Nagel & Handen

Essie Sleek Sticks - fancy nagels in een handomdraai

Vorige week heeft Vivianne jullie de nieuwe nagellakstickers van L''Oréal Paris laten zien, vandaag is het de beurt aan de lang verwachte Sleek Sticks van Essie. Al jaren ben ik een behoorlijke fan van Essie, nog voordat de lakjes hier in Nederland te koop waren had ik al een behoorlijke stash. Nu kan ik die stash uitbreiden met de fijne Sleek Sticks, nagelfolies die binnen enkele minuten zijn op te brengen en wel tot 14 dagen mooi blijven. 14 dagen? Zolang heb ik nooit een nagellak gedragen, jullie wel?

Essie Sleek Stick Love tot love you EUR 9,99 (adviesprijs)
Eerlijk gezegd heb ik het niet getest, 14 dagen dezelfde nagelstickers dragen is onmogelijk in het werk dat ik doe. Stel je voor dat ik 14 dagen lang geen swatches kan maken van nieuwe nagellakjes? Kan toch niet? Maar ik kan natuurlijk weleens vragen aan iemand anders om het voor mij te testen? Misschien jij?

De Essie Sleek Stick collectie bestaat in Nederland maar uit 5 patroontjes, een beetje jammer wel, want ook de andere patroontjes zijn zo leuk. Maar goed, beter iets dan niets! De designs van Essie zijn zodanig behandeld met UV licht dat ze 14 dagen intens van kleur blijven, ze zullen dus niet vervagen. De Sleek Sticks zijn gemaakt van plastic folie, hebben een goede kleefkracht en een mooie, zachte glans. 

Er zijn vijf designs, die elk verpakt zitten in een kartonnen verpakking met venster waardoor je de designs goed kunt zien. In de verpakking zit een velletje met in totaal 18 stickers, 9 in elke maat, een klein vijltje en een gebruiksaanwijzing.Essie heeft haar tips nog even op een rijtje gezet:
  • breng de folies aan op een schone nagel, verwijder nagellak, vuil of vet (breng geen handcreme of nagelolie aan voordat je de folies aanbrengt)
  • kies de juiste maat door de folies bij jouw nagels te houden. Als ze ietsje kleiner zijn is dat niet zo erg, er mag best een randje vrij blijven
  • begin met jouw pink en trek de folie vanaf de binnenkant van het velletje af, de ronde kant (aan de buitenkant van het velletje) breng je aan bij de nagelriem
  • druk de folie stevig aan vanaf de nagelriem tot aan de tip, trek er eventueel een beetje aan om vouwtjes weg te vegen. Vijl het overschot weg met het vijltje, hou de nagel horizontaal en vijl van boven naar beneden
  • wacht met handen wassen, douchen of afwassen tot 2 uur na het aanbrengen, zo kan de folie goed hechten. Daarna kun je zonder problemen alles weer doen! Zit je heel veel met jouw handen in het water, trek dan even handschoenen aan...dat is sowieso beter.
  • je kunt eventueel een laagje Good to go topcoat aanbrengen, om ze extra glans te geven, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet nodig.
De folies laten zich eenvoudig verwijderen door ze voorzichtig van jouw nagels af te trekken, je hebt geen nagellakremover nodig!
Essie Sleek sticks Stickers and stones EUR 9,99 (adviesprijs) grappig, je voelt de steentjes ook zitten
De Essie Sleek Sticks liggen momenteel al in de winkels van DA en Etos, de adviesprijs voor een setje is EUR 9,99. Niet bepaald goedkoop, want je kunt de stickers maar eenmalig gebruiken. Toch kan het wel een uitkomst zijn voor vrouwen die geen tijd hebben om nagels te lakken en toch van tijd tot tijd zin hebben in een leuk printje. En als je er dan dagenlang plezier van kunt hebben, waarom niet? Momenteel is er volgens mij een actie bij Etos, je krijgt 30 % korting, misschien toch snel even kijken?

Wie wil er een setje voor ons testen? Moet je wel beloven om het echt zolang mogelijk op jouw nagels te dragen, laat het zeker even weten! Hoe vinden jullie de printjes van Essie?
Deel dit artikel
Back to top