ze moeten gebruiken en laten ze het daarom maar zitten? Hebben ze slechte ervaringen met huidverzorging en hebben ze de hoop allang opgegeven?

Ik vraag mij dat serieus af, ken jij mensen in jouw omgeving die echt niets doen met huidverzorging? Nu heb ik het niet zozeer over oudere dames die het van huis uit totaal niet hebben meegekregen of juist jonge meiden die er nog mee gaan beginnen. Nee, ik heb het dan over moderne vrouwen, die in principe opgegroeid zijn met voldoende kennis over huidverzorging. Waarom gebruiken zij toch niet een goede beschermende dagcreme en fijne gezichtsreiniging? Weet jij het antwoord?

Deel dit artikel
Back to top