Algemeen

Sunday question - ziet jouw partner je zonder make-up?

Misschien een gekke vraag, want eigenlijk zou je denken dat het antwoord op deze "sunday question" gewoon altijd "ja" moet zijn. Je deelt toch alles met jouw partner en kent elkaar door en door, natuurlijk loop je zonder make-up door het huis. Of toch niet? Uit een onderzoek blijkt nl. dat 80 % van de vrouwen bij een nieuwe relatie een maand wacht voordat ze haar "naakte gezicht" laat zien. Zelfs in een lange relatie zijn sommige vrouwen nog terughoudend, hoe zit dat bij jou?


BB cream is wel een ideaal product om even snel te gebruiken voor het ontbijt!
The Daily Mail

publiceerde deze week een artikel n.a.v. een onderzoek dat werd uitgevoerd door een fabrikant van semi-permanente make-up, daaruit bleek dat vrouwen vooral bij de start van een relatie erg onzeker zijn over hun uiterlijk als ze geen make-up gebruiken. Vrouwen gaan zelfs zover dat ze hun make-up ophouden als ze gaan slapen, ze denken waarschijnlijk dat ze ''s ochtends net zo mooi wakker worden als ze ''s avonds in slaap vallen! Haha....om je uit de droom te helpen, dat is niet zo....er zit vaak meer make-up op het kussen dan op jouw gezicht, ook niet zo charmant.

Toch begrijp ik het wel, toen ik jonger was en weleens van vriendje wisselde (alweer meer dan 20 jaar geleden overigens), was ik ook weleens onzeker tijdens zo''n beginperiode. Het hoort er ook wel een beetje bij, tenslotte wil je je wel van je beste kant laten zien tijdens het begin van een relatie. En ach...zo erg is het nu ook weer niet? Dan doe je maar een beetje concealer of mascara op voordat je weer stralend aan het ontbijt verschijnt, dat is toch prima? Je poetst toch ook jouw tanden en kamt jouw haren? 

haar make-up maakt haar nog mooier! foto Bobbi Brown

Anders is het als je zelfs na een jaar nog steeds niet voor jouw partner durf te verschijnen zonder make-up, dat is toch nog het geval bij zo''n 8 % van de vrouwen, aldus het onderzoek. En tot mijn verrassing durft 3 % van de vrouwen haar gezicht nooit zonder make-up te laten zien....zelfs niet na een jarenlange relatie! Dat is toch best wel een beetje shockerend en echt niet "normaal". Wil je het artikel op The Daily Mail nog even nalezen, dan vind je dat hier.

Hoe zit dat bij jou? Durf jij je zonder make-up te laten zien aan jouw partner? Hoe ging dat in het begin van de relatie, ongeveer net zo als hierboven geschreven of heb je er nooit echt "last" van gehad?

Deel dit artikel
Back to top