Reviews

8 heerlijke pre-lente parfums en een kans om er 1 te winnen i.s.m. De Bijenkorf

Officieel is het nog geen lente, al schijnt de meteorlogische lente wel te zijn begonnen volgens Helga van Leur. Kijken we vandaag naar buiten, dan lijkt het nergens op met kou & natte sneeuw, maar toch....het is (bijna) lente in Nederland! Weg met zware, zwoele en comfortabele wintergeuren en kom u maar binnen, frisse, bloemige en fleurige pre-lentegeuren, ik heb er zin in, jij ook? En als ik jullie dan ook nog vertel dat we vijf topgeuren weggeven, dan schijnt het zonnetje toch meteen?

Op de redactie stroomden de laatste tijd weer heel wat fijne geuren binnen, compleet nieuwe geuren zoals See by Chloé en soms nieuwe interpretaties van bekende geuren zoals Daisy sunshine van Marc Jacobs. De acht geuren die je in dit artikel ziet zijn allemaal nieuw, hebben behoorlijk wat overeenkomsten en zijn toch allemaal heel anders. Laten we ze allemaal even apart doornemen, zo kun jij wellicht in één oogopslag zien wat jouw nieuwe favoriet wordt deze pre-lente.

Marc Jacobs Daisy Sunshine eau de toilette EUR 61,50 (50 ml)

  • top: mandarijn, guave en rode bessen
  • midden : lelietjes-van-dalen, lychee en viooltjes
  • basis : wit hout en musk

Daisy heeft een tropisch zusje gekregen deze lente, niet alleen haar bloemenpruik is een stuk kleurrijker, ook de geur zelf is vrolijker en vooral een beetje zoeter. Ik vind vooral de topnoten, de meer fruitige noten dus, behoorlijk goed te ruiken, de bloemige middennoten sneeuwen een beetje onder , al blijf ik de viooltjes telkens wel heel vluchtig ruiken. De basis is vrij musky en zacht, maar dat duurt wel even voordat je die goed gaat ruiken en eerlijk gezegd is dat best goed nieuws, want de Daisy Sunshine is dus behoorlijk lang houdbaar.

Clinique Happy in bloom perfume spray EUR 34,75 (30 ml)

  • top : abrikoos en bevroren fruit
  • midden : freesia en mimosa
  • basis : wierrook en wit hout

Pittig en fris, vooral niet al te zoet maar juist wat koeler en prikkelend is deze versie van Happy die wel erg licht is. Je moet behoorlijk wat keren sprayen om de geur goed te kunnen ruiken en eerlijk gezegd verdwijnt de geur wel erg snel weer van mijn huid. Misschien een tikje te licht? Hou jij van een zeer lichte, ietwat prikkelende, niet al te zoete lentegeur...dan is Happy in Bloom misschien wel iets voor jou.

Escada Cherry in the air EUR 41,40 (30 ml)

  • top: zure kers en framboos
  • midden : marshmallow
  • basis : sandelhout

Hou jij van cupcakes? Ben jij fan van zoete, fruitige geuren die ruiken alsof je ze kunt opeten of drinken? Dan is Cherry in the air echt iets voor je. Meestal zijn de zomeredities van Escada een tikje tropisch, maar dat valt bij deze wel mee (of tegen?). Framboos en marshmallow zijn de ingrediënten die ik het sterkste ruik, al herken je de kers natuurlijk ook wel. Zalig en zoet...zo zou ik Cherry in the air zeker omschrijven.

Philosophy Living grace EUR 32,48 (60 ml)

  • top : neroli
  • midden : lelietjes-van-dalen
  • basis : musk

Ongecompliceerd en fris, maar ook zacht als een katoenen overhemd dat net gewassen in en droogt in de wind. De lelietjes-van-dalen maken de geur onschuldig en een tikje klassiek, musk zorgt voor de extreem zachte finish en de geur komt heerlijk fris binnen door de zalige neroli. De geuren van Philosophy zijn altijd vrij licht, zo ook deze Living Grace, regelmatig even bijsprayen is toch wel nodig (maar helemaal geen straf).

Pure DKNY a drop of rose EUR 41,90 (30 ml)

  • top : Turkse roos, zwarte bes en verbena
  • midden : magnolia en ceder
  • basis : vanille

De nieuwste Pure DKNY versie heeft een drupje roos in zich, volgens de naam althans. Toch is er echt wel iets meer dan een drupje aan toegevoegd want dit is een rozenparfum pur sang. De eerdere Pure DKNY geuren draaiden rondom de vanille en verbena, die kom je in deze geur zeker ook tegen maar de roos overheerst simpelweg. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de geur wel een tikje ouderwets vind, de roos had wat mij betreft wat frisser gemogen in deze moderne, ongecompliceerde geur. Maar aan de andere kant, met de aankoop van deze geur ondersteun je wel de CARE foundation die vrouwen in de hele wereld helpt. En ja...dat haalt mij nogal snel over de streep, kopen die geur en gewoon lekker dragen, roos is natuurlijk wel ultiem vrouwelijk.

