Reviews

Rozengeur & maneschijn met REN Moroccan Rose Otto

Al heel wat jaren geleden viel ik als een blok voor de heerlijke REN Moroccan Rose Otto body wash toen ik een keer bij Skins aan het shoppen was. Een heerlijke lichte body wash die zalig naar rozen ruikt, mij heerlijk schoonwast onder de douche en zorgt voor totale ontspanning door de kostbare olie van de Moroccan Rose Otto. Niet voor niets is deze body wash al voor de 11e keer bekroond met een InStyle Best Body Wash Award, mijn favoriet is het zeker ook.

Inmiddels is het zeker al mijn vijfde fles Moroccan Rose Otto Body Wash (EUR 25,50 200 ml) uit deze lijn, maar ook de Sugar body polish (EUR 49,98) van deze lijn heb ik al verschillende keren opnieuw gekocht (zie ook dit artikel uit 2010). REN Skincare is een Engels merk met een zeer "cleane" uitstraling, iets wat helemaal past in hun filosofie. REN Clean skincare is in 2000 gelanceerd en gebruikt 100 % plantaardige en uit mineralen afkomstige actieve ingrediënten, de producten zijn vrij synthetische ingrediënten. Welke ingrediënten bijvoorbeeld? Wat dacht je van dit complete lijstje (even in het Engels):

"......synthetic fragrance, mineral oil, petrolatum, sulfate detergents, synthetic colours, animal ingredients and parabens. In addition, REN products do not contain potential irritants including: glycols and diglycols (such as propylene glycol), PEG''s, PPGs, urea, D.E.A, T.E.A, PABA and other synthetic sunscreens, aliphatic alcohols/hydrocarbons, phthalates, fumarates, amines, alkanolamines, synthetic AHAs/BHAs, polyacrylamide, metacrylate, elastomer, poloxamer, styrene, vinyl, polyquaternium, synthetic chelating agents, nylon, nitriles, nitrates, nitrosamine releasers, bromates, fluor, aluminum and alumina et al."

Dat is behoorlijk veel wat er niet inzit! Gelukkig blijft er nog genoeg over, waaronder de heerlijke natuurlijke geur van de essentiële olie van de Moroccan Rose Otto. Inmiddels ben ik ook overstag gegaan en heb ik de Moroccan Rose Otto Ultra-moisture body oil (EUR 55,08 100 ml) ook gekocht. Deze body oil is echt heel fijn, direct na het douchen droog ik mij een beetje af en breng ik de olie aan op de nog vochtige huid.
De body oil zit in een slanke flacon met pompje, een klein nadeel is de kleine hoeveelheid die er uit één pompje komt, je blijft pompen! Haha...dat is natuurlijk maar een kleinigheidje. De body oil is heel fijn, super voedend door o.a. jojoba-, argan- en macadamiaolie en een heel bijzonder biocomplex. Klinkt complex, maar doet vooral wat het moet doen, de olie voedt mijn huid enorm, trekt snel in, laat geen vettig laagje achter op kleding en ruikt heerlijk naar rozen. Kleine toevoeging, de olie is wel heel zuinig, dus misschien is het kleine "pompje" wel niet zo gek bedacht van REN.

Heerlijk, ik ben fan! Maar deze fan heeft wel een probleem....ik kon de flacon Moroccan Rose Otto bath oil (EUR 38,76 110 ml) niet weerstaan, die is vast ook heel lekker...punt is alleen dat ik nooit tijd heb om in bad te gaan. Dat moet veranderen, hoe heerlijk moet het zijn om een half uur of langer te badderen met de fijne geur van rozen?

REN Clean skincare werd eerst uitsluitend bij de winkels van Skins verkocht, maar tegenwoordig kun je de producten ook vinden in de webshop van De Bijenkorf. Handig, want zo kan ik mijn nieuwe fles Body Wash direct meebestellen als ik voor een nieuw jurkje ga bij De Bijenkorf, maar ook wel een beetje "gevaarlijk"?

Natuurlijk is het REN assortiment nog veel groter, willen jullie misschien nog meer weten over de producten of ken je ze al?

Deel dit artikel
Back to top