Inspiratie & Tutorials

Youtube 101: de leukste & makkelijkste haartutorials voor lang haar

Het moment dat je s''ochtends in de spiegel kijkt en denkt.. oh nee, ik heb een bad-hair day en te weinig tijd om het draagbaar te maken, dan is het best handig als je snelle trucjes kent om jouw haar weer mooi te maken. Wij zochten de leukste en makkelijkste haartutorials voor jou op en willen de tips van deze Youtubers graag met je delen. De meeste looks zijn ideaal voor naar school of werk, of voor als je een keer uitgaat en misschien zelfs wel geschikt om je gala look compleet te maken!Carli Bybel

heeft het aller-aller-aller mooiste haar van de youtube-vloggers. Naast dat ze echt een hele mooie vrouw is, heeft ze ook nog eens hele handige tips:

  • Een tip die ik nog niet kende is dat je een natuurlijkere krul krijgt als je de krultang ondersteboven gebruikt.
  • Je krullen een beetje oprollen en ze vastzetten met een schuifspeldje zorgt ervoor dat de krul nog langer blijft zitten, laat ze zo goed afkoelen
  • Dit trucje om meer volume te krijgen is heel gemakkelijk: door het haar de andere kant op te fohnen of te touperen zodat je nog meer volume krijgt. Maak een middenscheiding en ga vervolgens van voor naar achter plukken haar pakken, hou de scheiding in het midden. Fohn of toupeer de plukken niet aan de zijkant maar aan de achterkant van de pluk en kam het haar heel voorzichtig op zijn plaats
  • Neem niet al te dikke of te brede plukken en als je volume in de pluk fohnt doe dat dan altijd omhoog, hou de fohn onder het haar en laat deze naar boven blazen.


Emma Pickles

heeft de makkelijkste en leukste kapsels om op een snelle manier je haar leuk en net even wat anders vast te zetten. Ze legt tijdens het filmpje goed uit wat ze doet dus het is makkelijk te volgen. De pin-up look is ideaal voor als de zon schijnt en je niet wil dat je haar in je nek hangt. De ''side-bun'' ziet er heel leuk uit en is ideaal als je een ''bad-hair''-day hebt en niet zo veel tijd hebt. En voor deze kapsels heb je behalve een kam en schuifspeldjes niet zo veel nodig. Snel en makkelijk, ideaal voor naar je werk of school.Sash van AskSash88

heeft wat lastigere haartutorials maar die met een beetje oefening en wat vlechttechnieken best te doen zijn. Het eerste filmpje is vrij nonchalant maar toch heel chique. Misschien wel een geschikt gala-kapsel? Het laatste filmpje is ter inspiratie als je het echt niet meer weet, Sash laat tien verschillende kapsels zien die gemakkelijk zijn en er toch vrolijk en verzorgd uitzien.

Tot slot nog een aantal tips van mij:

  • Als je een stijl of krultang gebruikt zorg dan altijd voor goede hittebescherming!
  • Leg je speldjes in de buurt en alle andere benodigdheden in handbereik zodat je je haar gewoon vast kan zetten zonder dat je kapsel weer instort. 
  • Oefening baart kunst, als het de eerste keer niet meteen lukt, geef dan niet op en probeer het een andere keer nog eens, als je de techniek eenmaal onder de knie hebt dan kun je het steeds netter en sneller doen.
  • Een beetje haarolie laat je haren mooi glanzen, een leuk extraatje voor je haar en geeft je kapsel ook nog eens een extra touch.
  • Als je je haren gaat krullen en een krul wil niet lukken. Wacht dan eerst tot de krul afgekoeld is en probeer het dan nog eens. Als je haar te warm is wil de krul niet meer zo goed krullen. En je haar beschadigen.. dat wil je natuurlijk niet.
  • Als je je haar getoupeerd hebt of veel met hitte bezig bent geweest dan kan je haar daarna wel een haarmaskertje gebruiken. Een lekker voedend masker doet vaak wonderen.
Als er een onderwerp is waar je graag wat meer filmpjes over zou willen zien, laat het dan weten in de comments. Vinden dit jullie dit soort tutorials ook zo leuk om te kijken? En welke youtuber raden jullie mij aan?
Deel dit artikel
Back to top