Jour d''Hermes EUR 57,50 (30 ml)

  • top : citroen en grapefruit
  • midden : jasmijn en roos
  • basis : musk, patchouli en mos

Mijn favoriet van deze serie, mede door de spannende compositie die geweldig opent door het akkoord van citroen en roze grapefuit. Alsof je beide fruitsoorten lekker aan het persen bent voor een heerlijke vruchtensap, zo ruikt de opening van Jour d''Hermes....je bent direct wakker. De geur ontwikkeld zich echt als een zonnige dag, na de frisheid van de ochtend komt de warmte van de middag over je heen, je ruikt de vrouwlijke jasmijn en roos, maar telkens blijft de frisse citrusnoten er doorheen komen...ik vind het heerlijk! Een typisch parfum dat ik gebruik als ik wel een oppepper kan gebruiken, perfect ook bij een grijze, saaie dag...de zon gaat er direct door schijnen. Prachtige, maar loodzware flacon ook, die navulbaar is...nu nog een mooie tasverstuiver en deze kan iedere dag mee op pad....spray ik iedereen onder die wel wat energie kan gebruiken. Love it!

Marc Jacobs Daisy eau so fresh sunshine EUR 67,00 (75 ml)

  • top : aardbeien, appelbloesem en roze grapefruit
  • midden : jasmijn, roos en viooltjesblad
  • basis : mos en amber

Ken je het tropische zusje van Daisy, Sunshine? Nou...die nam een duik in een zwembad en kwam er weer helemaal fris en fruitig uit. Letterlijk het frissere zusje van Sunshine en daardoor voor mij toch wel iets fijner, ik ben niet zo heel gek op zoete parfums. Maar...wees gerust, ook Daisy eau so fresh sunshine heeft de tropische touch, zij het iets minder warm en zoet. Net alsof de mierzoete cocktail een beetje verdund is met wat grapefruitsap....ik hou er toch net iets meer van. Oh ja, ook fijn...je krijgt ook meer eau de toilette voor jouw geld en de houdbaarheid is eigenlijk net zo goed. Mijn aanrader van de twee Sunshines zou toch deze Eau so fresh zijn.

See by Chloé EUR 48,00 (30 ml)

  • top : bergamot en appelbloesem
  • midden : jasmijn en ylang-ylang
  • basis : musk, sandelhout en vanille

De introductie van deze lente is toch wel See by Chloé, de langverwachte nieuwe geur van het geweldige huis Chloé. Stond bij vrijwel alle andere geuren telkens de roos centraal, nu is dat heel anders. See by Chloé is duidelijk de jongere versie van de parfums, is meisjesachtiger, vrolijker, luchtiger en misschien wel iets moderner. Seee by Chloé combineert de zoete geur van appelbloesem met de warme geur van jasmijn en ylang-ylang, een combinatie die echt heel speciaal is. Het maakt de geur verrassend en best een beetje gecompliceerd, de geur is niet echt te vangen wat mij betreft. Is hij nu fris...of toch warm? Een beetje van beide en na verloop van tijd is het wel duidelijk dat de basis heerlijk zacht, vrouwelijk en licht poederig is...dat heeft See by Chloé dan wel weer gemeen met alle andere Chloé parfums. En wat denken jullie van de schattige glazen flacon die geïnspireerd is op een vogelkooitje? Te schattig natuurlijk en hoe leuk zou deze parfum staan op jouw toilettafel?

In samenwerking met De Bijenkorf geven we 5 heerlijke flacons weg van de lentegeur van dit moment See by Chloé, is dat niet heerlijk? Wat moet jij doen om kans te maken op 1 van de 5 prijzen:

  • ga naar de webshop van De Bijenkorf en deel jouw favoriete fashion item(s) met ons die je daar vindt. Welk kledingstuk of accessoire is wat jou betreft echt een musthave deze lente? Of laat zien welk item jij perfect vindt passen bij See by Chloé? Wees creatief, je mag bijvoorbeeld ook een mooie collage samenstellen en die met ons delen.
  • laat de links naar de items van jouw keuze, samen met jouw motivatie achter in een comment onder dit artikel, een link naar een afbeelding mag natuurlijk ook.
  • je kunt t/m 17 maart 2013 meedoen, daarna zullen we vijf winnaars uitkiezen. Zorg er dus voor dat je na die datum de comments bij dit artikel even checkt om te zien of je gewonnen hebt. Helaas meldt Facebook niet altijd dat je een berichtje van ons hebt gekregen, hou het dus zeker even in de gaten.
  • nadat de winnaars contact met ons opgenomen hebben, zal de Bijenkorf de prijzen naar de winnaars versturen en kunnen zij genieten van deze fijne geur.

Naar welke geur ben jij dit jaar het meest nieuwsgierig? Kies jij het liefst ook ieder seizoen een nieuwe favoriet of ben je het hele haar door trouw aan één geur?
Deel dit artikel
Back to top