Reviews

Givenchy Le Rouge & Le Vernis - kleur gevangen in zwart leer

De prijs voor de prachtigste lipstick van 2013 gaat zonder twijfel naar Givenchy, de nieuwe lipsticks met de eenvoudige naam Le Rouge zijn gevat in stoer, echt zwart leer. Perfect passend bij de prachtige mode van Givenchy, die toch wel een tikje rock in zich hebben de laatste jaren. Het is werkelijk een plaatje, dat je zonder problemen uit jouw clutch of make-uptasje kunt pakken om even bij te stiften. Maar, het uiterlijk is niet het enige dat deze lipstick heel fijn maakt, lees maar eens verder...

Naast  de 17 prachtige kleuren Le Rouge brengt Givenchy 7 nieuwe nagellakken uit die perfect matchen bij de lipsticks, zo kun je gaan voor een "echte" match maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een bijna-match of een echte mismatch. Le Vernis zit in een vierkant potje met bovenop de dop ook een stukje zwart leer, die matchen dus meer dan prima met Le Rouge.


Givenchy Le vernis 03 Rose Taffetas - klassiek oud roze, een kleur die zeer draagbaar is voor vrouwen van alle leeftijden, geen knalkleur maar zeker een chique versie van roze voor tijdens het werk

Givenchy Le Vernis Mandarine Bolero - koraal rood/oranje die behoorlijk knalt, op de foto komt hij iets meer rood over dan de kleur in het echt is, dit is mijn favoriet van de vier kleurtjes die ik getest heb

Givenchy Le Vernis Carmin Escarpin - perfect, klassiek rood....wat kun je er meer over vertellen? Echt een heerlijke klassieke kleur!

Givenchy Le Vernis Pourpre défilé - vampy donkerrood, maar helaas wat lastig om te lakken, de lak is een beetje aan de dikke kant en daardoor dekken de laagje niet mooi, je veegt tijdens het aanbrengen van de tweede laag de eerste laag weg en zo krijg je een transparant effect, minder mooi.

Er zijn zeven kleuren Givenchy Le Vernis en daarbij ook een transparante top/basecoat die prima is, zeker als basecoat, ze kosten elk EUR 20,50. Ik moet eerlijk zeggen dat het geen geweldige topcoat is, maar als basecoat voldoet deze prima. De vierkante zilveren dop van de flesjes haal je van het flesje af en dan blijft er een zwart, geribbeld dopje zichtbaar, daarmee kun je prima lakken, het ligt prettig in de hand.

De flesjes Givenchy Le Vernis bevatten 10 ml nagellak, op de foto''s hierboven heb ik 2 laagjes aangebracht, als je haast hebt kun je met één laagje best naar buiten gaan, maar in close-up is de lak dan nog niet perfect dekkend. De lak draagt redelijk snel en houdt het prima een dag of drie uit zonder basecoat.

Mixen of matchen? Waar kies jij voor? Op de foto boven zie je Carmin Escarping en daaronder zie je Mandarine Bolero

Givenchy Le Rouge

is meer dan een lipstick, ten eerste is het een prachtig object gevat in zwart leer, maar belangrijker nog...de lipstick vangt jouw lippen in een fluwelige, instense kleur. De formule is zeer lichtgewicht, plakt totaal niet en is uiteraard ook verzorgend door bijenwas en hyaluronzuur. Natuurlijk is de geur van lipstick niet het allerbelangrijkst, maar een fijne geur maakt een goede lipstick voor mij wel een stuk toegankelijker, ik laat mij graag verleiden door een fijn geurtje. De parfum van Le Rouge is  ontwikkeld door Francois Demachy en geurt heerlijk naar mimosa, zwarte bessen en sensuele wierrookhars, behoorlijk mysterieus.v.l.n.r. Mandarine Boléro, Magnolia Organza, Carmin Escarpin & Grent Initié
De formule van de lipstick is inderdaad licht, maar is toch wel wat stroef om aan te brengen, ik had eigenlijk best wat moeite om de kleur netjes aan te brengen, alsof de lipstick een beetje hapert op mijn lippen. Zodra de lipstick warmer wordt, is dat probleem eigenlijk wel, misschien is het ook wel simpelweg de "nieuwigheid" van mijn lipsticks. De kleuren zijn echt prima gepigmenteerd, op de swatches hierboven zie je één lichte streek van de lipsticks op mijn arm.

Givenchy Le rouge 304 Mandarine Boléro

Givenchy Le rouge 301 Magnolia Organza

Givenchy Le Rouge 306 Carmin Escarpin

Givenchy Le rouge 307 Grenat Initié
Le Rouge van Givenchy

is momenteel te vinden bij de exclusieve verkooppunten van Givenchy, de prijs van de lipstick is EUR 33,88 per stuk. Dat vind ik persoonlijk behoorlijk duur, maar de bijzondere verpakking maakt voor mij wel wat goed. De kwaliteit van de lipstick is perfect, de dekking heel goed en ze houden het redelijk lang uit op mijn lippen. Een etentje redden ze niet, tenzij je heel voorzichtig eet, het kan dus wel.

Er zijn 17 kleuren Le Rouge te koop, verdeeld in drie groepen : "Les naturels", "Les Roses" en "Les Créations" en ik weet zeker dat jullie er vast wel één favoriet tussen kunnen vinden. Jammer genoeg is Givenchy niet op heel veel plaatsen te koop, je vindt het merk vooral bij de grotere filialen van Parfumerie Douglas. Gelukkig kun je de producten tegenwoordig wel online shoppen, dat scheelt!

Wat vind jij van deze prachtige lipsticks? 

Deel dit artikel
Back to top