Nagel & Handen

OPI Oz the Great & Powerful swatches

Hebben jullie de nieuwste Disney film Oz the Great and Powerful al gezien dit weekend? Hij staat bij mij, samen met zoontje Sem zeker op de "to go" list (samen met Jack the Giant Slayer), dit weekend maar eens naar de bios. Ik kwam vandaag al een beetje in de sfeer van het toverachtige Emerald City, vol met goede en kwade heksen en tovenaars. Hoe dat kwam? Omdat ik de swatches maakte van OPI''s collectie Oz the Great and Powerful, kijk je mee?

De collectie is de zgn. Soft Shades collectie van OPI, de nagellakken zijn zacht van kleur en hebben een transparante dekking, dat hoort zo! De lakjes zijn heel geschikt om te gebruiken voor een French Manicure of prettig te dragen als je niet van opvallende nagellakjes houdt en toch graag verzorgde nagels wilt hebben. 

Maar dit keer vind je er niet alleen "soft shades", OPI heeft ook 3 mooie glitter topcoats uitgebracht die je over iedere nagellak kunt dragen. Het is heerlijk om met de topcoats te spelen, ze geven iedere nagellak direct een ander uiterlijk en ze zijn bijvoorbeeld ook heel handig om een gechipte manicure snel te verbergen. Gewoon een beetje glitters op de nagels aanbrengen en niemand ziet er meer iets van.

Laten we de swatches eens van dichterbij bekijken, ze zijn allemaal gemaakt met twee laagjes nagellak en gefotografeerd in direct zonlicht (al is het soms iets feller dan anders, Nederland hè!).

OPI Don''t burst my bubble - zeer lichtroze, bleekroze zou ook een goede omschrijving zijn, prima lakje dat prettig lakt en een mooie egale dekking geeft in twee laagjes


OPI I Theodora you - iets meer kleur zie je terug in deze ballerina-roze nagellak die iets vlekkeriger blijft, op de foto lijkt het misschien erger dan het is door de lichtinval, het valt dus nogal mee.OPI Glints of Glinda - nude/beige die mooi staat bij mijn huidskleur, ik ben niet al te licht en deze kleur past daar prima bij, een mooie natuurlijke look in twee laagjes


OPI What Wizardry is this? - Liquid Sand, zoals we die nog kennen van de Mariah Carey collectie! Deze bruine tint met heel veel gouden shimmers is echt wonderschoon. De lak lakt zo makkelijk, twee laagjes zitten er in twee minuutjes op, mede door de snelle droogtijd. De finish is semi-matte, inderdaad alsof je glinsterend zand op jouw nagels draagt, maar de finish is wel helemaal glad, je voelt de glitters helemaal niet zitten. Ik vind dit echt een geweldige kleur!

Zoals ik al vertelde, er zijn ook drie topcoats te vinden in de OPI Oz the Great & Powerful collectie en die zijn zeker ook de moeite waard. De topcoats bevatten alle drie pailetten en glitters in verschillende maten en vormen, de basis is vrijwel doorzichtig.


OPI Which is witch? - hieronder te zien op mijn pink - heel veel fijne, holografische staafjes en vlokjes die alle kanten uitstralen, vrij simpel te verdelen op de nagels


OPI Lights of Emerald City - hier te zien op mijn ringvinger - een aparte lak met zowel vierkante als grillige gevormde glitters die op de foto zelfs wit ogen, de blauwe kleur uit het flesje zie je eigenlijk niet terug. Deze topcoat is iets lastiger te verdelen.


OPI When monkeys fly! - hier te zien op mijn middelvinger - een topcoat voor glitters die vrij groot zijn, vooral de gouden, en nogal gevarieerd is, ik zie ook zilveren rondjes, zeskanten en achthoeken....kortom, voor elk wat wils! Deze topcoat is ook wat lastiger te verdelen, al moet het lukken met mijn tips.
Met de drie topcoats kun je natuurlijk alle kanten op, ieder lakje hoe saai ook, wordt direct feestelijk! Om de topcoat goed aan te brengen moet je even op het volgende letten:
  • zorg dat er voldoende glitters en pailetten op de kwast zitten, roer het kwastje even goed door de lak en veeg ze er niet meer af voordat je ze aanbrengt
  • zet het kwastje op de punt van jouw nagels en laat de topcoat er (met de glitters) vanaf glijden. Vervolgens veeg je het kwastje even af en verdeel je met het schone kwastje de glitters en de topcoat. Kun je nog wat glitters gebruiken, doop de kwast even in de lak en veeg zoveel mogelijk topcoat af en laat de glitters zitten
  • Maak de laag niet al te dik, dat zorgt ervoor dat de droogtijd enorm lang wordt, een dun laagje geeft ook al een heerlijk effect.
De kwaliteit van de nagellakken is, zoals altijd, uitstekend! Vooral de Liquid Sand heeft mijn hart gestolen,  vooral in gebruikersgemak, je hebt zo snel mooie nagels! Je kunt er natuurlijk een topcoat over aanbrengen, dat is wel beter, maar aan de andere kant verlies je dan wel de semi-matte finish. Misschien is het gebruiken van een matte topcoat een idee, OPI heeft er nu ook één.

De nagellakjes van de OPI OZ the Great and Powerful liggen sinds deze week in de winkels, je vindt de verkooppunten via www.opi.nl, de lakjes kosten EUR 14,25 per stuk. Er is ook een mini-setje te koop voor EUR 18,95, in dit artikel kun je daar meer over lezen.

Welke lakjes vind je mooi uit deze collectie? De Liquid Sand variant of toch de glitter topcoats of de Soft Shades? Kiezen is altijd lastig!
Deel dit artikel
Back to top